دوشنبه 5 آذر 1403

تشکیل "کمیسیون ویژه جمعیت" در مجلس رویه‌های ضدجمعیتی را متوقف می‌کند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تشکیل "کمیسیون ویژه جمعیت" در مجلس رویه‌های ضدجمعیتی را متوقف می‌کند

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: درخواستی را با امضای 100 نفر از نمایندگان مبنی بر تشکیل کمیسیون ویژه "جمعیت و خانواده" مطرح کردیم؛ قرار شد این مورد در دستور کار مجلس قرار گیرد، این کمیسیون از ادامه‌های رویه‌های ضدجمعیتی جلوگیری خواهد کرد.

*س_ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: درخواستی را با امضای 100 نفر از نمایندگان مبنی بر تشکیل کمیسیون ویژه "جمعیت و خانواده" مطرح کردیم؛ قرار شد این مورد در دستور کار مجلس قرار گیرد، این کمیسیون از ادامه‌های رویه‌های ضدجمعیتی جلوگیری خواهد کرد. _س* - اخبار اجتماعی -

امیرحسین بانکی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه در بیانات این هفته رهبر معظم انقلاب در ارتباط تصویری ایشان با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دو محور جمعیت و خانواده بسیار مورد تاکید قرار گرفت، اظهار کرد: دو هفته پیش ظرف یک ساعت، درخواستی را با امضای 100 نفر از نمایندگان مبنی بر تشکیل "کمیسیون جمعیت و خانواده" مطرح کردیم و قرار شد این مورد در دستور کار مجلس قرار گیرد.

وی ادامه داد: در توضیح دلیل اهمیت موضوع "جمعیت" باید بگویم که وضعیت جمعیت کشور در حال رسیدن به شرایط خطرناک است؛ هرچند که این خطر در میان عموم مردم محسوس نیست و مردم تصور می‌کنند جمعیت جوان کشور زیاد است! وقوع کاهش جمعیت شرایط غیرقابل بازگشتی را برای ما رقم خواهد زد.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در این رابطه یک مثال می‌زنم؛ مثلا اگر ما در حوزه تولید گندم خودکفا بوده‌ایم و در ادامه وابسته شده‌ایم، با اجرای یک برنامه چهار، پنج ساله می‌توانیم در این زمینه دوباره به استقلال برسیم اما در مسئله جمعیت، اصلا اینگونه نیست! در صورت وقوع کاهش و سالمندی جمعیت، تا حتی 20 سال هم امکان اصلاح این معضل وجود ندارد و در خوشبینانه‌ترین حالت، در حدود 40 تا 50 سال زمان لازم است تا به شرایط رشد طبیعی جمعیت برسیم؛ این زمان می‌تواند کشور را با ضررهای غیرقابل جبرانی روبرو کند.

بانکی‌پور خاطرنشان کرد: با وجود هشدارهای جدی حضرت آقا، سیاست‌ها و اقداماتی که تاکنون به انجام رسیده در جهت تضعیف و کاهش جمعیت بوده است! در این رابطه باید به تمام جنبه‌های مقوله جمعیت دقت کنیم، در دهه‌های گذشته وقتی سیاست‌های کنترل جمعیت اجرایی شد، تمام جوانب آن مورد توجه قرار گرفت اما وقتی که مسئولان شعار رشد جمعیت سر دادند، تمام جنبه‌های آن در نظر گرفته نشد و ابعاد این مسئله به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفت؛ یکی از دلایل مهمی که ما درخواست تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده را مطرح کردیم به این موضوع بازمی‌گردد.

وی افزود: با تشکیل "کمیسیون جمعیت و خانواده"، موضوعات خانواده، پایین آمدن سن ازدواج، فرزندآوری، جلوگیری از سقط جنین‌های گسترده، بیمه و مشکلات ناباروری و مسائل معیشتی زوج‌های جوان را پوشش می‌دهد، و به این موارد در این کمیسیون رسیدگی می‌شود؛ از طرفی طرح جمعیت و تعالی خانواده در دو دوره اخیر مجلس به خاطر نداشتن تمرکز مناسب، هنوز مصوب نشده است؛ امیدواریم با استفاده از این کمیسیون، بتوانیم این طرح را نیز عملی کنیم.

منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: "قانون تسهیل ازدواج" نیز 14 سال پیش در مجلس تصویب شد و هنوز که هنوز است بخش عظیمی از آن در دولت اجرایی نشده است! با تشکیل کمیسیون "جمعیت و خانواده" نظارت بر اجرای این قانون نیز تسریع می‌یابد؛ اصل 10 قانون اساسی می‌گوید، تمام قوانین باید در جهت تحکیم ازدواج و خانواده باشد؛ به عبارت دیگر این کمیسیون در صورت تشکیل، نگاهی خانواده‌محور به تمام لوایح و طرح‌ها می‌اندازد و حتی طرح‌ها و لوایح اقتصادی را از این نظر بررسی می‌کند.

وی افزود: از طرفی گزارش ویژه‌ای خواهیم داشت که چرا 10 سال بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت، اتفاق مثبتی در این حوزه نیفتاده است؟!، گیر کار کجا بوده است؟ و کدام دستگاه‌ها همراهی نکردند؟ در این رابطه از جنبه نظارتی مجلس استفاده می‌کنیم و از ادامه‌های رویه‌های ضدجمعیتی جلوگیری خواهیم کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس باید با دو سوم آرا، تشکیل کمیسیون را تصویب کند که البته کار سختی است؛ بعد از آن باید اعضای کمیسیون تعیین شوند، به این شکل که 15 نفر توسط مجلس رای بیاورند؛ در ادامه با مشخص شدن ماموریت این کمیسیون، نخستین اقدام، تهیه گزارش جامعی از دلایل عدم تحقق سیاستهای خانواده و جمعیت خواهد بود؛ طرح "جمعیت و تعالی خانواده" به کمیسیون فرهنگی و دیگر کمیسیون‌ها ابلاغ شده است؛ حتی اگر کمیسیون ویژه "جمعیت و خانواده" تشکیل نشود، این طرح در کمیسیون فرهنگی مورد پیگیری جدی قرار خواهد گرفت؛ با این حال کمیسیون ویژه می‌تواند روند رسیدگی به مسائل جمعیتی را تسریع کند و با تمرکز بیشتری به آنها بپردازد.

"بحران جمعیت ایران" و تراژدی به‌نام "خانواده‌های تک‌فرزند" بیش از 42 بار تأکید امام خامنه‌ای به‌روی ضرورت "مسئله جمعیت و فرزندآوری" گزارش | چالش جمعیتی آذربایجان‌غربی در 30 سال آینده / وقتی "پیری" بر "ازدواج و فرزندآوری" غلبه می‌کند

انتهای پیام /