چهارشنبه 16 آبان 1403

تداعی خاطره 48 سال پیشِ جام ابراهیم مصطفی برای پیشکسوت کشتی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تداعی خاطره 48 سال پیشِ جام ابراهیم مصطفی برای پیشکسوت کشتی

عضو پیشین تیم ملی کشتی فرنگی در مورد بازگشت طلایی میثم دلخانی به مسابقات بعد از دوری چندین ماهه گفت: او زنگ خطر را برای حریفانش به صدا درآورد.

- اخبار ورزشی -

بهرام مشتاقی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم با اشاره به حضور تیم سه نفره کشتی فرنگی ایران در تورنمنت ابراهیم مصطفی در مصر اظهار داشت: این مسابقات را دیدم و یاد 48 سال پیش افتادم که ما بعد از سال‌های طولانی کار کردن روی کشتی فرنگی، صاحب یک تیم خوب و منسجم شده بودیم، مربیان زیادی روی این تیم کار کرده بودند، هم ایرانی و هم روس، داشتیم خودمان را برای المپیک 1976 آماده می‌کردیم، مرادعلی شیرانی، هاشم قنبری، رحیم علی‌آبادی، من، محمد دلیریان، خسرو نظافت‌دوست، حسین نقیب‌زاده و... دیگر در تیم جا افتاده بودند و میشد در المپیک کشتی گرفته و نتیجه بگیرند. آن زمان ما در همین تورنمنت ابراهیم مصطفی کشتی گرفتیم که من و مرادعلی شیرانی با اینکه هردوی‌مان حریفان سرسختی داشتیم، به مدال طلا رسیدیم.

غول سنگین وزن کشتی جهان طلای جام ابراهیم مصطفی را به زلزله‌زدگان ترکیه تقدیم کرد

وی ادامه داد: به هرشکل بلای بدی سرمان آمد و همانطور که قبلا گفتم، سر ما اولی‌ها بریده شد، باوجودی که تیم خوبی درست شده بود. بعد از آن یک عده مثل مرادعلی شیرانی به جنگ رفتند، آن زمان وظیفه ما یک چیز دیگر شده بود و کشتی هم مثل سایر ورزش‌ها عقب افتاد حالا خوشحالم که حسن رنگرز برنامه‌ریزی خوبی برای حضور در تورنمنت‌ها دارد چون قبلا از تماس کمتر با حریفان خارجی و نرفتن به جام‌های بین‌المللی لطمه خورده‌ایم. خود رنگرز هم از این بابت کم لطمه نخورده، مدال دوم جهانی او می‌توانست به جای برنز، طلا باشد اگر تجربه مسابقه بین‌المللی بیشتری داشت. حسن رنگرز خودش می‌توانست یکی از چند طلایی‌های کشتی ما باشد که به خاطر عدم شرکت در جام‌های بین‌المللی این اتفاق نیفتاد. اصل موضوع این است که این پسر با تفکر خوبی دارد تیم ملی را شارژ می‌کند و با همکاری فدراسیون، فرنگی‌کاران در میادین بین‌المللی محک می‌خورند.

مشتاقی با تاکید بر کیفیت همیشگی تورنمنت ابراهیم مصطفی تصریح کرد: آنها چند دهه است که این رقابت‌ها را برگزار می‌کنند، همیشه هم روس‌ها با تیم خوبی در آن شرکت می‌کردند. برای تیم ملی کشتی فرنگی ما که امسال بازی‌های آسیایی با حضور احتمالی روس‌ها را در پیش دارد، خوب است در چنین میدان‌هایی شرکت کند. بازگشت روس‌ها به صحنه مسابقه و آمدن‌شان به آسیا، هم جذاب است و هم می‌تواند تعداد طلاهای ما را کمتر کند.

عضو سابق کمیته فنی تیم ملی کشتی فرنگی درخصوص عملکرد میثم دلخانی که بعد از مصدومیت اولین مسابقه‌اش را پشت سر می‌گذاشت، گفت: دلخانی بعد از مدت‌ها دوری خیلی خوب کشتی گرفت، در فینال از لری ابولادزه عقب افتاده بود و در چند ثانیه آخر کار را جبران کرده و نتیجه را به سود خود کرد. من غصه‌ام گرفته بود که مفت می‌بازد و دلیلش هم آسیب‌دیدگی، کم تمرینی و دوری از میدان بود که خوشبختانه توانست جبران کند. او قبلا در نروژ ابولادزه را برده بود، ولی آن جهانی گذشته و دیگر نباید به نتایجش فکر کرد چون دیگر کرونا نیست و سطح مسابقات با آن زمان فرق زیادی دارد. دلخانی در مصر خیلی بیشتر از خودش کشتی گرفت و زنگ خطر را برای حریفانش به صدا درآورد که اگر آماده به مسابقات جهانی 2023 بیاید، می‌تواند همه را میخکوب کند. این تورنمنت برای دلخانی خوب بود و باید از رنگرز ممنون باشد که او را اعزام کرد.

مشتاقی درباره عملکرد محمدرضا گرایی در این رقابت‌ها عنوان کرد: من چندین بار گفتم که او باید کشتی‌گیر 72 کیلوگرم ما باشد، هرچند که در 67 کیلوگرم قهرمان المپیک شده اما به هرشکل مسابقات جهانی پیش رو، گزینشی المپیک است و بعد از آن هم المپیک، به همین دلیل تا آن وقت او وزن المپیکی بالاتر که دو وزن از وزن قبلی او بالاتر است، جا نخواهد افتاد به همین دلیل همچنان می‌خواهد در 67 کیلوگرم ادامه دهد. گرایی می‌تواند در 72 کیلوگرم هم مثمرثمر باشد و قبلا هم با علی ارسلان و کاویان‌نژاد کشتی گرفته، او خوب فن می‌زند و با شرایطی که دارد باید وزن بدنش تا المپیک با استفاده از علم بدنسازی و تغذیه کنترل شود تا کمتر از وزن کم کردن آسیب ببیند و بتواند خوب و جاندار کشتی بگیرد. اگر محمدرضا گرایی اینطور تا المپیک پیش برود قطعا یکی از سکوهای پاریس از آن اوست چون بسیار کشتی‌گیر باهوش و فنی است. اگر هم لطمه بخورد، صرفا به خاطر وزن کم کردنش هست، البته که حسن رنگرز هم این نکات را مد نظر دارد.

این پیشکسوت کشتی فرنگی در رابطه با محمدهادی ساروی نیز گفت: من هم در همین وزن در جام ابراهیم مصطفی طلا گرفتم که اکنون پهلوان گردن کلفتی مثل ساروی را داریم. حریف گرجستانی که مقابلش در فینال حاضر نشد، برای این بود که می‌دانست شکست می‌خورد. بالی هم اینجا بود حریف گرجی را می‌برد و گرجستانی‌ها ترجیح دادند در مسابقه جهانی با ساروی کشتی بگیرند. در مجموع مسابقات بسیار خوبی برای ما بود، خوب است که در جام نیکولای پتروف هم کشتی‌گیر خواهیم داشت. حالا که صحبت از حضور روس‌ها در کشتی آسیاست، ما بایدهر چه بیشتر در تورنمنت‌ها محک بخوریم. روس‌ها همیشه و همه جا با نفرات خوب می‌آیند مثل همین مسابقات کشتی آزاد باشگاه‌های جهان که تیم خوبی آورده بودند و در فینال با تیم بانک شهر کشتی گرفتند. جام پیتلانسکی لهستان هم حتما مد نظر کادرفنی ما خواهد بود تا بچه‌ها بیشتر صیقل بخورند.