تولید خودرو
تولید خودرو
ادامه تولید صنعت خودرو و قطعه سازی پس از اتمام تعطیلات نوروزی همزمان با شیوع کرونا در حالی با ابهام روبرو است که شاهد نامه نگاری قطعه سازان با رئیس جمهور و وزرای صنعت و بهداشت برای تمدید دو هفتهای این تعطیلات هستیم.
در سال گذشته اختلاف سازمان حفاظت محیط زیست و خودروسازان بر سر اتمام مهلت خودروسازان برای تولید خودروی یورو 5 خبرساز شد و این دو بخش ادعاهای متناقضی برای توجیه تصمیمات خود مطرح کردند. هرچند که سازمان ملی استاندارد ایران اواخر سال گذشته اعلام کرد که خداحافظی با خودروهای یورو 4 در سال 1399 قطعی است، اما تصمیم درباره تایید ادعای هر یک از این ذینفعان دشوار به نظر میرسد.
با ورود به سال جهش تولید قطعه سازان برای اینکه بتوانند به این شعار جامه عمل بپوشانند خواستار تسویه مطالباتشان از خودروسازی ها هستند.
تهران - ایرنا - معاون کیفیت گروه صنعتی ایران خودرو با تاکید بر ضرورت تحقق شعار سال 99 گفت: جهش تولید در گروه صنعتی ایران خودرو با ارتقای کیفیت محصولات همراه خواهد بود که از طریق انتخاب قطعه سازان توانمند داخلی و استفاده از توان شرکتهای دانش بنیان محقق میشود.
سیامک مقتدری عضو هیئت مدیره انجمن گفت: تحقق "جهش تولید" نیاز به فراهم کردن شرایط دارد تا در صنعت خودرو تاثیر بگذارد.
معاون مدیرعامل در کیفیت گروه صنعتی ایران خودرو با تاکید بر ضرورت تحقق شعار سال99 گفت: جهش تولید در گروه صنعتی ایران خودرو قطعا با ارتقای کیفیت محصولات همراه خواهد بود.
سخنگوی انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو گفت: در صورتی جهش تولید محقق میشود که موانع تولید رفع شود.
معاون مدیرعامل در کیفیت ایران خودرو ادامه داد: تضمین اجرای طرح تکوین پروژههای محصولات و قطعات با چابکسازی فرآیند تاییدیه قطعات و اجرای فرآیند بازنگری شده تضمین کیفیت سازندگان در تکوین قطعات جدید و همچنین ارتقای آدیت پروژه ها با اجرای آدیت های تخصصی و جزئی در فرآیند تولید محصولات جدید دنبال خواهد شد.
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است برای تحقق "جهش تولید" خودروسازان باید بیشتر ظرفیت خطوط تولید خود را به خودروهایی با عمق ساخت داخل بیشتر اختصاص دهند.
اقتصادنیوز: انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو در نامهای خطاب به وزیر صمت، وزیر بهداشت، استاندار تهران و رییس ستاد مقابله با ویروس کرونا، خواستار تعطیلی کلیه خطوط تولید خودروسازان تا اوایل اردیبهشت ماه به جهت جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا شد.
امیرحسن کاکایی معتقد است: در دو سال گذشته با سیاست گذاریهای غلط از جمله قیمت گذاری دستوری به شدت اقتصاد خودروسازان دچار مشکل شده و دو خودروساز بزرگ هم اکنون بالای 30 هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارند. در این شرایط، سیاستگذار با یک دو راهی آزادسازی قیمت خودرو یا ادامه روند قیمت گذاری دستوری رو به روست.
در یک سال اخیر با توجه به مشکلات ناشی از تحریمها؛ وزارت صمت تصمیم به برگزاری میزهای تعمیق ساخت داخل در صنعت خودرو با همکاری قطعهسازان و خودروسازان گرفت. در این زمینه در مجموع سه میز تعمیق ساخت داخل برگزار و قرارداد داخلیسازی 99 قطعه توسط 89 قطعهساز، به ارزش 3 هزار و 201 میلیارد تومان و کاهش ارزبری 275 میلیون یورویی منعقد شد.
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نهمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
گروه خودروسازی سایپا در حالی که سال خود را با تعهدات معوق از سال 1397، آغاز کرده بود اما توانست تا اواخر مهر ماه آن ها را عملی کند. علاوه براین با توجه به اینکه در سال 1397 تولید روزانه این گروه به حدود 700 دستگاه در روز رسیده بود، در دی ماه توانست مجدد تولید روزانه خود را بهطور میانگین به بیش از 2000 دستگاه در روز برساند.
بدهی چند هزار میلیارد تومانی خودروسازان به قطعه سازان مشکلاتی برای فعالان صنعت قطعه به وجود آورده که بر صنعت خودرو هم تاثیر گذار است.