یک‌شنبه 4 آذر 1403

تعارض منافع عامل کاهش سرانه پزشکی / انتقاد از هزینه‌های سنگین جراحی دندان‌

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
تعارض منافع عامل کاهش سرانه پزشکی / انتقاد از هزینه‌های سنگین جراحی دندان‌

محمد‌رضا صباغیان بافقی نایب رئیس دوم کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره موضوع تعارض منافع در تعیین ظرفیت ورود به برخی از رشته‌ها مثل پزشکی و دندان‌پزشکی گفت: کشور ما در خیلی از مناطق با کمبود پزشک مواجه است به خصوص در بسیاری از مناطق محروم و مناطق کم برخوردار این مشکل جدی تر می شود. متاسفانه به دلیل تعارض منافع برای پزشکانی که در حال فعالیت هستند و نمی‌خواهند برای آنها رقیبی پیدا شود و بازار کارشان دچار مشکل گردد، کمتر به منافع مردم توجه می شود.

وی اضافه کرد: متاسفانه مجموعه دانشگاه علوم پزشکی، وزارت بهداشت و حتی نمایندگانی که در مجلس فعالیت دارند و پزشک هستند، در این زمینه مقاومت می‌کنند و این مقاومت در کشور ایجاد مشکل کرده است. همه مسولین، دولت و وزارت‌خانه‌ها باید تلاش کنند تا مشکلات جامعه حل شود. افراد باید اجازه داشته باشند در همه مشاغل خود را عرضه کنند و جامعه هم این عرضه و تقاضا را تنظیم می کند.

صباغیان درباره مشکلات سرانه نامناسب دندان‌پزشکی ایران در مقایسه با کشورهای دنیا و منطقه گفت: این شرایط وضعیت بدی را به مردم تحمیل می‌کند. امروز خیلی از خانواده‌ها به دلیل هزینه‌های بالا نمی‌توانند بیماری های دندان که برای آنها به وجود آمده را درمان کنند و یا به علت هزینه های سنگین جراحی برای درمان دندان‌هایشان به دندان‌پزشکی مراجعه نمی کنند. به خصوص در بخش دولتی بسیار ضعیف عمل شده است و امکانات مناسبی در دسترس مردم وجود ندارد. در این شرایط مردم مجبور هستند هزینه‌های بالایی را در بخش خصوصی تحمل کنند.

این نماینده مجلس اضافه کرد: در بعضی از شهرها با وجود ارقام بالای خدمات دندان‌پزشکی، به قدری زمان نوبت دهی طولانی است که افراد مجبور می شوند برای درمان مدت زیادی را منتظر بمانند. یکبار در حوزه انتخابی من رئیس و مدیر کل نظارتی وزارت بهداشت درمان و قائم مقام درمانی برای بازدید آمده بودند و در یکی از بیمارستان ها فقط یک مورد بستری وجود داشت و دلیل آن هم عدم وجود نیروی متخصص در این حوزه بود.

صباغیان ادامه داد: در این حوزه انتخابی فقط یک نیروی متخصص داخلی و یک متخصص اطفال در حال خدمت رسانی است و 25 درصد بیماران بستری ما در شهر همجوار با فاصله 80 کیلومتر قرار دارند. این مسئله به این دلیل است که پزشکان حاضر به خدمت‌رسانی در این مناطق نیستند و مردم مجبور به تحمل هزینه‌های بالای رفت و آمد و در نهایت درمان هستند. به نظرمن این ظرفیت باید افزایش پیدا کند و جوانان به این رشته‌ها ورود پیدا کنند تا مشکلات تا حد زیادی بر طرف شود.

وی درباره دلایل کاهش 25 درصدی ظرفیت پذیرش رشته‌های دندان‌پزشکی از سال 1394 تا سال 1400 و تاثیر آن در دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی گفت: اصلی ترین دلیل این کاهش ظرفیت تعارض منافع است زیرا عده ای تلاش می کنند مردم محتاج و وابسته بمانند و قدرت انتخابی نداشته باشند. متاسفانه انحصار در این زمینه به دلیل تعارض منافع وجود دارد. در چنین شرایطی کیفیت درمان پایین می‌آید و هزینه‌های بالا بر مردم تحمیل می‌شود که باعث ایجاد ظلم و اجحاف به مردم می‌شود.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس بر اساس آمارها، با اشاره به افزایش جمعیت سالمند در کشور در 20 سال آینده و نیاز بیشتر به دریافت خدمات دندانپزشکی گفت: باید مسیر هموار شود و تا زمانی که نیاز جامعه برآورده نشده دانشگاه‌ها باید ظرفیت خودشان را بالا ببرند. نباید محدودیت ایجاد شده و تخصص‌ها انحصاری شوند و فشار این شرایط فقط بر مردم تحمیل شود.

صباغیان درباره اقدام مجلس در اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دندان‌پزشکی و عدم اجرای آن توسط وزارت بهداشت گفت: مجلس باید قانون‌گذاری کند و به طور مستقیم به این قضیه ورود کرده و مطالبه‌گری نماید یا به دولت لایحه دهد، اما متاسفانه چون تعدادی از نمایندگان پزشک هستند، تعارض منافع باعث ایجاد مشکل می شود.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دندان‌پزشکی بیماران بستری نیروی متخصص داخلی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است