جانشین ستادکل نیروهای مسلح: در عرصههای مختلف نیازمند حضور در فضا هستیم
امیر نصیر زاده با بیان اینکه در عرصههای مختلف نیازمند حضور در فضا هستیم، گفت: این موفقیت سرآغازی برای ماهوارههای مختلف در سطوح، ابعاد و مأموریتهای مختلف است.
به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر خلبان عزیز نصیرزاده جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح پس از پرتاب و در مدار قرار گرفتن موفق ماهواره نور 3 با تبریک این اقدام غرور آفرین به ملت شریف ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امروز شاهد تزریق موفقیت آمیز ماهواره نور 3 با ماهواره بر بومی توسط نیروی هوافضای سپاه بودیم که این ماهواره با چند ماموریت پرتاب و با موفقیت در مدار قرار گرفت.
سپاه سومین ماهواره خود را به فضا فرستاد / نور3 در مدار 450کیلومتری قرار گرفت سردار سلامی اعلام کرد: استفاده از تصاویر ماهواره نجم برای حوزه اطلاعاتی سپاه / جزئیاتی از ماهواره نور 3 فرمانده فضایی سپاه: قابلیت پرتاب چند ماهواره با یک ماهوارهبر را داریم / تمرکز بر ماهوارهبر «قائم»وی با بیان اینکه علوم و شاخههای متعدد دانشی در پرتاب یک ماهواره نقش دارند، گفت: به این مهم افتخار میکنیم که دانشمندان جوان ما و چهرههایی شاداب و با انگیزه تمامی مراحل طراحی و ساخت و پرتاب این ماهواره را برعهده دارند.
نصیرزاده با بیان اینکه در عرصههای مختلف نیازمند حضور در فضا هستیم، گفت: این موفقیت سرآغازی برای ماهوارههای مختلف در سطوح، ابعاد و مأموریتهای مختلف است.
جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید برا ینکه پرتاب ماهواره اقدامی مهم و اساسی است که تعداد کشورهایی که از این قابلیت برخوردارند، محدود است، گفت: اینکه جمهوری اسلامی هم ماهواره میسازد و هم پرتاب میکند و در مدار قرار میدهد اقدام بزرگی است که افتخار میکنیم که این مهم توسط دانشمندان جوان ما صورت گرفته است.
به گزارش تسنیم، با تلاش متخصصان نیروی هوافضای سپاه، صبح امروز ماهواره تصویربرداری نور 3 با ماهوارهبر ایرانی قاصد با موفقیت در مدار 450 کیلومتری زمین قرار گرفت.
پیش از این، نیروی هوافضای سپاه، ماهواره نور1 را در تاریخ 3 اردیبهشت 1399 در مدار 425 کیلومتری و ماهواره نور2 را در تاریخ 8 اسفند 1400 در مدار 500 کیلومتری قرار داده بود.
هر سه این پرتابها توسط ماهوارهبر قاصد که توسط متخصصان نیروی هوافضای سپاه ساخته شده، به فضا پرتاب شدند.
نیازهای یک نیروی نظامی به فضا امروزه بسیار گسترده است و به گفته سردار حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، در گذشته، سایر کارها بدون دستیابی به فضا ناقص میماند. بهطور خلاصه تصویربرداری در طیفهای مختلف نوری با کیفیت و تفکیک بالا، خدمات رله مخابرات، ارسال فرامین و دریافت داده در مسافتهای بسیار دور به صورت بیدرنگ (Real time) مثلاً برای پهپادها و شناورهای دریایی و در نهایت خدمات مکانیابی جهانی برای سامانههای هدایت و ناوبری موشکها و ادوات نظامی و نفرات از جمله مهمترین نیازهای یک نیروی نظامی به خدمات ماهوارهای است.
در نتیجه سپاه با محوریت فرماندهی فضایی نیروی هوافضای سپاه نقشه راهی برای رسیدن به ماهوارههای نظامی لازم را بر اساس تمامی تجربیات کسبشده در بخشهای مختلف کشور در عرصه طراحی و ساخت ماهواره در دستور کار قرار داد که محموله آزمایشی نبأ با پرتاب در فروردین سال 1398، ماهواره سنجشی نور1 با پرتاب در اردیبهشت 1399 و نور2 با پرتاب در 17 اسفند 1400 و امروز ماهواره نور3 اولین نتایج مسیر فضایی شدن سپاه هستند.