تصویب 10 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت برای توسعه مترو و اتوبوسرانی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید جعفر تشکری هاشمی، در دویست و چهاردهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: با موافقت وزارت کشور، مبلغ 10 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در حوزه حمل و نقل عمومی تعیین شده است که این 10 هزار میلیارد تومان شامل 5 هزار میلیارد تومان بازپرداخت اصل و سود به نسبت 50 درصد دولت و 50 درصد شهرداری تهران خواهد بود و 5 هزار میلیارد دیگر بازپرداخت شهرداری...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید جعفر تشکری هاشمی، در دویست و چهاردهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: با موافقت وزارت کشور، مبلغ 10 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در حوزه حمل و نقل عمومی تعیین شده است که این 10 هزار میلیارد تومان شامل 5 هزار میلیارد تومان بازپرداخت اصل و سود به نسبت 50 درصد دولت و 50 درصد شهرداری تهران خواهد بود و 5 هزار میلیارد دیگر بازپرداخت شهرداری تهران است.
تشکری هاشمی درباره جزئیات مبلغ اوراق مشارکت اظهار کرد: مبلغ هزار میلیارد تومان به منظور توسعه و تکمیل خط 3 مترو تهران، مبلغ 1500 میلیارد تومان به منظور تکمیل و توسعه خط 4 مترو تهران، مبلغ 3000 میلیارد تومان برای توسعه و تکمیل خط 6 مترو تهران، مبلغ 1500 میلیارد تومان به منظور تکمیل خط 7 مترو تهران، مبلغ هزار میلیارد تومان برای اورهال و بازسازی تجهیزات متحرک و واگنهای مترو، مبلغ هزار میلیارد تومان برای خرید و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و مبلغ 1000 میلیارد تومان برای توسعه زیرساختهای اتوبوسرانی اعم از ایستگاهها، توقفگاهها و بازسازی در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: مبلغ 10 هزار میلیارد تومان، صرفاً صرف توسعه بهبود و تکمیل پروژههای نیمه تمام شرکت مترو و نهایتاً توسعه ناوگان اتوبوسرانی است و در جایی دیگر خرج نخواهد شد.
وی بیان کرد: این موارد به صورت ماهانه و حداکثر سه ماهه باید توسط شهرداری و دولت پرداخت شود. مدت این اوراق 4 ساله است و باید در طی 4 سال به صورت کامل تسویه شود.
تشکری هاشمی گفت: با توجه به اینکه وزارت کشور حداقل 8800 میلیارد تومان را توافق کرده و احتمال دارد که برخی از شهرهای کشور نتوانند این اعتبار را به صورت کامل جذب کنند؛ 1200 میلیارد تومان در این تبصره به صورت مازاد تصویب میشود که در صورت عدم توانایی شهرهای دیگر بتوانیم آن را نیز جذب کنیم.
ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، ضمن طرح سئوالی گفت: برابر قانون، زمانی که شهرداری درخواست دریافت تسهیلات دارد و فرآیند آن منوط به کسب تکلیف از شوراست؛ باید در خصوص عملکرد خود و بدهیهای گذشته در قالب جداولی موضوعات را شفاف بیان کند. اما برای اینکه بدانیم متضمن چه تعهدی هستیم و برای سنوات آینده چه میزان بار مالی ایجاد میکنیم. باید شهرداری این هدف خود از اخذ وام و رژیم تسویه بدهی را به طور روشن احراز کند.
در پایان اعطای مجوز به شهرداری جهت انتشار یکصدهزار میلیارد ریال اوراق مالی - اسلامی به منظور اجرای طرحهای حمل و نقل عمومی شهر تهران به تصویب رسید.