تیر خلاص وزارت کار بر پیکر کارگران پیمانکاری و شرکتی
بخشنامه جدید وزارت کار درباره مشاغل سخت و شرایط بازنشستگی در آن اعلام شد. بازنشستگی پیش از موعد برای کارگران ناممکن شد؟! به گزارش عرشه آنلاین، 9 خردادماه سال جاری، وزارت کار با ابلاغ دستورالعمل شماره 57، تکلیف 4 درصد سخت و زیان آورِ کارگران پیمانکاری را روشن کرد: همه مسئولیت برعهده پیمانکار است و کارفرمای مادر هیچ مسئولیتی ندارد.
بازنشستگی پیش از موعد برای کارگران ناممکن شد؟!
به گزارش عرشه آنلاین، 9 خردادماه سال جاری، وزارت کار با ابلاغ دستورالعمل شماره 57، تکلیف 4 درصد سخت و زیان آورِ کارگران پیمانکاری را روشن کرد: همه مسئولیت برعهده پیمانکار است و کارفرمای مادر هیچ مسئولیتی ندارد.
در متن این دستورالعمل ابلاغی آمده است: «در رابطه سه سویه کار، رابطه کارگری و کارفرمایی بین کارگر و پیمانکار برقرار خواهد بود لذا در دعاوی مطالبه چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور نیز در صورتی که رابطه سه سویه کار وجود داشته باشد، اقامه دعوا توسط خواهان (کارگر) باید علیه پیمانکار یا پیمانکاران در هر دوره از قرارداد کار و به سهم هر کدام صورت پذیرد....».
به این ترتیب، کارگری که در طول دوره اشتغال خود در یک کارگاه ثابت، با چندین پیمانکار مختلف قرارداد داشته، در زمان بازنشستگی پیش از موعد باید تا ابد معطل بماند چراکه پیدا کردن پیمانکارانی که سالها قبل از مجموعه رفتهاند و اقامه دعوا علیه آنها عملاً غیرممکن است؛ با این دستورالعمل ابلاغی، همه مسئولیتها از کارفرمای مادر سلب شده و کارگران ماندهاند و پیمانکارانی که هیچ مسئولیتی بر گردن نمیگیرند!
احسان سهرابی (فعال کارگری) در ارتباط با این دستورالعمل میگوید: وزارت کار با این دستورالعملِ 9 خردادماه، تیر خلاص را بر پیکر کارگران پیمانکاری کشور شلیک کرد. این دستورالعمل پیماندهنده را از هر مسئولیتی مبرا دانسته و کارگران را به مصیبتی جدید دچار ساخته است./
اخیراً بخشنامه جدیدی از سوی معاونت روابط کار ابلاغ شده است. در این بخشنامه آمده است در رابطه کارگری و کارفرمایی مشمول قانون کار بین کارگر و پیمانکار، در صورتی که اختلافی در خصوص پرداخت چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور بهوجود آید، کارگر باید علیه پیمانکار دادخواست تنظیم کند.
در بخشنامه جدید وزارت کار آمده است، در رابطه کارگری و کارفرمایی مشمولان قانون کار، در صورتی که اختلافی در خصوص پرداخت چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور بهوجود آید، کارگر باید علیه پیمانکار دادخواست تنظیم کند.
مطابق نامه احمد رضا پرنده، مدیرکل بازرسی کار خطاب به رئیس مرکز فضای اطلاعات و امنیت فضای مجازی، سامانه مشاغل سخت و زیان آور به مدت 10 روز قطع بود و این موضوع باعث اعتراض بسیاری از مراجعه کنندگان و کارگران شده بود.
کارهای سخت و زیان آور به کارهایی هستند که دارای دو ویژگی سخت بودن و زیان آورد بودن هستند. جسم و روح انسانی طوری آفریده شده که در یک محدوده خاصی از شرایط توانایی کار بهینه را دارد.
کارهای سخت و زیان آور در قانون کار
کارهای سخت و زیان آور موضوع ماده 52قانون کار که با محوریت کاهش ساعات کار است که مقرر کرده در کارهای سخت و زیان آور ساعات کار نباید از 36ساعت درهفته تجاوز کند درحالی که در کارهای عادی ساعات کار 44ساعت در هفته است.
در ماده 61قانون کار ارجاع کار اضافی در کارهای سخت و زیان آور ممنوع شده است.
