تدوین طرح جامع خطرپذیری بناهای تاریخی اصفهان ضروری است
اصفهان - ایرنا - مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: تدوین طرح جامع خطرپذیری بناهای تاریخی این استان توسط میراث فرهنگی با مشارکت شهرداری ها و سایر نهادهای عضو ستاد این مدیریت ضروری است.
منصور شیشه فروش روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: حوادث طبیعی و غیرطبیعی تهدید جدی برای ابنیه تاریخی و مکانهای گردشگری است که پیش بینی نوع خطر و تدوین طرح مدیریت بحران برای این مکان ها در جهت پیشگیری از حوادث و کاهش خسارت مالی و جانی باید انجام شود.
وی با بیان اینکه اقداماتی توسط اداره کل میراث فرهنگی صورت گرفت، خاطرنشان کرد: در طرح جامع مدیریت بحران استان به این حوزه توجه شده اما باید برای هر بخش و منطقه ای طرح عملیاتی تدوین و اجرایی شود.
وی با اشاره به بازار اصفهان و فروشگاه های میدان نقش جهان اظهارداشت: واحدهای صنفی زیادی در این مجموعه تاریخی و گردشگری فعالیت دارند که اتاق اصناف با مشارکت سایر دستگاه های خدماتی و میراث فرهنگی در تدوین طرح جامع مدیریت بحران این منطقه اقدام کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: کنترل وضعیت شبکههای انتقال برق، آب و گاز و حفط ایمنی آنها برای پیشگیری از حوادث لازم و نقشه راه برای خدمات رسانی در شرایط خاص و حادثه آماده و در اختیار مدیریت بحران باشد.
به گفته وی برای برخی از نقاط مثل میدان تاریخی نقش جهان باید فعالیتهای مطالعاتی انجام و خطرهای احتمالی آن شناسایی و راهکارها ارائه شود.
استان اصفهان به عنوان قطب گردشگری کشور بیش از 22 هزار بنا و اثر تاریخی این استان شناسایی شده و یکهزار و 850 مورد آن به ثبت ملی و چهار اثر آن به نامهای میدان امام (نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.
طرح جامع خطرپذیری استان اصفهان در سال 94 به تایید سازمان مدیریت بحران کشور رسید و 20 نوع حادثه طبیعی با احتمال وقوع برای آن پیش بینی شده که مخاطرات طبیعی، درصد آسیب پذیری، ارزیابی خطرپذیری و اقدامات لازم برای پیشگیری از رخداد از جمله موارد لحاظ شده در این طرح است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*