شنبه 10 آذر 1403

تغییر معادله نبرد؛ دست بالای مقاومت فلسطین

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تغییر معادله نبرد؛ دست بالای مقاومت فلسطین

تهران - ایرنا - رژیم صهیونیستی که از جنگ‌های بی حاصل و شکست‌های گذشته درس نگرفته است از دوشنبه گذشته به شکل کم سابقه‌ای بار دیگر غزه را آماج شدیدین حملات خود قرار داده و در مقابل مقاومت فلسطین مقتدرتر از گذشته در مقابل صهیونیست ها صف آرایی کرده است.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از دوشنبه گذشته (20 اردیبهشت 1400) به شکل کم سابقه ای بار دیگر غزه را آماج شدیدین حملات و جنایت های خود قرار داده است و در مقابل مقاومت فلسطین مقتدرتر از گذشته با هدف قرار دادن دورترین شهرهای صهیونیست نشین پاسخ حملات صهیونیست ها را به بهترین و کوبنده ترین شکل ممکن داده است.

روند حوادث و تحولات این روزها نشان می دهد که اسرائیل بیش از آنچه که خود می گوید و می پندارد آسیب پذیرتر و پوشالی تر از همیشه دیده می شود، امری که با شلیک موشک های مقاومت به تل آویو قلب صهیونیست ها و هدف گرفتن پایگاه های نظامی، تاسیسات مهم زیربنایی در شهرهای دور دست رژیم صهیونیستی بر همگان آشکار شده است.

مقام های افراطی و جنگ طلب صهیونیست در راس آنها بنیامین نتانیاهو که در جنگ های گذشته و حملات به غزه و از شکست های خود درس نگرفته اند این بار نیز وارد معرکه ای شده اند که پایان آن باز هم با شکست صهیونیست ها رقم خواهد خورد و در واقع اسرائیل این دفعه هم ناتوان تر از گذشته ناچار خواهد بود بدون کمترین دستاورد نظامی آتش بس را بپذیرد.

صهیونیست ها در دور جدید حملات و جنایت های خود علیه غزه باز هم در موضع عجز و ناتوانی مناطق مسکونی و شهروندان عادی به ویژه زنان و کودکان فلسطینی را هدف قرار می دهند و حتی به مناطقی که طبق قوانین و مقرارت بین المللی در زمان جنگ مصون از حمله هستند، تجاوز می کنند.

در این میان اوج وحشیگری صهیونیست ها در روزهای گذشته بمباران ساختمان و مدارس متعلق به سازمان امدادرسانی به آوارگان فلسطینی و دفاتر شبکه های خبری خارجی از جمله فرانس پرس و آسوشیتدپرس در غزه بوده که با محکومیت رسانه ای و جهانی رو به رو شده است.

رژیم صهیونیستی تا پیش از حمله هفته گذشته در سال های دیگر دو بار به صورت سراسری غزه را آماج تهاجم نظامی قرار داده بود و هزاران فلسطینی بی پناه را زخمی یا به شهادت رسانده و در نهایت هم با شکست ناچار به توقف حملات و آتش بس شده است.

غزه در قرن 20

غزه، منطقه ای عرب‌نشین با جمعیت نزدیک به دو میلیون نفری در فلسطین دارای 11 کیلومتر مرز مشترک با مصر 51 کیلومتر با فلسطین اشغالی و 40 کیلومتر ساحل مدیترانه‌ای است‌. این شهر در واقع، نقش راهبردی و مرکزی در تحولات فلسطین ایفا می کند. این جایگاه در جنبش فلسطین از نیمه دوم دهه 80 قرن گذشته میلادی برای این شهر حاصل شد. رژیم صهیونیستی در مدت اشغال 38 ساله باریکه غزه، اقدام به ساخت پایگاه‌ها و تاسیسات نظامی - امنیتی و شهرک‌های صهیونیست‌نشین کرد و چندین بار به غزه حمله و هر دفعه با کشتار زنان و کودکان و مقابله با قدرت مقاومت فلسطین مجبور به عقب‌نشینی شد.

