شنبه 10 آذر 1403

توضیحات مهم «عشقی» درباره امکان فروش سهام عدالت

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
توضیحات مهم «عشقی» درباره امکان فروش سهام عدالت

اقتصادنیوز: رئیس سازمان بورس درخصوص امکان فروش سهام عدالت گفت: باید با توجه به شرایط بازار تصمیم گرفته شود که درصدی از سهام عدالت امکان فروش داشته باشد. اگر قرار باشد امکان فروش سهام عدالت فراهم شود، سهامداران بزرگ آن را می‌خرند و سهام از دست مردم خارج می‌شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، ارزش واقعی سهام عدالت پس از آزادسازی فراز و فرودهای بسیاری را پشت سر گذاشت؛ به طوریکه هم 20 میلیون تومان را به خود دید هم 9 میلیون تومان.

در این راستا، در یازدهم مهرماه سال 1400 ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه 492 هزار تومانی بیش از 12 میلیون و 500 هزار تومان و در 28 آبان ماه همان سال حدود 11 میلیون و 500 هزار تومان قیمت داشت. اما روند نزولی در بورس باعث کاهش ارزش این سهام نیز شد؛ به طوریکه ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه 492 هزار تومانی در 29 بهمن سال 1400، 10 میلیون و 351 هزار تومان قیمت داشت.

اما در نهم فروردین سال گذشته ارزش واقعی این سهام با ارزش اولیه 492 هزار تومانی 11 میلیون و 500 هزار تومان بود که با توجه به صعود بازار، در اواخر فروردین همان سال این رقم به حدود 12 میلیون و 275 هزار تومان رسید. تا 18 اردیبهشت افزایش ارزش سهام عدالت ادامه داشت و به 12 میلیون و 763 هزار تومان هم رسید. اما دوباره روزهای پرنوسان بازار روی ارزش سهام عدالت نیز تاثیر گذاشت و 10 خردادماه سال 1400، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه 492 هزار تومانی، 12 میلیون و 580 هزار تومان و در چهارم تیرماه نیز حدود 12 میلیون و 489 هزار تومان بود.

بر این اساس، چراغ‌های قرمز بورس بر سهام عدالت نیز سایه انداخت و ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه 492 هزار تومانی در شهریورماه سال قبل 10 میلیون و 463 هزار تومان بود. این سهام در اوایل مهرماه 10 میلیون و 484 هزار تومان قیمت داشت و در 27 مهرماه تا 10 میلیون 195 هزار تومان کاهش پیدا کرد که کم‌ترین قیمت در سال گذشته بود.

اما روزهای سبز بازار سرمایه روی سهام عدالت نیز تاثیرگذار بود و طبق آخرین آمار، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه 492 هزار تومانی به بیش از 11 میلیون و 179 هزار تومان رسیده است.

البته همه این مباحث درحالی مطرح می‌شود که امکان فروش این سهام برای مشمولان وجود ندارد و این افراد همچنان باید منتظر تصمیم مسئولان برای تعیین تکلیف سهام عدالت باشند. این توقف فروش نیز از اواسط سال 1399 و پس از سقوط تاریخی بورس آغاز شد و همچنان هم با وجود وعده‌های زیاد چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی درمورد تعیین تکلیف سهام عدالت، ادامه دارد.

در این راستا، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در آخرین اظهار نظر خود درمورد سهام عدالت، با بیان اینکه منظور از آزادسازی سهام عدالت این است که سهام دیگر دست دولت نیست، عنوان کرد: اقساط سهام عدالت به صورت کامل به دولت پرداخت شده است. این سهام در وثیقه کسی نیست، اما امکان فروش آن وجود ندارد. اگر امکان فروش سهام عدالت را برای همه فراهم کنیم با توجه به تعدد سهام‌داران و ریز بودن سهم‌ها روی 35 شرکت بورسی سهام عدالت فشار فروش سنگینی وارد خواهد شد. درحالی که فلسفه سهام عدالت فروش نیست بلکه استفاده بلندمدت از منافع این سهام است. منافع مالکیت و مدیریت سهم دست مردم است. سهام‌داران مستقیم می‌توانند شخصا در مجامع شرکت کنند. در واقع همه منافع سهامداری را دارند فقط نمی‌توانند سهام خود را بفروشند.

عشقی درمورد امکان فروش سهام عدالت نیز گفت: باید با توجه به شرایط بازار تصمیم گرفته شود که درصدی از سهام عدالت امکان فروش داشته باشد. شرایط بازار یک دلیل است، اگر قرار باشد امکان فروش سهام عدالت فراهم شود، سهامداران بزرگ آن را می‌خرند و سهام از دست مردم خارج می‌شود. در ابلاغیه‌های مقام معظم رهبری هم تاکید جدی روی بحث نگهداری سهام وجود دارد. ممکن است به مرور بحث فروش هم رخ دهد.

همچنین بخوانید