توسعه 600 هکتاری کشت گیاهان دارویی در استان مرکزی برنامهریزی شد
اراک - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: توسعه 600 هکتاری سطح زیر کشت گیاهان دارویی این استان در سال زراعی جاری برنامهریزی شده است.
«علی اصغر زارعی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: یکهزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی زیر کشت گیاهان دارویی قراردارد و پیشبینی میشود این میزان تا پایان سال زراعی جاری به یکهزار و 800 هکتار برسد.
وی ادامه داد: یکهزار و 200 هکتار ازاراضی کشاورزی استان مرکزی زیر کشت گل محمدی و 340 هکتار زیر کشت زعفران قرار دارد و این استان در زمینه کشت گل محمدی رتبه پنجم را در کشور به خود اختصاص داده است.
زارعی گفت: تعهد افزایش سطح زیرکشت گل محمدی استان مرکزی در سال جاری 100 و زعفران 10 هکتار است.
وی افزود: پیشبینی میشود 300 هکتار امسال به سطح زیر کشت گل محمدی و 50 هکتار به سطح زیر کشت زعفران افزوده شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه استان مرکزی در منطقه نیمه خشک کشور است حمایت از کشت گیاهان دارویی و گلخانهای در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفته و این سازمان از آمادگی کامل برای معرفی متقاضیان به بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات توسعه کشتهای گلخانهای و گیاهان دارویی در اراضی کشاورزی برخوردار است.
زارعی یادآورشد: توسعه 50 هکتاری سطح زیر کشت گیاهان دارویی سال گذشته برای استان مرکزی تعهد شده بود که با حمایتهای سازمان جهاد کشاورزی استان و استقبال کشاورزان 600 هکتار به سطح زیر کشت این محصولات افزوده شد.
وی ادامه داد: کشت گیاهان دارویی در اراضی کشاورزی علاوه بر صرفه جویی و افزایش بهره وری در آب کشاورزی، افزایش هشت برابری درآمد اقتصادی نسبت به سایر کشتها برای کشاورزان را به همراه دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی درآمد اقتصادی کشت سایر محصولات در هر هکتار از اراضی کشاورزی را حدود 20 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: کشت گیاهان دارویی در هر هکتار از اراضی کشاورزی استان برای فعالان این حوزه حدود 150 میلیون ریال است.
استان مرکزی دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور است و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است. این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند. 670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود. این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است. استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*