توسعه باغات اراضی شیبدار چهارمحال و بختیاری نیازمند اعتبار است
شهرکرد - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی استان گفت: اجرای طرح توسعه باغات در اراضی شیبدار در استان نیاز به تامین منابع و اعتبار دارد.
حسن برزگر روز شنبه در جمع خبرنگاران استان با اشاره به اینکه با ایجاد یک تا 2 هکتار باغ در استان زمینه اشتغال یک نفر فراهم میشود، افزود: هم اکنون 28 طرح توسعه باغات در اراضی شیبدار در استان با هشت هزار و 200 هکتار در استان در دست اجراست.
وی اظهار داشت: این طرحها بین 10 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که اجرا و تکمیل این طرحها نیاز به تامین منابع دارد تا بتوان با تکمیل آنها زمینه ایجاد چهار هزار و 800 فرصت شغلی را فراهم کرد.
وی با تاکید بر اینکه 250 هزار هکتار از اراضی استان، اراضی کشاورزی است و سالانه 500 هزار تن تولیدات کشاورزی در استان وجود دارد، گفت: در استان 67 هزار بهره بردار در حوزه کشاورزی فعالیت دارند.
برزگر اظهار داشت: یک چهارم اشتغال استان در این حوزه است.
به گفته وی، یک میلیون و 100 هزار تن تولیدات زراعی و باغی در استان است که بیش از 940 هزار تن تولیدات در استان معادل 63 درصد تولیدات کشاورزی در حوزه زراعی است و 48 هزار بهره بردار در این بخش فعال است.
85 هزار هکتار کشت پاییزه در چهارمحال و بختیاری انجام شد
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در سال زراعی جدید 85 هزار هکتار کشت پاییزه گندم و جو در استان انجام شد که 58 هزار هکتار گندم دیم و آبی و 27 هزار هکتار جو آبی و دیم در استان کشت شده است.
وی گفت: در سال زراعی گذشته 130 هزار تن گندم و 43 هزار تن جو، 452 هزار علوفه از جمله یونجه، شبدر و ذرت علوفه ای، 23 هزار تن حبوبات و 60 هزار تن چغندر قند در استان برداشت شد.
برزگر با اشاره به افزایش ضریب خوداتکایی محصولات راهبردی و اساسی در استان افزود: غلات، چغندر و دانههای روغنی در اولویت قرار دارند و امسال 800 هکتار کلزا در شهریور و مهرماه در استان کشت شد.
به گفته وی، پیش بینی تولید کلزار در استان یکهزار و 500 تن است.
حوزه بازرگانی محصولات زراعی در استان ضعیف است
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه بخش بازرگانی محصولات کشاورزی در استان ضعیف است، گفت: محصولات زراعی استان بدون فرآوری، بسته بندی و یا برندسازی به صورت فله ای به بازار ارائه میشود و سود و منفعت این محصولات به جیب دلالان میرود.
وی بر افزایش استفاده از ظرفیت انبارداری، کاهش ضایعات و همچنین افزایش ارزش افزوده محصولات زراعی و باغی استان تاکید کرد و گفت: دستورالعمل بسته بندی محصولات کشاورزی در استان مورد نیاز است تا مشکلات این بخش مرتفع شود.
برزگر افزود: به علت نبود دستورالعمل بسته بندی، محصولات در میادین به صورت عمده و فله ای عرضه میشود و این امر باعث میشود سلامت محصول قابل ردیابی نباشد و ضایعات محصول افزایش یابد.
وی بر ارائه طرح دستورالعمل انبار و بسته بندی محصولات کشاورزی و زراعی از سوی مجلس و دولت تاکید کرد و گفت: اجرای طرح بسته بندی محصول باید از مبادی تولید انجام شود تا رقابت در تولید محصول و سلامت محصول افزایش پیدا کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه دامپروری یکی از مشاغل اصلی در استان است، گفت: میانگین برداشت محصولات کشاورزی استان یک کیلو و 380 گرم ماده خشک به ازای مصرف یک مترمکعب آب است که این میزان با استاندارد جهانی برابری نمیکند و باید این میزان را تا 1.5 کیلوگرم افزایش داد.
