یک‌شنبه 4 آذر 1403

تعیین سهم قصور 50 درصدی راننده برای اتوبوس سربازان / راننده نمره منفی ندارد و اتوبوس فرسوده نیست

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع

راننده 60 ساله و دارای کارت هوشمند است و 11 سال سابقه کار دارد و تاکنون هیچ نمره منفی هم نداشته‌است.

مدیرکل دفتر آمار، ایمنی و ترافیک سازمان راهداری اظهار داشت: در جلسه کارگروه بحث اصلی این است که پلیس اعلام کرده، علت تصادف نقص فنی مستمر در سیستم ترمز بوده و شرکت حمل و نقل مربوطه را 50 درصد و راننده را هم 50 درصد مقصر اعلام کرده است اما باید توجه داشته باشیم که راننده بدون مشکل 950 کیلومتر رانندگی کرده و در تمام این مدت سیستم ترمز فعال بوده است.

فرهاد صالحیان در گفت‌وگو با ایلنا درباره دلایل واژگونی اتوبوس سربازان اظهار داشت: اتوبوس حامل سربازان در تاریخ 1400.4.3 از مبدا زاهدان به مقصد آباده حرکت کرده و طول مسیر 1050 کیلومتر است و ساعت حرکت 11 و 30 دقیقه بوده‌است و تعداد مسافران در این اتوبوس 40 نفر بوده‌است.

وی ادامه داد: در محدوده ورودی شهر که دارای دو خط رفت و برگشت است در حال حرکت بوده که در ساعت 6 و 8 دقیقه در محور یزد به شیراز دچار تصادف و واژگونی می‌شود که متاسفانه در این تصادف 5 نفر جان خود را از دست می‌دهند و 10 نفر مصدوم می‌شوند.

مدیرکل ایمنی سازمان راهداری با اشاره به علت وقوع تصادف اتوبوس سربازان گفت: علت اصلی تصادف اتوبوس سربازان بروز نقص فنی در سیستم ترمز و عدم توانایی کنترل وسیله نقلیه بوده است.

وی ادامه داد: راننده 60 ساله و دارای کارت هوشمند است و 11 سال سابقه کار دارد و تاکنون هیچ نمره منفی هم نداشته‌است.

صالحیان با اشاره به اختلاف نظرها درباره علت وقوع تصادف و واژگونی گفت: در جلسه کارگروه بحث اصلی این است که پلیس اعلام کرده که علت تصادف نقص فنی مستمر در سیستم ترمز بوده و شرکت حمل و نقل مربوطه را 50 درصد و راننده را هم 50 درصد مقصر اعلام کرده است اما باید توجه داشته باشیم که راننده بدون مشکل 950 کیلومتر رانندگی کرده و در تمام این مدت سیستم ترمز فعال بوده است.

مدیرکل ایمنی سازمان راهداری ادامه داد: بنده کارشناس رسمی در حوزه بررسی تصادفات هستم و معتقدم علت تصادف نقص فنی حادث در سیستم ترمز است نه نقص فنی مستمر. بنابراین مشکل هر چند سیستم ترمز بوده اما نمی‌توان آن را نقص فتی مستمر دانست.

صالحیان در پاسخ به این سوال که آیا راننده کارت معاینه فنی معتبر داشته، اظهار داشت: عمر ناوگان اگر زیر 10 سال باشد کارت معاینه فنی 6 ماه اعتبار دارد و اگر بیش از 10 سال باشد، 3 سال معتبر است. ممکن است راننده ای معاینه فنی بگیرد اما با بروز نقصی آن معاینه فنی باطل شود. راننده اتوبوس سربازان کارت معاینه فنی معتبر در اختیار داشته و اساسا اگر راننده ای معاینه فنی نداشته باشد، صورت وضعیت برای آن صادر نمی شود.

وی تاکید کرد: مدل ساخت این اتوبوس سال 1382 بوده است و نمی‌توان گفت جزو ناوگان فرسوده محسوب می‌شود.

مدیرکل ایمنی سازمان راهداری درباره ادعاهایی مبنی بر خرید و فروش معاینه فنی در بازار سیاه تاکید کرد: اصلا امکان خرید و فروش معاینه فنی وجود ندارد. قاطعانه اعلام می‌کنم که هیچ فردی نمی‌تواند در شرایط جدید معاینه فنی خرید و فروش کند چراکه رمزنگاری شده و تا زمانی که دوربین پلاک خودرو را خوانش و ثبت نکند، برگه معاینه فنی برای آن ثبت نمی‌شود.

صالحیان افزود: شاید 5 سال پیش که برگه معاینه فنی دستی صادر می‌شود امکان خرید و فروش آن وجود داشت اما امروز با استعلامات خودکار از ناجا و خوانش پلاک توسط دوربین و ثبت تست‌های 11 گانه دیگر این امکان وجود ندارد.

وی همچنین با اشاره به سهم تقصیر شرکت و راننده گفت: درباره سهم تقصیر شرکت حمل و نقل و راننده با توجه به اینکه نقص فنی در ترمز حادث بوده و نه مستمر، شرکت حمل و نقلی می‌تواند به هیات های کارشناسی اعتراض دهد و رای برگردد.

مدیرکل ایمنی سازمان راهداری تاکید کرد: راننده اتوبوس سربازان بازداشت نیست چراکه صورت وضعیت دارد و دارای بیمه شخص ثالت است و نباید نسبت به بازداشت وی اقدام شود.

بیشتر بخوانید: معمای اتوبوس های مرگ آفرین لینک کوتاه: asriran.com/003Jkt