تدریس مجازی معلم در پارکینگ خانه برای دانشآموزان استثنایی
مدارس و معلمان این روزها با ابتکار خود از روشهای مختلفی استفاده میکنند تا جریان یادگیری دانشآموزان دچار خلل نشود در این میان دانشآموزان استثنایی هم از تدریس مجازی جانماندند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مدارس تعطیل است اما آموزش و یادگیری تعطیل نیست! مدارس و معلمان این روزها با ابتکار خود از روشهای مختلفی استفاده میکنند تا جریان یادگیری دانشآموزان دچار خلل نشود.
آموزش از راه دور که با آمدن ویروس کرونا و تعطیلی طولانی مدت مدارس به صورت جدی در حال پیگیری است، شیوههای جدیدی از آموزش را ترسیم میکند و در این میان بخش عمدهای از آموزشها از طریق دو شبکه تلویزیونی در حال انجام است و در بخش دیگر معلمان در فضای مجازی دست به کار شدهاند تا در کنار آموزشهای تلویزیونی خودشان یک بار دیگر درسها را با دانش آموزان مرور کرده، به سوالات آنها پاسخ دهند و تکالیف و تمرینهایی را از آنها بخواهند.
فیلمهای مختلفی از معلمان منتشر شده است که در خانه هستند اما با تدریس دروس و ضبط فیلم کار آموزش دانشآموزان را پیگیری میکنند و از طریق اشتراک آن در فضای مجازی و کانال تلگرامی مدرسه نمیگذارند خللی در جریان آموزش شکل بگیرد در کنار این تکالیفی هم برای دانشآموزان تعیین و از سوی معلمان پیگیری میشود
در این شرایط همدلی، ایثار و مهر معلمان استثنایی استان خوزستان دست آموزش مجازی را در اپیدمی کرونا بر سر دانش آموزان با نیازهای ویژه حفظ کرده است، معلمان آموزش و پرورش استثنایی استان خوزستان نیز همراه با دیگر همکارانشان در سراسر کشور، کلاسهای درس را به فضای مجازی کشاندند، در خانههای خود محتواهای آموزشی تولید میکنند و با دانشآموزان به اشتراک میگذارند تا تعلیم و تربیت را از سد کرونا گذر دهند و نگذارند این بیماری جریان آموزش را متوقف سازد.
پارکینگ معلم اهوازی کلاس درس مجازی دانش آموزان استثنایی شد
معصومه فولادی، دبیر علوم متوسطه اول مدرسه یگانه یک است که در سال تحصیلی جاری حدود 50 دانش آموز کم توان ذهنی را تحت پوشش آموزشهای خود دارد. این دبیر متوسطه اول در این روزها که مدارس به دلیل مقابله با شیوع کرونا تعطیل شدهاند، یک کلاس درس را در پارکینگ خانهاش شبیه سازی کرده و صندلیهایی خالی را به یاد دوران مدرسه در آن جای داده است. او میداند دانش آموزانش قبل از شروع فرآیند یادگیری به شنیدن صدا، دیدن چشمها و لبخندش احتیاج دارند، برای همین بارها از پارکینگ خانهاش، با همان لبخندها و شوخیهای روزهای تدریس حضوری، پای تابلو رفت تا میهمان خانههایشان شود و برایشان علوم تدریس کند.
معلمی که 12 شب به بعد فیلمهای تدریس را ضبط میکند
فولادی در این باره به روابط عمومی آموزش و پرورش خوزستان گفت: معمولا ساعت 12 شب به بعد را که رفت و آمد در پارکینگ به حداقل میرسد، برای ضبط ویدئوهای درسی انتخاب میکنم تا صدای ماشینها خللی در محتواهای تصویری که برای دانش آموزان ضبط میکنم، ایجاد نکند. البته همسایههای خانم معلم اهوازی نیز با درک بالا از اهمیت تعلیم و تربیت در شرایط کنونی، اجازه تشکیل این کلاس درس را در پارکینگ ساختمان محل سکونتشان دادهاند تا با این کار نیک، در آموزش دانش آموزان به عنوان یک ضرورت برای توسعه کشور سهیم باشند.