وی به توسعه شهرها و قطب های صنعتی به عنوان تهدیدهای برای حوزه زمین های کشاورزی اشاره کرد و گفت: با اجرای طرحهای جامع شهری سه تا پنج برابر مساحت شهر، به حریم شهر اختصاص داده میشود که این زمین ها از زمینهای حاصلخیز کشاورزی است.
به گفته وی، در 10 سال گذشته 6 هزار هکتار از اراضی زراعی استان برای توسعه شهرها اختصاص داده شده است.
برزگر افزود: طرح توسعه شهرها باید در مناطقی شکل گیرد که مستعد برای کشاورزی نیست.
وی اظهار داشت: توسعه شهرها و اجرای طرح هادی در حوزه زاینده رود قابلیت اجرایی شدن ندارد و با اجرایی شدن آن باغات درجه یک حذف میشود و این امر برای حفظ امنیت غذایی و اشتغال و توسعه باغات زیان آور است.
نبود ساختار و نظام بهره وری در حوزه کشاورزی یک مشکل اساسی است
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه نبود یک ساختار منسجم و منظم و نظامهای بهره برداری در استان یک مشکل و ضعف در حوزه کشاورزی است، گفت: برای تامین نهادها و همچنین بذر، کود و تامین آورده و اجرای طرحهای مکانیزاسیون نیاز به سرمایه گذاری و یک نظام بهره برداری و بنگاههای توسعه کشاورزی است.
وی اظهار داشت: توسعه ضریب مکانیزاسیون در استان 1.67 صدم اسب بخار در هکتار است که این عدد را باید به 2 افزایش داد و خرده مالکی از مهمترین مشکلات پیش روی اجرای این طرح در استان است.
به گفته وی، تقویت و شکل گیری هستههای بذری در استان نیز یکی از اولویتهای بخش کشاورزی است تا بتوان بذر مورد نیاز در استان را تولید کرد و به کشاورز ارائه داد.
برزگر افزود: در حوزه غلات 2 واحد تولید بذر در استان با ظرفیت چهار هزار تن فعال است اما در حوزه حبوبات، سیب زمینی، ذرت و سایر محصولات مرکز تولید بذر در استان وجود ندارد.
وی از کشاورزان و سرمایه گذاران در استان خواست تا برای احداث مراکز تکثیر و پرورش بذر اصلاح شده و با کیفیت اقدام کنند تا در بخش تولید بذر استان به خودکفایی برسد.
وی با تاکید بر اینکه تکثیر و افزایش سطح بذر و تولید علوفه و حبوبات یک سیاست در استان است، گفت: احداث بانک نشا در استان باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوان با توجه به خشکسالی به جای کاشت بذر، نشا کاشت تا تعداد دفعات آبیاری را کاهش داد.
توسعه گلخانه در چهارمحال و بختیاری نیازمند اعتبار است
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه 30 هکتار گلخانه در استان فعال است، گفت: براساس برنامه دولت، باید تا سال 1404 بیش از 700 هکتار گلخانه در استان احداث شود.
وی اظهار داشت: در این استان با توجه به اینکه چهار اقلیم متفاوت وجود دارد زمینه توسعه فعالیت گلخانه فراهم است.
برزگر افزود: از ابتدای سالجاری 200 هکتار پروانه احداث گلخانه در استان صادر شده است و این پرونده ها برای دریافت یکهزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات به بانک معرفی شده اند.
به گفته وی، اختصاص 240 میلیارد تومان تسهیلات از منابع ملی براساس بند الف ماده 52 برای توسعه هفت مجتمع گلخانه در استان با مساحت 32 هکتار تصویب شده است.
*س_برچسبها_س*