تصویب قانون دائمی برای حمایت از زنان سرپرست خانوار ضروری است
تهران - ایرنا - سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از رد لایحه مرتبط با توانمندسازی زنان سرپرست خانوار که از سوی معصومه ابتکار به کمیسیون ارائه شده بود، خبر داد و گفت: نیاز به یک قانون دائمی در این حوزه وجود دارد و بهتر است دولت، اقدامات خود را در این زمینه به صورت لایحه تدوین و به مجلس ارسال کند.
به گزارش ایرنا از خانه ملت، محمدمهدی مفتح در تشریح جلسه امروز سه شنبه کمیسیون برنامه و بودجه اظهارداشت: محسن زنگنه رییس کمیته اصلاح ساختار بودجه در ابتدای جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده در این کمیته را به نمایندگان ارائه کرد.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه براساس تکالیف برنامه ششم توسعه و تاکید مقام معظم رهبری باید ساختار بودجه اصلاح شود، افزود: در این راستا دولت باید لایحه بودجه سال 99 را به صورت اصلاح شده به مجلس ارائه میکرد که چنین اقدامی انجام نشد و کلیات لایحه بودجه هم ابتدا در صحن علنی رد شد و بعد در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا تصویب شد.
مفتح تاکید کرد: با توجه به اهمیت و نگاه نمایندگان نسبت به اصلاح ساختار بودجه از همان ابتدای تشکیل دور یازدهم مجلس، کمیتهای در همین راستا در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شکل گرفت که این کمیته جلسات مفصلی را با محمدباقر قالیباف رییس مجلس، مرکز پژوهشهای مجلس، کارشناسان و مسئولان دولتی مربوطه برای بررسی بودجه برگزار کرده است.
وی تصریح کرد: اعضای کمیسیون نقطه نظرات و انتقادات خود را نسبت به گزارش کمیته اصلاح ساختار بودجه ارائه کردند و در نهایت مقرر شد، این اصلاحات را انجام و گزارش نهایی را در کمیسیون قرائت شود.
نمایندگان با عضویت رضوانی در کمیسیون موافقت کردند
مفتح همچنین با اشاره به انتخاب غلامحسین رضوانی نماینده مردم تهران برای عضویت در این کمیسیون گفت: با توجه به درگذشت مرحوم جعفری، ما باید یک عضو دیگر را براساس رایگیری توسط اعضای کمیسیون و از میان نمایندگان معرفی شده، انتخاب میکردیم که رضوانی توانست آرای کافی را کسب کند.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس اظهار داشت: معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری، برای ارائه و بررسی لایحه اصلاح بند (ت) ماده (80) قانون پنجساله برنامه ششم توسعه در نشست امروز حضور پیدا کرد که بعد از ارائه گزارش و نظرات مخالف و موافق، این لایحه در کمیسیون رد شد.
وی افزود: دولت براساس بند (ت) ماده (80) قانون برنامه ششم توسعه مکلف شده که برنامه جامعی را در حوزه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار طراحی و به تصویب مجلس برساند که دولت در این لایحه پیشنهاد حذف عنوان "به تصویب مجلس برسد" را ارائه کرده بود.
این نماینده مجلس بیان کرد: ابتکار گزارشی را از اقدامات معاونت زنان و خانواده در حوزه اشتغالزایی و حمایت از زنان سرپرست خانوار ارائه و اعلام کرد، جزییات این برنامه اجرایی است که بعد از بیان نظرات مخالف و موافق این لایحه رد شد زیرا این طرح بعد از تصویب در مجلس دیگر با تغییر دولتها و یا برنامههای پنج ساله دچار مشکل نخواهد شد.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: اکنون بیش از 3 میلیون زن سرپرست خانوار وجود دارد که باید به بحث معیشت و زندگی آنها رسیدگی شود، بنابراین نیاز به یک قانون دائمی در این حوزه وجود دارد و دولت بهتر است، اقدامات خود را در این زمینه به صورت لایحهای تدوین و به مجلس ارسال کند.
*س_برچسبها_س*