یک‌شنبه 5 مرداد 1404

ترویج عقاید انحرافی در دانشگاه محکوم است

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ترویج عقاید انحرافی در دانشگاه محکوم است

محمدامین ساغندی عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران گفت‌وگو با خبرنگار حوزه تشکل های دانشگاهی فارس، ضمن تبریک به مناسبت روز معلم گفت: چهل سال از شهادت شهید مطهری می گذرد و همواره از ایشان زیاد گفته ایم و شنیده ایم و در بزرگداشتش مراسمات زیادی برگزار شده ولی کمتر به این نکته توجه کرده ایم که مطهری نماد یک مکتب و یک تفکر بود و اگر میخواهیم حق ایشان را ادا کنیم باید آن تفکر را بیش از پیش در جامعه ترویج و تعمیق کنیم. این دانشجوی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران ادامه داد: تفکر مطهری همان اسلام ناب محمدی است، مکتبی که دارای منطق قوی و مستدل است، از منابع اصیل اسلامی سرچشمه می گیرد و دور از التقاط و اتحراف است. کسانی که دارای این تفکر باشند، از روبرو شدن با عقاید و آراء گوناگون نمی هراسند و آماده بحت و گفت‌وگوی علمی و منطقی‌اند. مطهری اینگونه بود ولی مخالفانش او را به ضرب گلوله به شهادت رساندند. چون در میدان منطق و استدلال از او شکست خوردند.

ساغندی اظهار داشت: نباید فراموش کنیم شهید مطهری با چه جریاناتی مبارزه می کرد و نباید اجازه دهیم این جریان ها دوباره در فضای علمی و فرهنگی کشور نفوذ کرده، اذهان جوانان و نخبگان ما را آلوده سازند.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: یکی از جریاناتی که مطهری سرسختانه با آنها مبارزه کرد، روشنفکری سکولار بود که مع‌الاسف پس از انقلاب به ویژه در دهه 70 توانست در جامعه نخبگانی کشور نفوذ کند و خسارات زیادی به بار آورد. هنوز هم در بخش های مهمی از جامعه نخبگانی و دانشگاه ها، به ویژه دانشکده های الهیات ردپای این تفکر مشاهده می شود.

وی گفت: روشنفکری دینی سکولار در دهه 70 با ترجمه آثار برخی متفکرین غربی و بومی سازی آنها تلاش کرد غالب مفاهیم اسلامی از قبیل توحید، وحی، نبوت و ولایت را انکار یا قلب ماهیت کند.

ساغندی یادآور شد: در همان زمان علما و اندیشمندان بزرگی از جمله آیت الله مصباح یزدی، آیت الله جوادی آملی و آیت الله سبحانی که ادامه تفکر شهید مطهری در زمان ما هستند، به مبارزه با این جریان پرداختند و با منطق قوی و ادله قاطع، مدعاهای آن را به چالش کشیدند ولی متاسفانه هنوز این جریان در مراکز دانشگاهی به ویژه دانشکده های الهیات به حیات خود ادامه می دهد. در حالیکه اغلب صاحبان این تفکر حاضر به گفت‌وگو و مناظره علمی پیرامون مدعاهای خود نیستند و فقط به ترویج یکطرفه آراء خود می پردازند.

وی افزود: تشکل‌های دانشجویی از جمله جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران تاکنون بارها سران این جریان را به مناظره علمی دعوت کرده اند ولی پاسخی دریافت نکرده‌اند.

این فعال دانشجویی اظهار داشت: ترویج یکطرفه عقاید التقاطی و انحرافی در دانشگاه محکوم است و مسئولین دانشگاه ها به ویژه دانشکده‌های الهیات باید مانع این امر شوند و با سیاستگذاری صحیح، زمینه ایجاد فضای آزاداندیشی و تضارب آرا در دانشگاه را فراهم کنند.

انتهای پیام /

دانشگاه تهران دانشجویان شهید دانشگاه