توزیع داروهای سقط جنین در داروخانههای غیربیمارستانی ممنوع است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: توزیع و فروش هرگونه داروی سقط جنین در داروخانههای غیربیمارستانی، غیرقانونی تلقی و با متخلفین برخورد میشود.
دکتر علیرضا زالی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره قوانین موجود در حوزه توزیع داروهای سقط جنین اظهار کرد: بر اساس قانون، داروهای سقط جنین صرفا با تشخیص پزشک معالج و تایید داروخانه بیمارستانی و ثبت دقیق آنها در سامانه قابل تجویز است و توزیع و فروش هرگونه دارویی که منجر به سقط جنین میشوند در داروخانههای غیربیمارستانی و خارج از این مصوبه، غیرقانونی تلقی میشود.
وی افزود: در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت مصوب شد که معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به نظارت و رصد توزیع داروهای سقط جنین و برخورد با داروخانههای متخلف اقدام کند.
عوارض خطرناک مصرف داروهای سقط جنین
زالی گفت: داروهای سقط جنین عوارض زیادی دارند و از آنجا که عمده افرادی که از این داروها استفاده میکنند، مصرف آن را کتمان و دیر به مراکز درمانی مراجعه میکنند؛ زمانی مراجعه میکنند که دچار خونریزیهای شدید و افت فشار خون و هموگلوبین میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ارائه مثالی ادامه داد: مواردی از مراجعه زنان در پی مصرف داروهای سقط جنین را داشتهایم که فرد دچار شوک شده و درمان او سخت شده است.
زالی هشدار داد: داروهای سقط جنینی که خارج از داروخانههای بیمارستانی توزیع میشوند ممکن است اصالت نداشته باشند و تقلبی باشند و بنابراین دارای کیفیت نامناسبی هستند و مصرف آنها میتوان عوارض زیادی به جا بگذارد.
حدود یکسوم مراکز درمان ناباروری تهران با بیمه سلامت قرارداد دارند کاهش نرخ باروری به 0.6 در برخی مناطق کشور!/ یک سوم زنان ایرانی مجرد یا تکفرزندند جزئیات پوشش بیمهای خدمات درمان ناباروری / مادران باردار بدون آزمون وسع بیمه میشوند