این منطقه که در پایان جنگ اعراب و اسرائیل در سال 1948 از سوی مصر اشغال شده بود در جنگ شش روزه سال 1967 به اشغال رژیم صهیونیستی درآمد و بالاخره در سپتامبر 2005 با عقب‌نشینی نیروهای رژیم صهیونیستی به کنترل حکومت فلسطین درآمد و اکنون تحت کنترل جنبش حماس قرار دارد. مهم ترین بخش در باریکه غزه همان شهر غزه است که حدود 500 هزار نفر جمعیت دارد و از حیث جمعیتی‌، متراکم‌ترین شهر جهان است‌، «رفح» و «خان یونس» از دیگر شهرهای مهم این منطقه است‌.

جایگاه و نقش راهبردی غزه در جنبش فلسطین از نیمه دوم دهه 80 شکل گرفت از همان زمان که جرقه نخستین قیام مردمی و انتفاضه بزرگ مسجد الاقصی در این نقطه شعله‌ور شد. به‌همین سبب، نام غزه در ادبیات سیاسی جهان به‌عنوان زادگاه بزرگ‌ترین جنبش مبارزاتی ثبت است.

در ابتدای قرن بیستم میلادی و پس از سقوط امپراتوری عثمانی، نیروهای انگلیسی وارد باریکه غزه شدند و تا پس از جنگ جهانی دوم و تاسیس رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین، در این منطقه باقی ماندند. رژیم اشغالگر قدس پس از امضای «قرارداد اسلو» در سال 1993 یک بار در سال 1994 آن‌هم به شکل جزئی از باریکه غزه خارج شد اما شهرک‌های صهیونیست‌نشین را جمع‌آوری نکرد و از محور مهم «فیلادلفیا» یا همان محور «صلاح‌الدین ایوبی» خارج نشد. این رژیم ظرف 38 سال اشغال، بارها با حمله مسلحانه و عملیات تروریستی به باریکه غزه که به‌بهانه حمایت از شهرک‌نشینان صورت گرفت هزاران فلسطینی به‌ویژه کودکان و کهنسالان را به شهادت رساند یا مجروح کرد. این حمله‌ها نتوانست اراده مردم فلسطین به ویژه گروه‌های مبارز مانند جنبش مقاومت اسلامی حماس و جنبش جهاد اسلامی که بالاترین جایگاه اجتماعی را در میان ساکنان مسلمان باریکه غزه دارند، بشکند و آنان را تسلیم شرایط تحمیلی اسراییل کند. در اثر این مقاومت، رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت در چارچوب طرح خروج از باریکه غزه بیش از هشت هزار شهرک‌نشین خود را از این منطقه خارج کند.

تجاوز صهیونیست ها و جنگ های غزه

تجاوز اسرائیل به غزه در سال 2014 میلادی جنگی است میان اسرائیل و نیروهای مقاومت که فلسطینیان آن را عملیات (بنیاد استوار / عملی البنیان المرصوص) و اسرائیلی‌ها عملیات (تیغه حفاظتی) نامیدند. در این عملیات نیروی هوایی رژیم صهیونیستی آغازگر حمله بود و نوار غزه را هدف حمله‌های خود قرار داد. همچنین این جنگ پس از مدتی با هجوم زمینی نیروهای نظامی اسرائیل به غزه وارد مرحله تازه‌ای از تجاوز گری و وحشیگری شد.

این عملیات شدیدترین جنگ از زمان انتفاضه دوم است؛ براساس اظهار وزیر بهداشت غزه در آن سال، دو هزار و 40 نفر از اهالی غزه در حملات صهیونیست ها به شهادت رسیدند و 10 هزار و 196 نفر زخمی شدند. در مقابل 66 نظامی صهیونیست به هلاکت رسیدند.

سخنگوی هماهنگی امور انسانی سازمان ملل متحد در باره جنایت های صهیونیست ها گفته بود که «به معنای واقعی کلمه، هیچ جای امنی برای شهروندان در غزه وجود ندارد.»