این معلم گفت: دانشآموزان کم توان ذهنی باید تحت شرایط ویژهای آموزش ببینند چرا که آنها از نظر یادگیری ضعیفتر از دانشآموزان دیگر هستند و نیاز به تکرار و تمرین بیشتر و بیان سادهتری از مفاهم درسی دارند. برای همین در تهیه این کلیپها سعی کردم مطالب را به صورت داستانوار برایشان توضیح دهم و پس از اینکه مطمئن شدم درس را فرا گرفتند، جزوه درس مربوطه و نمونه سوالها را از طریق فضای مجازی برایشان ارسال میکنم.
دانشآموزان با نیازهای ویژه در برنامههای شبکه آموزش مظلوم واقع شدند
غلامحسین سعیدی نژاد مدیر مدرسه استثنایی باغچه بان بهبهان است. او با بیان اینکه برای مردم شهر بهبهان آموزش فرزندانشان از لباس و نان شب با اهمیتتر است، به روابط عمومی آموزش و پرورش استان خوزستان گفت: پس از تعطیلی مدارس مجبور شدیم با کمک مشاورین به خانوادهها آرامش دهیم و به آنان قول دادیم که تعلیم و تربیت فرزندانشان را از طریق فضای مجازی با جدیت ادامه میدهیم.
سعیدی نژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر 15 گروه مجازی فعالیت آموزشی 137 دانش آموز کم توان ذهنی، اوتیسم و دارای معلولیتهای جسمی و حرکتی مدرسه باغچه بان را راهبری و مدیریت میکنند، گفت: تا به حال این دانش آموزان تحت پوشش 150 ساعت آموزش صوتی و تصویری و حدود 20 ساعت آموزش توان بخشی قرار گرفتند. در عین حال برای دانش آموزانی که به شبکههای مجازی دسترسی ندارند آموزشها از طریق تماس و پیامک انجام میشود.
او گفت: دانشآموزان با نیازهای ویژه فرآیند تحصیل پیچیدهای دارند و حدود یک ساعت قبل از آغاز آموزش باید دارو مصرف کنند. از این رو بر اساس هماهنگیهایی که با والدین دانشآموزان انجام شده است، مقرر شده که قبل از شروع رسمی آموزشهای مجازی در ساعت 10 صبح، فرزندان خود را برای پذیرش این آموزشها آماده کنند.
سعیدی نژاد با اشاره به اینکه دانش آموزان با نیازهای ویژه در برنامههایی که از شبکه آموزش پخش می شود مظلوم واقع شدهاند، گفت: به دلیل اینکه نیازهای تعلیم و تربیتی این دانش آموزان خاص است از این رو نمی توانند تحت پوشش برنامههای شبکه آموزش قرار بگیرند.
سعیده ساکی معلم مدرسه استثنایی شکوفههای شهرستان هویزه است. او دانشآموزان کم توان ذهنی، دارای معلولیت های جسمی - حرکتی و برخی از دانش آموزان چند معلولیتی را تحت پوشش آموزشهای خود دارد. این معلم شهرستان هویزه با اعتقاد به لزوم آموزش های عملی حتی در شرایط تعطیلی مدارس، این آموزش ها را از طریق دروسی مثل کار و فناوری ادامه دهد و از دانشآموزانش میخواهد که با درست کردن کاردستی، کار با چوب و انجام گل دوزی مهارتهای اجتماعی را بیاموزند و تمرین کنند.
ساکی در خصوص نحوه آموزش مجازی دانش آموزانش گفت: ارائه مطالب درسی به دانشآموزانی که به موبایل و اینترنت دسترسی دارند، به صورت ویدئو، صوت و پاور پوینت در فضای مجازی انجام میشود و برای دانشآموزانی که از این امکانات محروم هستند، مطالب درسی را پرینت میگیرم و به در خانههایشان میفرستم.
