«تعزیه» در دهه پایانی صفر اجرا میشود؟/ تجربه شبیهخوانی مجازی
ابراهیم گلهدارزاده مدیرعامل انجمن تعزیه ایرانیان درباره تجربه اجرای آنلاین مجالس تعزیه و برنامههای این انجمن برای ایام اربعین و روزهای باقی مانده ماه صفر توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ابراهیم گلهدارزاده مدیرعامل انجمن تعزیه ایرانیان درباره برنامههای این انجمن در ایام اربعین و روزهای باقی مانده از ما صفر با توجه به تعطیلی فعالیتهای مختلف به دلیل گستردهتر شده شیوع ویروس کرونا گفت: خوشبختانه شرایط پیش آمده باعث شد بسیاری از تعزیهخوانها و بیشتر گروههای جوانتر ما که سواد و امکان استفاده از فناوریهای روز را داشتند، فعالیتهایشان را در بستر وب و فضای مجازی ادامه دادند و حتی خیلی از گروهها آموزشهای لازم را هم به بقیه همکارانشان ارائه کردند و طبیعتا در شرایط پیش رو این تجربه اندک، تبدیل شد به یک ضرورت و در حال حاضر هم نگرانی از بابت اجرا نشدن تعزیهها به شکل فیزیکی نداریم.
وی ادامه داد: در این روزها تعداد گروههای تعزیهای که به صورت آنلاین اجرا و از فناوریهای جدید استفاده میکنند، کم نیستند. البته بیشتر گروههای جوانتر به این نوع فعالیت مشغول هستند اما گروههای باتجربهتر نیز به این اتفاق رویکرد مثبتی داشتند و توجه به این ظرفیت باعث شده که آنها نیز از متخصصانی برای آموزش و نحوه فعالیت در فضای مجازی بهره بگیرند تا بتوانند کارشان را ارایه کنند.
مدیرعامل انجمن تعزیه ایرانیان افزود: برای روزهای پیش رو نیز انتظار این است که با رعایت پروتکلها بتوانیم اجراهای فیزیکی در شهرهای مختلف داشته باشیم چون فراموش نکنید که بیشتر در تهران و شهرهای بزرگ شاهد شرایط حاد هستیم و در بعضی از شهرستانها همچنان امکان برگزاری تعزیه به شکل فیزیکی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی وجود دارد اما در شهرهایی که نگرانیها از وضعیت بحرانی کرونا زیاد است شرایطی را در نظر گرفتهایم تا در صورت مساعد شدن شرایط و پایین آمدن ریسک ابتلا، برنامههای تعزیه را عملی کنیم.
گلهدارزاده تاکید کرد: همچنین این نکته را باید در نظر گرفت که مجالس تعزیه بعدازظهرها اجرا میشوند که ریسک تردد مردم بسیار پایینتر از صبحها است و طبق برنامهریزیهای انجام گرفته تعزیهها در مکانهایی که مردم قادر باشند از خودرو شخصی خود استفاده کنند و خارج از طرح ترافیک باشد، اجرا میشوند. همچنین معین البکاء تعزیه و مسئولان انتظامی حاضر در این اجراها نیز تلاش میکنند حساسیت را به مخاطبان و همچنین گروهها گوشزد کنند.
مدیرعامل انجمن تعزیه ایرانیان یادآور شد: هنر شبیه خوانی هنر پرریسکی نیست، تا جایی که معتقدم در همین شرایط هم برگزاری تعزیه پایینترین ریسک ممکن را نسبت به دیگر فعالیتهای اجتماعی دارد اما تحمیل این محدودیتها که گروههای تعزیه هم آنها را خودخواسته انجام میدهند پیامی برای مردم مبنی بر رعایت بیشتر دستورالعملها و حضور نداشتن در جامعه تا حد امکان خواهد داشت.
وی در پایان صحبتهایش متذکر کرد: انجمن تعزیه برای اجرای مجالس تعزیه به صورت فیزیکی در ایام اربعین آمادگی لازم را دارد اما این اقدام بستگی به شرایط و اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا دارد تا مکانهایی را که به آنها پیشنهاد دادیم، تایید کند. حتی این پیشنهاد را هم مطرح کردیم که مجالس به صورت آنلاین و بدون تماشاگر اجرا شوند یا ضبط شده و از طریق وی او دیها در اختیار مخاطبان قرار داده شود.
انتهای پیام /