یک‌شنبه 4 آذر 1403

تغییر قیمت نفت ایران / اوپک آمار جدید داد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
تغییر قیمت نفت ایران / اوپک آمار جدید داد

جدید ترین گزارش اوپک نشان می دهد که قیمت نفت ایران افزایش یافته است.

اوپک در جدید ترین گزارش خود مطرح کرده است که قیمت نفت سنگین ایران برای چهارمین ماه متوالی با افزایش قیمت همراه بوده است.

سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود از بازار نفت، اعلام کرد قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در آوریل، به 88 دلار و 79 سنت رسید که 5 دلار و 31 سنت معادل 6.4 درصد، در مقایسه با قیمت83 دلار و 48 سنت در مارس، افزایش داشت. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال 2024 تاکنون، به 83 دلار و 21 سنت در مقایسه با 81 دلار و 56 سنت در مدت مشابه سال 2023 رسیده است.

ارزش سبد نفتی اوپک در آوریل، به 89 دلار و 12 سنت در هر بشکه رسید که 4 دلار و 90 سنت معادل 5.8 درصد در مقایسه با 84 دلار و 22 سنت در مارس، افزایش داشت. میانگین ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال 2024 تاکنون، به 83 دلار و 67 سنت در هر بشکه رسیده است که در مقایسه با 81 دلار و 38 سنت در مدت مشابه سال میلادی گذشته، 2 دلار و 29 سنت معادل 2.8 درصد افزایش نشان می‌دهد.

طبق آمار منابع ثانویه اوپک، تولید نفت اوپک که متشکل از 12 کشور است، در آوریل، به 26.58 میلیون بشکه در روز رسید که 48 هزار بشکه در روز بر مبنای ماه به ماه، کاهش داشت. تولید نفت در کنگو و ایران افزایش داشت، در حالی که در نیجریه، عراق و ونزوئلا کاهش پیدا کرد.

تولید نفت ایران در آوریل، با 14 هزار بشکه در روز افزایش، به 3.212 میلیون بشکه در روز رسید.

همزمان، تولید اعضای غیرعضو اوپک در گروه اوپک پلاس، در آوریل، به 14.44 میلیون بشکه در روز رسید که بر مبنای ماه به ماه، 198 هزار بشکه در روز کاهش داشت. تولید نفت در بحرین افزایش داشت اما در روسیه و قزاقستان کاهش یافت.

افزایش تولید نفت

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: پنج سال آینده ظرفیت تولید نفت در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب به 3 میلیون و 280 هزار بشکه خواهد رسید.

علیرضا دانشی مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: در دو سال اخیر 60 درصد ظرفیت تولید کشور را در شرایط تحریمی به وضع پیش از دولت سیزدهم بازگردانده‌ایم و براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، در پنج سال آینده ظرفیت تولید نفت در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب به 3 میلیون و 280 هزار بشکه می‌رسد.

وی ادامه داد: در سالهای اخیر شرکت‌های دانش بنیان مورد حمایت قرار گرفته است به طوری که در سال گذشته چند همت با شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید تجهیزات و کالاهای موردنیاز عقد قرارداد کردیم.

به گفته این مقام مسؤول امروز یک هزار میلیارد تومان قرارداد با این شرکت‌ها امضا می‌شود و حدود 4 همت قرارداد جدید در مرحله نهایی‌شدن است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب خاطر نشان کرد: استفاده از هوش مصنوعی برای مدیریت نخستین مخزن نفتی و مطالعات زمین‌شناسی آن برای نخستین بار در کشور مورد استفاده این شرکت قرارگرفته است.

دانشی با بیان اینکه در دولت سیزدهم از محل ترمیم چاه‌ها حدود یک میلیون بشکه به ظرفیت تولید نفت کشور افزوده شده است، بیان کرد: تاکنون 80 درصد گازهای همراه نفت در جنوب کشور جمع‌آوری شده و برنامه‌ریزی برای جمع‌آوری 20 درصد باقی‌مانده انجام شده است. برای نمونه، هم‌اکنون طرح‌هایی همچون پتروپالایش بیدبلند و پتروشیمی مارون با 65 درصد پیشرفت فیزیکی در حوزه جمع‌آوری گازهای همراه نفت در حال اجراست.

وی ادامه: 80 درصد از تجهیزات شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بومی سازی شده است و طی سه سال آینده در حوزه ماشین‌آلات دوار (توربین و توربوکمپرسور) به خودکفایی خواهیم رسید.