تقدیم آثار جشنواره موسیقی «نوای مهر» به شهدای لرستان
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، نشست خبری تشریح برنامههای دومین جشنواره ملی و اولین جشنواره بینالمللی موسیقی «نوای مهر»، امروز با حضور سیدمحمدصادق هاشمی معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران، در ساختمان این بنیاد برگزار شد.
در ابتدای این نشست، هاشمی یکی از ابزارهای پیشبرد اهداف بنیاد شهید در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت را استفاده از هنرهایی همچون فیلم، کتاب و موسیقی دانست و گفت: کشور نیازمند حمایت و ترغیب ما نسبت به هنرمندان برای تولید آثار انقلابی و مردمی است تا آثار خوبی تولید شود. در همین راستا برگزاری جشنوارهها را تدارک دیدیم. هر چقدر کار ما تداوم بیشتری داشته باشد، در تولیدات آثار نقش مؤثرتری خواهیم داشت.
معاون فرهنگی بنیاد شهید افزود: امسال تصمیم گرفتیم اولین جشنواره بینالمللی موسیقی حماسی را برگزار کنیم. 184 اثر برای ما فرستاده شده که از بین آنها 6 گروه بینالمللی از کشورهای لبنان، سوریه، افغانستان و عراق و 23 اثر از 14 استان کشور برگزیده شده و در اختتامیه جشنواره از آنها تقدیر خواهد شد.
وی توضیح داد: یکی از ریشههای هنر، موسیقی است. ما در تولید آثار، مسیری جدی در جهت تشویق و ترغیب هنرمندان مردمی که خودشان اثر تولید میکنند، داریم. برای این مسیر، کارهایی مثل همین جشنوارهها را انجام میدهیم. مأموریت اصلی ما از برگزاری این جشنواره، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و یکی از اقدامات تأثیرگذار بر آن، موسیقی است. جشنواره نوای مهر به منظور تشویق هنرمندان مردمی برگزار میشود که آثارشان نیازمند دیده شدن در کشور است. هر چقدر جشنوارههای ما قدرتمندتر باشند، نقش مؤثرتری در تولید این آثار خواهیم داشت.
هاشمی در ادامه، رسیدن به تولید مبنی بر تشویق و ترغیب را از 2 مسیر میسر دانست و مسیر اول را توضیح داد: برای ما کلمه تولید به این معنی نیست که خودمان شروع میکنیم به تولید کردن؛ بلکه تمام تولیدات ما به صورت برونسپاری به گروههای مردمی توانمند در هر حوزه اتفاق میافتد. ارتباط با آنها نیز به 2 صورت رخ میدهد. گاهی خود هنرمند به ما مراجعه میکند و گاهی ما خودمان به گروههای مردمی شاخص و فعال سفارش اثر میدهیم. پس ما در بنیاد شهید خودمان گروه تولید نداریم.
معاون فرهنگی بنیاد شهید در ادامه مسیر دوم را حمایت هنرمندان از طریق همین جشنوارهها دانست و اظهار داشت: در راستای جشنوارههایی مثل نوای مهر، تشویق و ترغیب هنرمندان اتفاق میافتد. این جشنواره از 11 الی 13 مهرماه در استان لرستان برگزار شده و روز آخر نیز به اختتامیه آن اختصاص دارد.
وی تصریح کرد: کشور ما در حوزه موسیقی کاملاً غنی است؛ یعنی همه اقوام کشور ما موسیقی خاص خود را آن هم از نوع جذاب دارند. در بین آنها موسیقی استان لرستان، موسیقی حماسی بوده و دلیل انتخاب این استان برای برگزاری جشنواره نیز ظرفیت حماسی مردم و موسیقیایی این منطقه است. حماسه به ظور ذاتی در موسیقی لرستان وجود دارد.
هاشمی تأکید کرد: در اولین دوره جشنواره موسیقی نوای مهر، همه گروهها، برای تجلیل از مردم لرستان، آثارشان را به بیش از 6 هزار شهید استان لرستان تقدیم کردند.
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران، مأموریت بنیاد را در حوزه موسیقی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست و گفت: ما در این حوزه به طور جدی ورود کردهایم. پس هنرمندان شاخصی که در این حوزه اثر داشته باشند و بخواهند باز هم در این حوزه تولید اثر کنند، مورد حمایت ما قرار میگیرند.
وی در پایان بیان کرد: یکی دیگر از مأموریتهای ما، معرفی جوانان هنرمند خودجوش گمنامی است که در نقاط مختلف کشور زندگی میکنند، گروههای سرود و موسیقی راه اندازی میکنند و بعضاً نتیجه فعالیت آنها، آثاری مثل سرود «سلام فرمانده» میشود. شناسایی و حمایت از آنها یکی از مأموریتهای ما بوده و یکی از بهترین راههای شناسایی آنها همین جشنوارههای موسیقی است.