در ماده 65 قانون کار مرخصی کارگران شاغل در کارهای سخت و زیان آور 5هفته تعیین شده که حتی الامکان در دو نوبت و پایان هر شش ماه صورت پذیرد. درحالی که ماده 64قانون کار مرخصی کارهای عادی را 26روز کاری تعیین کرده است.
کارهای سخت و زیان آور در قانون تامین اجتماعی
کارهای سخت و زیان آور موضوع ماده 76قانون تامین اجتماعی حمایت هایی از کارگران شاغل در کارهای سخت و زیان آور اعمال کرده که شاغلان در کارهای سخت و زیان آور پیش از موعد بازنشسته شوند.
در بند الف از تبصره 2ماده 76قانون تامین اجتماعی ضمن تعریف کارهای سخت و زیان آور کارفرما را به کاهش و حذف عوامل زیان آور کرده است و در ادامه و بند ب از همان قانون عنوان کرده چنانچه افرادی که 20سال سابقه کار متوالی و یا 25سال سابه کار متناوب در کارهای سخت و زیان آور را داشته و حق بیمه سابقه مزبور واری شده باشد می توانند تقاضای بازنشستگی کنند. سوابق کار در کارهای سخت و زیان آور 1و نیم برابر محاسبه خواهد شد. این حمایت منجر به بازنشستگی پیش از موعد کارگران در کارهای سخت و زیان آور می شود.
شرایط بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور
داشتن 20سال سابقه متوالی و یا 23سال و 4ماه سابقه کار متناوب در کارهای سخت و زیان آور بدون شرط سنی.
محاسبه سابقه بیمه و تطبیق دادن با شرایط زیر
سابقه کار کل = (سابقه کار در کارهای سخت و زیان آور ضرب در 1 و نیم) + (سابقه کار عادی)
الف) شرایط بازنشستگی برای مردان:
1- داشتن 50سال سن و 30سال سابقه.
2- داشتن 60سال سن و 20سال سابقه.
3- داشتن 35سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی.
ب) شرایط بازنشستگی برای زنان:
1- داشتن 45سال سن و 30سال سابقه.
2- داشتن 55سال سن و 20سال سابقه.
3- داشتن 35سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی.
4- داشتن20 سال سابقه کار و 42سال سن، با 20روز حقوق بازنشسته می شوند.
افراد چنانچه یکی از شرایط فوق را داشته باشند می توانند با تکمیل فرم الف تقاضای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور خود را به اداره کال محل تسلیم کنند.
اما اخیراً بخشنامه جدیدی از سوی معاونت روابط کار ابلاغ شده است در این بخشنامه آمده است در رابطه کارگری و کارفرمایی مشمول قانون کار بین کارگر و پیمانکار، درصورتی که اختلافی در خصوص پرداخت چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور بهوجود آید، کارگر باید علیه پیمانکار دادخواست تنظیم کند.
منبع: همشهری هم اکنون دیگران می خوانند-
فال قهوه امروز چهارشنبه 16 خرداد 1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
فال شمع امروز چهارشنبه 16 خرداد 1403 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان
-
یک اتفاق ترسناک در تهران؛ تشکیل یک کشور در دل جنوب تهران
-
جنجالی ترین چهره انتخابات ریاست جمهوری این بازیگر است! «دکتر» در پنج پرده
-
با همستر کامبت پولدار میشویم؟ چطور سکههای بیشتری جمع کنیم؟ همه چیز درباره ربات جدید تلگرام
-
خبر مهم و جدید مدیرعامل تامین اجتماعی برای بازنشستگان و مستمری بگیران
-
محمد باقر قالیباف و همسرش را بشناسید، بیوگرافی و زندگی شخصی + عکس فرزندان
بیشتر بخوانید
- خبر خوش درباره همسانسازی و متناسبسازی حقوق بازنشستگان | محاسبه مبلغ متناسبسازی بازنشستگان با...
- اطلاعیه مهم تامین اجتماعی درباره یک واریزی مهم به حساب بازنشستگان و مستمری بگیران
- بیمهشدگان تامیناجتماعی حتما بخوانند؛ منتظر این پیامک ویژه باشید
- اطلاعیه مهم سازمان تامین اجتماعی برای بیمه شدگان، بازنشستگان و مستمری بگیران