شنبه 3 آذر 1403

جایگزینی برای پرده نقره‌ای وجود ندارد / لزوم برنامه‌ریزی‌های دقیق عرصه ادبیات برای توسعه نشر در پساکرونا

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
جایگزینی برای پرده نقره‌ای وجود ندارد / لزوم برنامه‌ریزی‌های دقیق عرصه ادبیات برای توسعه نشر در پساکرونا

یازدهمین روز از آبان ماه 1400 با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به اظهار نظر علی سرتیپیپخش‌کننده فیلم سینمایی «درخت گردو» پیرامون استقبال از سینما‌ها اشاره کرد.

خبرگزاری میزان - یازدهمین روز از آبان ماه 1400 با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به اظهار نظر علی سرتیپیپخش‌کننده فیلم سینمایی «درخت گردو» پیرامون استقبال از سینما‌ها اشاره کرد.

سرتیپی: در پردیس کوروش به فروش روزانه 200 میلیون تومان رسیدیم / ورود «قهرمان» به چرخه اکران یک تحول بود

پخش‌کننده فیلم سینمایی «درخت گردو» گفت: استقبال از سینماها به شدت بالا رفته و میزان فروش روزانه سینماها باور نکردنی است، و از روزی که فیلم سینمایی «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی وارد چرخه اکران شد استقبال بسیار بی نظیر شده است.

علی سرتیپی در گفت‌وگو با میزان پیرامون میزان استقبال از فیلم سینمایی «درخت گردو» گفت: استقبال از فیلم سینمایی «درخت گردو» خوب است همچنان برای اکران خود خدا را شکر می‌فروشد و تا این لحظه برا «درخت گردو» به فروشی بیش از 3 میلیارد تومان فروش برای این فیلم رسیدیم و من معتقدم این فروش خوبی برای «درخت گردو» بوده است و ادامه دارد.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

مدیر پردیس سینمایی کوروش پیرامون استقبال از سینماها طی یک هفته اخیر بیان کرد: استقبال از سینماها به شدت بالا رفته و میزان فروش روزانه سینماها باور نکردنی است، و از روزی که فیلم سینمایی «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی وارد چرخه اکران شد استقبال بسیار بی نظیر شده است.

وی تصریح کرد: ما هم‌اکنون طی هفته گذشته در پردیس کوروش به فروشی معادل روزانه 20 0میلیون تومان دست پیدا کردیم که اتفاق بسیار خوب و مبارکی است.

سرتیپی پیرامون میزان فروش تقریبی فیلم سینمایی «قهرمان» اظهار کرد: تا این لحظه و طبق آخرین خبری که داشتم «قهرمان» اصغر فرهادی بیش از دو و نیم میلیارد تومان فروش داشته و این اتفاق بسیار خوشحال کننده‌ای است، و فکر می‌کنم با توجه به 15 فیلمی که طی یکی دو ماه آینده وارد چرخه اکران می‌شوند و از طرفی فضای امن سینما‌ها در دوران کرونا من فکر می‌کنم آینده بسیار خوبی در انتظار سینمای ایران است.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

لزوم برنامه‌ریزی‌های دقیق عرصه ادبیات برای توسعه نشر در پساکرونا

یک نویسنده کتاب گفت: یکی از گزینه‌هایی که باید برای پسا کرونا مورد توجه واقع شود نشر آثار و تنوع در موضوع است، این نکته تاثیر عمیق بر جامعه هدف گذاشته و زمینه را برای گرایش آرام آرام مخاطبان به سوی مطالعه فراهم می‌کند.

حمیدرضا سهیلی در گفت‌و‌گو با میزان پیرامون اقدامات ضرورتی در جهت توسعه نشر در پساکرونا گفت: بنظر می‌رسد یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر رکورد کرونایی حوزه نشر لزوم توجه به رویکرد‌هایی راهبردی است، در دوران پس از کرونا دست از شعار برداشتن و حمایت عملی از نویسندگان امری مهم و ضروری است، موضوعی که همواره با بی توجهی رو به رو شده است.