روایتی از تدریس مجازی جالب این معلم "حقالتدریس" دست اندازهای آموزش مجازی برای معلمان و دانشآموزان تدریس مجازی خانم معلم از اتاق بیمارستان چند پیشنهاد کاربردی به معلمان برای استفاده از ظرفیت فضای مجازی و تدریس آنلایناو که دانش آموز چند معلولیتی نیز در بین دانشآموزانش دارد، بیان کرد: یکی از دانشآموزانم دارای ضعف بینایی است از این رو امکان اینکه از طریق فضای مجازی آموزشها را دریافت کند وجود ندارد و برای برقراری عدالت آموزشی بین او و دیگر دانشآموزان کلاس، آموزشهای مدرسه را با رعایت مسائل ایمنی و بهداشتی در منزل دانشآموز به او میدهم.
معلمی که برای تدریس به منزل دانش آموزش رفته است
تولید محتوای آموزشی به زبان اشاره برای دانش آموزان کم شنوا
محمد خودکامه، مدیر مدرسه استثنایی حضرت زهرا (س) در شهرستان اهواز است که دانشآموزان با نیازهای ویژه ذهنی و شنوایی را تحت راهبریهای آموزشی، مشاورهای، بهداشتی و ورزشی دارد. این مدیر مدرسه بلافاصله پس از تعطیلی مدارس به دلیل مقابله با شیوع کرونا، جلسات شورای دبیران به عنوان اتاق فکر مدرسهاش را به فضای مجازی منتقل کرد و نام این جلسات را هم اندیشی در اتاق شیشهای نهاد.
او گفت: جلسات ما در اتاق شیشهای معمولا در ساعتی از شب که همکارانم از فعالیتهای روزانه فارغ میشوند، برگزار میشود. در این جلسات آنلاین محتواهای درسی، روشهای ارائه آنها و تکالیف دانشآموزان به مشورت گذاشته میشود و در نهایت برای انتشارشان در فضای مجازی تصمیمگیری میکنیم.
خودکامه تدریس برای دانش آموزان با نیازهای ویژه را دارای تفاوتهای زیادی نسبت به دانشآموزان عادی دانست و گفت: ما باید برای هر دانشآموز بسته به بهره هوشی و توانایی که دارد یک نوع تدریس خاص ارائه دهیم. همچنین برای دانش آموزان کم شنوا باید محتوای آموزشی به زبان اشاره تولید شود.
استفاده از ظرفیت سرویس مدارس برای ارسال تکالیف دانش آموزان
او در عین حال با بیان اینکه برخی از والدین دانش آموزان به فضای مجازی دسترسی ندارند، گفت: برای حل این معضل تصمیم گرفتیم که از ظرفیت سرویس مدارس برای ارسال تکالیف دانش آموزان به در خانههای آنها استفاده کنیم و با این کار در صدد هستیم که از تمامی ظرفیتهای موجود بهره ببریم تا جریان آموزش برای دانشآموزان با نیازهای ویژه در آموزش و پرورش خوزستان ادامه داشته باشد.
ارائه خدمات کاردرمانی به دانش آموزان استثنایی در تعطیلات کرونایی
خدمات توانبخشی و کاردرمانی نیز حتی در تعطیلات کرونایی به دانشآموزان با نیازهای ویژه ارائه می. شود. مریم فرزام کاردرمانگر مدرسه استثنایی طلوع 2 که حدود 12 دانش آموز را تحت پوشش فعالیتهای خود دارد، در این باره به روابط عمومی آموزش و پرورش استان خوزستان گفت: معمولا کاردرمانی برای هر دانش آموز با نیازهای ویژه دو روز در هفته انجام میشود و به دلیل ضرورت انجام چنین خدماتی برای این دانشآموزان، انجام کاردرمانی در تعطیلات مدارس نیز در دستور کار قرار گرفت.
او افزود: برنامه تمرینات کاردرمانی برای دانشآموزان با نیازهای ویژه به عنوان مثال دانش آموزانی در حرکت و گفتار ضعیف هستند، از طریق فضای مجازی برای خانوادههایشان ارسال میشود تا دانشآموز به کمک والدین این فعالیتها را به صورت روزانه انجام دهد.
انتهای پیام /