تدوین سند راهبردی توسعه زنجیره ارزش زعفران نهایی میشود
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از نهایی شدن تدوین سند راهبردی توسعه زنجیره ارزش زعفران خبر داد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از نهایی شدن تدوین سند راهبردی توسعه زنجیره ارزش زعفران خبر داد.
به گزارشخبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی در خصوص کشت و تولید زعفران در کشور گفت: در ده ماهه نخست امسال، 178 تن زعفران به ارزش 173 میلیون دلار صادر شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزشی 55.62 درصد رشد نشان میدهد.
وی افزود: در سال 1400 سطح زیر کشت زعفران به 121 هزار و 930 هکتار رسید که در مقایسه با سال 1399 سطح زیر کشت، افزایش 680 هکتاری داشته است.
خرید حمایتی 25 تن زعفران توسط سازمان تعاون روستایی ایران
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی به طرحهای حمایتی از زعفرانکاران کشور اشاره و خاطرنشان کرد: امسال قیمت خرید حمایتی هر کیلوگرم زعفران نگین 413.5 میلیون ریال تعیین شد که حدود 25 تن خرید توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران صورت گرفت و حدود 70 درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شد که این امر موجب افزایش تدریجی و متعادل شدن قیمت زعفران شد.
وی افزود: پیرو تصویبنامه شورای قیمتگذاری، تدوین سند راهبردی توسعه زنجیره ارزش زعفران در مراحل نهایی قرار دارد.
زینلی همچنین از تدوین طرح صندوق ملی تخصصی زعفران پیرو تصویبنامه شورای قیمتگذاری توسط معاونت امور باغبانی خبر داد و گفت: پیرو این تصویبنامه، شرکت مادر تخصصی حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی نیز مکلف است نسبت به تشکیل صندوق حمایت از توسعه صنعت زعفران با مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در زنجیره ارزش زعفران اقدام کند، در این راستا در حال حاضر طرح صندوق ملی تخصصی زعفران توسط معاونت باغبانی با همکاری صندوق مادر تخصصی تدوین شده و به دنبال سهم دولت جهت عملیاتی کردن آن است.
مجری طرح گیاهان دارویی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در جهت مشارکت کشاورزان تولید کننده زعفران در استانهای خراسان رضوی، جنوبی و شمالی نسبت به تأمین یارانه سهم هر کشاورز (به ازای هر نفر یک میلیون ریال) در تشکیل صندوق حمایت از توسعه صنعت زعفران، به میزان حداکثر 200 میلیارد ریال از محل منابع پیشبینی شده در قانون بودجه سال 1400 اقدام و عملیاتی کرده است.
به گفته وی، ردیف اعتباری یارانه سود تسهیلات تولید زعفران در سال 1400 به مبلغ 285,000 میلیون ریال و ردیف اعتباری یارانه سود تسهیلات تولید و صادرات زعفران در سال 1401 به مبلغ 256,500 میلیون ریال مصوب شده است.
این مقام مسؤول اضافه کرد: همچنین از محل سفرهای استانی ریاست جمهوری مبلغ 2,000 میلیارد ریال سهم دولت برای تأسیس صندوق ملی تخصصی زعفران به استان خراسان رضوی مصوب شده است.
زینلی به فرمایشات مقام معظم رهبری به منظور جلوگیری از خامفروشی و تکمیل زنجیره ارزش زعفران اشاره کرد و گفت: در این راستا معاونت باغبانی، ساخت دستگاههای مکانیزه زعفران (جداساز کلاله، کاشت، داشت) و استخراج کروسین، پیکروکروسین و سافرانال از زعفران را پیگیری و حمایت کرده که توسط بخش خصوصی اجرایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد انبارهای بورس زعفران 6 عدد با ظرفیت 39 تن است.
مجری طرح گیاهان دارویی یادآور شد: تا پایان سال 1400 واحدهای فرآوری و بستهبندی زعفران 326 واحد با ظرفیت 596 تن بود که از این تعداد 185 واحد به ظرفیت 377.5 تن مربوط به استان خراسان رضوی است که مازاد میزان تولید میباشد.