رژیم صهیونیستی از 27 دسامبر سال 2008 تا 17 ژانویه سال 2009 (به مدت 22 روز) در تهاجمی وحشیانه به نام «عملیات سرب گداخته» که نزد فلسطینی ها به «کشتار غزه» (مجزر غز) معروف است دست به جنایت های بی سابقه ای زد و از آن‌جا که در نخستین روز حمله از سال 1948 تاکنون بیشترین شمار شهید و زخمی از فلسطینی ها بر جا گذاشت به روز «کشتار شنبه سیاه» معروف شد.

اسراییل این حملات را در تاریخ 27 دسامبر 2008 میلادی و در ساعت 11:30 به وقت محلی آغاز کرد و در شبانگاه تاریخ 17 ژانویه 2009 میلادی و پس از سه هفته عملیات نظامی همه‌جانبه بدون دستاورد خاصی ناچار به اعلام «آتش‌بس یکجانبه» شد.

رژیم صهونیستی پس از اعلام آتش‌بس از بازگشایی گذرگاه‌های نوار غزه خودداری کرد و در نتیجه بازسازی ویرانه‌های این منطقه عملی نشد.

بر اساس برآوردهای مرکز حقوق بشر فلسطین و وزارت بهداشت فلسطین، آمار شهدای فلسطینی دستکم 1430 شهروند بی دفاع از جمله صدها کودک و زن است. رژیم صهیونیستی افزون بر بمباران و موشک باران گسترده مناطق مسکونی، زیرساخت‌های صنعتی، اقتصادی و بهداشتی نوار غزه را نیز هدف گرفت.

در طول تجاوز صهیونیست ها شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در قطعنامه‌ای اسرائیل را متهم به «نقض فاحش حقوق بشر و ارتکاب جنایات جنگی» کرد.

محاصره غزه که از سال 2007 و در پی پیروزی حماس در انتخابات و شکست جنبش فتح و توافق امنیتی مصر و اسرائیل آغاز شده بود، در سال 2008 با ادامه درگیری‌های پراکنده میان اسرائیل و حماس تشدید شد. اسرائیل از روز 5 نوامبر2008 با بستن گذرگاه‌های باریکه غزه، پیوند یک میلیون و 500 هزار فلسطینی را با جهان خارج کاملا قطع کرد. سازمان ملل در ماه اوت 2008 هشدار داد که با ادامه این وضع طی چند هفته آینده، غزه 100 درصد نیازمند به کمک‌های بشر دوستانه خواهد بود

رژیم صهیونیستی سرانجام پس از کشتار تاریخی در غزه و شکست فاحش در رسیدن به اهدافش آتش‌بس یک جانبه را اعلام کرد.

هفته‌نامه آمریکایی تایم در شماره مورخ 8 ژانویه 2009 در مقاله‌ای به بررسی نتایج جنگ پرداخت و نوشت که آنچه از این جنگ در اذهان ماند، تصویر غیرنظامیان کشته شده‌ای بود که در خارج یکی از مدارس متعلق به سازمان ملل پناه گرفته بودند.

نظامیان و سیاستمداران جنگ طلب و افراطی رژیم صهونیستی اکنون به خوبی از این واقعیت آگاه شده اند که نابودی و حذف مقاومت فلسطین کاری غیرممکن خواهد بود ضمن اینکه حمله جدید صهیونیست ها از یک هفته گذشته به غزه این بار نه تنها خشم مسلمانان بلکه دیگر ملت ها و سایر پیروان ادیان را برانگیخته است.

حملات گسترده اخیر اسرائیلی ها به غیرنظامیان به ویژه کشتار کودکان معصوم و زنان بی دفاع غزه و نقض حقوق بشر از سوی صهیونیست ها یکی از فاجعه آمیزترین رویدادهای چند دهه گذشته خاورمیانه و جهان است که با محکومیت سراسری در جهان رو به رو شده است.

جدا از این، درگیری ها هفته گذشته با مقاومت بی نظیر فلسطینی ها در جایی که هیچ نقطه ای از اسرائیل امن نیست نشان داده است که روند آسیب پذیری و نابودی رژیم صهیونیستی نمود و ظهور بیشتر و آشکارتری یافته است و این بار نه نظامیان صهیونیست بلکه نیروهای مقاومت هستند که در درگیرها سرنوست جنگ را مشخص خواهند کرد.

*س_برچسب‌ها_س*