تزریق دزهای دوم و سوم واکسن کرونا ضروری است
قم ایرنا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، بر ضرورت فرهنگسازی و اطلاعرسانی در زمینه مشارکت در امر واکسیناسیون و رعایت شیوهنامههای بهداشتی در سطح استان قم تاکید کرد و گفت: باید ضرورت و اهمیت تزریق دزهای دوم و سوم نیز به مردم اطلاعرسانی شود.
سیامک محبی عصر چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری، با اشاره به روند کاهشی بستری بیماران در زمینه ویروس کرونا در قم گفت: در حال حاضر بر اساس آمار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (در تاریخ 19 آذرماه جاری)، استان قم رتبه 27 را در کشور دارد.
وی افزود: تعداد بستری های جدید در هفته گذشته به 216 تن و تعداد مراجعه به مراکز 9گانه به 920 تن رسید و 6 تن بیمار فوتشده در این زمینه داشتیم و در این مدت تعداد سه هزار و 546 آزمایش (تست) انجام شد که حدود 300 آزمایش نسبت به هفته قبل آن کاهش داشتیم.
وی اضافه کرد: از این تعداد آزمایش انجامشده؛ یکهزار و 711 آزمایش در بخش خصوصی، یکهزار و 564 آزمایش در مراکز 9گانه و 271 آزمایش در بیمارستان های استان قم انجام شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم بیان کرد: برای نخستین بار در سال جاری، آزمایش پی. سی. آر. (تست PCR) مثبت ما یک رقمی شد که به 9 درصد رسید.
وی در رابطه با رنگبندی محلات سطح شهر قم خاطرنشان کرد: 23 محله به رنگ آبی، پنج محله به رنگ زرد و بدون محله ای به رنگ های نارنجی و قرمز داریم.
محبی همچنین با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی اظهار داشت: تعداد خانوادهها و افرادی که رهگیری شدهاند، این هفته به 593 نفر رسید.
وی اعلام کرد: در بخش نظارتی 2 هزار و 278 مورد نظارت صورت گرفته و 386 مورد اخطار صادر شده است و مراکز پلمب شده نیز روند کاهشی داشت که از 11 مورد به هفت مورد رسیده است.
وی با بیان اینکه در اتباع غیرایرانی حدود 47 درصد آنها واکسینه شده اند، گفت: اگر جمعیت واکسینهنشده اتباع و همین طور دانشآموزانی که مشمول واکسن هستند؛ واکسینه شوند، عدد واکسیناسیون ما به عدد 80 درصد میرسد.
وی بر مشارکت و همکاری همه ادارات و نهادها در زمینه رعایت دستورالعملهای بهداشتی و تزریق واکسن تاکید کرد و گفت: اگر انتظار داریم، مردم شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنند، لازم است که خود ما مسئولان نیز این نکتههای بهداشتی را رعایت کنیم تا موجب سرایت «عادیانگاری» به جامعه نشویم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم در بخش دیگر سخنان خود، بر ضرورت اطلاع رسانی در این رابطه توسط رسانه ها تاکید کرد.
وضعیت کرونایی استان قم از روز پنجم آذرماه جاری «آبی» شده است.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید -19» میشود و این ویروس 24 آذر 1398 در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 9 دی 1398 به صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک»، «فاصلهگذاری اجتماعی» و «پرهیز از مسافرتهای غیرضروری» توصیه شده است.
شهروندان برای طرح هر گونه پرسش درباره ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و برای کسب آخرین خبرهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند به منظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی «تزریق واکسن بیماری کووید -19» برای گروههای سنی اعلام شده و نیز ثبتنام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار 15 خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*