پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تمسخر معلولین در برنامه جوکر!

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
تمسخر معلولین در برنامه جوکر!

در برنامه جوکر دو نفر از هنرمندان برای خنداندن سایرین، معلولیت جسمی را مسخره و سوژه می‌کنند و به همین راحتی باعث ترویج تمسخر معلولیت افراد می‌شوند. لطفاً معلولیت را سوژه خندیدن و خنداندن نکنید!

به گزارش مشرق، «کمپین معلولان» که از سوی جمعی از فعالان حقوق افراد دارای معلولیت اداره می‌شود، در توئیتر خود با انتقاد از برنامه «جوکر»، از اینکه افراد دارای معلولیت از سوی هنرمندان «سوژه خنده» شده‌اند انتقاد کرد. در آخرین قسمت از برنامه جوکر دو نفر ازسلبریتی‌ها برای خنداندن سایرین، معلولیت جسمی رو مسخره و سوژه کرده‌اند.

برنامه «جوکر» به صورت اختصاصی در یکی از پلت‌فرم‌های اینترنتی پخش می‌شود، تهیه‌کننده آن احسان علیخانی و مجری‌اش سیامک انصاری است. در این برنامه هشت نفر از هنرمندان معروف (معمولا هفت بازیگر شناخته شده سینما و تلویزیون و یک چهره‌ی تئاتری یا شناخته شده در فضای مجازی) به مدت 6 ساعت در محیطی قرار می‌گیرند و باید بدون این‌که خود بخندند، سایر شرکت‌کنندگان را بخندانند. هر کسی که بخندد بار اول کارت زرد گرفته و بار دوم از دور مسابقه خارج می‌شود. در پایان آخرین شخصی که نخندیده برنده‌ی جایزه‌ی نقدی این برنامه می‌شود.

در توئیت منتشر شده از سوی «کمپین معلولان» به تاریخ سه‌شنبه هفتم تیر آمده است:

«در برنامه جوکر دو نفر از هنرمندان برای خنداندن سایرین، معلولیت جسمی را مسخره و سوژه می‌کنند و به همین راحتی باعث ترویج تمسخر معلولیت افراد می‌شوند. لطفاً معلولیت را سوژه خندیدن و خنداندن نکنید!»

به گزارش فارس، در برنامه جوکر، حاضران در برنامه بر سر اینکه تا چه اندازه در برابر خندیدن مقاوم‌اند رقابت می‌کنند. هر قسمت جوکر بی‌سناریو و سوار بر شانه بداهه پردازی‌های چند بازیگر طنز است. به طور کلی جوکر از آن دست برنامه‌هایی است که حول محور سلبرتی‌ها و چهره‌های معروف و تماشای گفتگوی آن‌ها می‌گذرد و جز شوخی‌های کلیشه شده مهمان‌ها محتوای دیگری ندارند. حالا هم در آخرین برنامه خود دو نفر از هنرمندان حاضر در آن رفتاری غیر انسانی را به نمایش گذاشته‌اند.

در قسمت مورد نظر «کمپین معلولان»، شرکت‌کنندگان برای به خنده انداختن یکدیگر، از نمایش معلولیت در اعضای بدن استفاده می‌کنند.

لازم به ذکر است در ایران اسلامی همچون بسیاری از جوامع دیگر نسبت به معلولیت نقصی «بدنی» همدلی و رعایت اخلاق به کار گرفته می‌شود و رفتارهایی از این دست دیگر کسی را نمی‌خنداند و ای بسا موجب تنفر از کسی شود که اسباب تمسخر را فراهم کرده باشد.

منبع: فارس