توافق هسته ای
توافق هسته ای
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در پی انتشار برخی گزارشها مبنی بر نزدیک شدن ایران و آمریکا به توافق موقت اعلام کرد: هیچ توافق موقتی به جایگزینی برجام در دستور کار نیست.
آنتونی بلینکن با مقصر خواندن تهران در شکست مذاکرات برجامی، دیپلماسی را بهترین شیوه برای جلوگیری از آنچه تلاش تهران برای دستیابی به سلاح هستهای خواند، دانست.
نتانیاهو به بلینکن: هرگونه توافقی که برنامه هستهای ایران را متوقف نکند، اسرائیل را ملزم نمیکند که علیه تهران اقدام نکند
یک روزنامه اسرائیلی در تحلیلی امروز پنجشنبه پرونده برنامه هستهای ایران را «بزرگترین شکست» برای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی توصیف کرده است.
برخی اخبار منتشر شده حاکی است که ایران و ایالات متحده در حال نزدیک شدن به یک توافق موقت هستند که در برابر کاهش فعالیتهای غنیسازی ایران، گشایشی را در برخی از تحریمها فراهم می آورد
فعال رسانه ای اصولگرا روایتی از جزییات توافق موقت به دست آمده میان ایران و آمریکا در مرحله پیش از تصویب نهایی را روایت کرد. دیروز نیز روزنامه «هاآرتص» ضمن اعلام زمان «بسیار نزدیک» توافق موقت تهران و واشنگتن، جزییاتی از این توافق را منتشر کرده بود که با تکذیب آمریکا همراه شد.
در بیانیهای درباره نظارت و راستیآزمایی آژانس بر فعالیتهای هستهای به موضوع غنیسازی 60درصدی و اهداف غیرصلحآمیز اشاره کرد و دراینباره تأکید داشت که در گزارش مدیرکل (گروسی) تشریح شده است که ایران به توسعه فعالیتهای هستهای خود فراتر از محدودیتهای برجام ادامه میدهد.
روزنامه عبریزبان «هاآرتص» نوشت که ارزیابیهای مقامهای اطلاعاتی این رژیم حاکی از آن است که ایران و آمریکا به توافق بر سر احیای برجام «بسیار نزدیک» شدهاند.
روزگاری ظریف گفته بود که آمریکا اگر بخواهد همه تاسیسات کشور را با یک بمب نابود میکند؛ در آن زمان رهبر انقلاب اسلامی از مسئولان نظامی خواستند ظریف را به یک تور برده تا ظرفیتهای کشور را ببیند.
توافق ظاهراً شامل امتیازی از سوی ایران برای توقف فرآیند غنیسازی اورانیوم در سطوح بالا است. در مقابل، تهران انتظار کاهش تحریمهای بینالمللی تحت رهبری آمریکا را دارد. در مرحله اول، این توافق شامل آزادسازی حدود 20 میلیارد دلار دارایی ایران از حسابهای بانکی مسدود شده خارج از ایران - واقع در کره جنوبی، عراق و صندوق بینالمللی پول می شود.
هاآراتص نوشت: تماسهای بین ایالات متحده و ایران در تلاش برای دستیابی به توافق بر سر توافق هستهای در چند روز گذشته پیشرفتهای زیادی داشته است.
رئیس دستگاه دیپلماسی در دولت اعتدال پس از ماهها سکوت خود را شکسته و میگوید برای پیشگیری از ترکمانچایها باید «انتخاب کنیم» که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم.
در اوج مذاکرات هستهای دولت روحانی با 1+5، رادیو فرانسه در گزارشی نوشت: «ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی میبیند».
مصطفی خوش چشم، کارشناس سیاست خارجی در گفتگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری دانشجو، گفت: اساسا تبادل زندانی ها چیزی نیست که واسطه و معطوف به برجام باشد. این طرف آمریکایی است که همواره به دلیل مشخصی سعی کرده تبادل زندانی ها را به برجام گره بزند و برجام را بخشی از چارچوب هرگونه توافق با ایران قلمداد کند به این دلیل که اساسا آمریکایی ها نمیخواهند فشار مالی و تحریم از ایران برداشته شود و...
علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی درباره اهداف انتشار خبر دورغین آزادسازی منابع مالی مسدود شده ایران در کره جنوبی به دیدهبان ایران گفت: اکنون درشرایط دو طرفهای هستیم که هم مردم برای معاش خود نگران هستند و هم کسانی که کاسب تورم هستند و دهها خانه و ماشین دارند و میخواهند آنها را بفروشند از موج تورمی خوشحال میشوند. حال شاید انتشار خبرهای اینچنینی برای خواباندن این التهابات باشد اما...
برنامه هستهای عربستان یکی از شروط ریاض برای امضای توافق عادیسازی روابط با اسرائیل است؛ اما مقامات سعودی یا آمریکایی این موضوع را به صورت رسمی تاکید نکردهاند.