پنج‌شنبه 8 آذر 1403

توسعه آب و برق روستایی و عشایری در دولت سیزدهم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
توسعه آب و برق روستایی و عشایری در دولت سیزدهم

تهران - ایرنا - وزارت نیروی دولت سیزدهم برای توسعه آب و برق روستایی و عشایری گام‌های عملی خوبی برداشت که تشکیل شورای جهاد آبرسانی را می‌توان به‌عنوان مهم‌ترین قدم در این زمینه برشمرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، دولت سیزدهم از بدو روی کار آمدن، برقراری عدالت در بهره‌مندی مردم از طرح‌های آبی و برقی را مورد تأکید قرارداد و برای تحقق این هدف از همان روزهای نخست گام‌های مهمی توسط وزارت نیرو برداشته شد که اینک باگذشت یک سال از آغاز به کار دولت، تلاش‌هایی برای عملیاتی شدن آنها صورت‌گرفته است.

زمانی که «علی‌اکبر محرابیان» به‌عنوان وزیر نیروی دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شد، وی برنامه‌های مهم خود در دوره تصدی وزارت نیرو را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد.

محرابیان در زمان ارائه برنامه‌های خود با بیان اینکه برای حل مشکل آب و برق باید کارگاهی به وسعت ایران بنا کنیم، گفت: مکلفیم علاوه بر جبران عقب‌ماندگی‌ها، طوری برنامه‌ریزی کنیم تا در افق بلندمدت قطعی آب و برق نداشته باشیم.

وی افزود: وزارت نیرو در دولت کار و تلاش، تمام ظرفیت خود را به کار می‌بندد تا نسبت به رفع دغدغه‌های مردم اقدام کند.

وزیر نیرو با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم در حالی کار خود را شروع می‌کند که قطعی مکرر برق موجب اخلال در زندگی مردم و کسب‌وکار شده است، گفت: به دلیل این قطعی‌ها، بخشی از ظرفیت صنایع و تولید متوقف مانده و ضرر هنگفتی به تولیدکنندگان وارد می‌آید و باعث بیکاری و افزایش نرخ کالاهای تولیدی شده است.

محرابیان با بیان اینکه وضعیت در موضوع آب نیز در برخی نقاط کشور بهتر از برق نیست، ادامه داد: در برنامه ششم مجلس اهداف خوبی را در نظر گرفته بود که به آن نرسیدیم بنابراین مکلفیم علاوه بر جبران عقب‌ماندگی‌ها طوری برنامه‌ریزی کنیم تا در افق بلندمدت قطعی آب و برق نداشته باشیم.

تشکیل شورای جهاد آب‌رسانی

وزیر نیرو در نخستین جلسه رسمی وزارت نیرو از تلاش برای ایجاد مرکزی برای سرعت دادن به امر آبرسانی روستایی خبر داد و گفت که به‌زودی مرکز جهاد آبرسانی روستایی در ستاد وزارت نیرو را شکل خواهد داد.

مرکزی که باتوجه‌به اهمیت آن تبدیل به شورای جهاد آبرسانی روستایی شده است. ویژگی خاص این شورا آن است که علاوه بر دست‌اندرکاران بخش دولت، از توان نیروهای جهادی و خیران هم برای ایجاد تحول در امر آبرسانی به روستاها و مناطق محروم هم بهره برده شود.

وزیر نیرو در این زمینه به لزوم مدیریت صحیح و استفاده بهینه از منابع آبی کشور و همچنین توجه به توسعه زیرساخت‌های حیاتی به‌ویژه در روستاها و مناطق محروم در دولت عدالت‌محور و مردمی سیزدهم تأکید کرده و گفته که ایجاد یک سازوکار جدید اهمیت مضاعف دارد.

دبیر شورای جهاد آبرسانی وزارت نیرو در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره این شورا گفت: هدف ایجاد این شورا تحولی نو در امر آبرسانی به روستاها با هم‌افزایی است.

«میثم جعفرزاده» خاطرنشان کرد: برنامه شورای جهاد آبرسانی وزارت نیرو آن است که با ایجاد یک هم‌افزایی مؤثر بین همه متولیان و فعالان عرصه آبرسانی تحولی نو در این بخش به وجود آورد.

جعفرزاده ادامه داد: این شورا در بخش آبرسانی فعالیت خواهد کرد و به دنبال محرومیت‌زدایی آبی در مناطق کم‌برخوردار است.

انعقاد تفاهم‌نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای آبرسانی به 10 هزار روستای دارای تنش آبی و مبادله قرارداد عملیات اجرایی برای آبرسانی به 7 هزار و 138 روستا در فاز اول از جمله اقدام‌های این شورا است.

سایر اقدامات وزارت نیرو در حوزه آبرسانی:

  • آبرسانی به تعداد 1 هزار و 29 روستا با جمعیت 606000 نفر
  • تأمین آب شرب سالم برای بیش از یک میلیون نفر جمعیت روستایی تا پایان تابستان 1401
  • بهسازی برق 6 هزار و 740 روستا از دیگر برنامه‌های وزارت نیرو در یک سال اخیر
  • تأمین برق عشایری با 9 هزار سامانه قابل‌حمل
  •  آبرسانی به 1 هزار و 608 روستای مرکزی، جنوبی و غرب استان خوزستان از طریق پروژه ملی آب‌رسانی غدیر
  • تجهیز 9 هزار و 721 حلقه چاه کشاورزی به کنتورهای هوشمند

برچسب‌ها