وی در همین راستا ادامه داد: یکی از گزینه‌هایی که باید برای پسا کرونا مورد توجه واقع شود نشر آثار و تنوع در موضوع است، این نکته تاثیر عمیق بر جامعه هدف گذاشته و زمینه را برای گرایش آرام آرام مخاطبان به سوی مطالعه فراهم می‌کند، برخی از سوژه‌ها تکراری هستند و برخی دیگر دغدغه‌های جامعه را مطرح نمی‌کند، همین امر سبب می‌شود مخاطب علاقه‌ای به مطالعه نشان ندهد.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

سهیلی نقش مخاطبان در تولید ارزنده کتاب و کاهش رکود در بازار نشر و تولید محتوا را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: علاقه مخاطبان به کتاب و خرید آن می‌تواند علاوه بر از بین بردن رکود عامل اثرگذار بر افزایش سود ناشران باشد، از سوی دیگر نباید فراموش کرد که با تعدد عناوین کتاب در موضوعات مختلف دست مخاطب برای انتخاب باز شده و موضوعاتی که بتواند جذب مخاطب کند نیز افزایش پیدا می‌کند.

وی قیمت کتاب را گزینه مهم برای افزایش سرانه مطالعه دانست و تاکید کرد: با بالارفتن قیمت کاغذ و مواد اولیه قیمت کتاب نیز افزایش یافت، این افزایش قیمت سبب شد تا در شرایط اقتصادی امروز خانواده‌ها ترجیح دهند کتاب را از سبد خرید خانواده کنار بگذارند. لذا باید در نظر داشت که هرچه زمینه را برای کاهش قیمت کتاب فراهم کنیم میزان خرید کتاب بالا رفته و سرانه مطالعه نیز افزایش پیدا خواهد کرد. قیمت و افزایش سرانه مطالعه دو کفه ترازویی هستند که چنانچه در حالت توازن قرار بگیرند می‌توانند به رشد و توسعه فرهنگ هر جامعه کمک کنند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

برای رفع بیماری چه دعایی بخوانیم؟

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: اهل‌بیت (ع)» همانند معلمانی هستند که در هر لحظه مومنان خویش را تربیت می‌کنند و خداوند از طریق آن بزرگواران درس‌های خود را به بندگان خویش می‌رساند؛ از این رو خداوند به بهانه‌های مختلف بندگان خویش را از موهبت‌های عالم بهره‌مند می‌کند.

یدالله بهتاش در گفت‌وگو با میزان پیرامون دعای برای رفع بیماری گفت: تاکید به خواندن دعا و اذکار برای رفع گرفتاری‌ها و بیماری‌ها توسط بزرگان و «ائمه معصومین (ع)» بسیار بیان شده است، حتی خداوند نیز در آیه 77 سوره فرقان در این رابطه فرموده است: «قل ما یعبؤا بکم ربی، لولا دعآؤکم. فقد کذبتم، فسوف یکون لزاما؛ بگو: اگر دعای شما نباشد پروردگار من به شما اعتنا و عنایتی نکند، شما را قدر و ارزشی ننهد، ولی کافران شما پیامبر و آیات خدا را تکذیب کردید پس کیفرتان پیوسته و بر دوام خواهد بود».

وی در همین راستا ادامه داد: در کتاب المفتاح نیز پیرامون ارزش و اهمیت دعا‌ها نکاتی ارزنده بیان شده، در حدیثی از «امام سجاد (ع)» بیان شده است: «الدعاء یدفع البلاء النازل وما لم ینزل، دعا، بلای نازل شده و نازل نشده را دفع می‌کند.» همچنین پروردگار در آیه 60 سوره مبارکه غافر قرآن کریم می‌فرماید: «و قال ربکم ادعونی أستجب لکم؛ پروردگار شما می‌گوید بخوانید مرا تا برای شما استجابت کنم.» بیماری‌ها بلا‌هایی هستند که در بسیاری موارد بخاطر گناهان ایجاد می‌شوند لذا استغفار نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

بهتاش در مورد شکل گیری بیماری کرونا اظهار کرد: همواره در طول تاریخ بیماری‌های همه گیر شکل می‌گرفته که کشتار‌های فراوانی را از خود بر جای می‌گذاشته امروزه در قرن بیست و یکم نیز ما شاهد چنین رویداد‌هایی هستیم با گسترش بیماری کرونا و مرگ و میر بسیار می‌توانیم با دعا‌ها به مقابله با این بیماری‌ها و اثرات روحی آن برویم همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند خواندن دعای هفتم صحیفه سجادیه می‌تواند موثر واقع شود همچنین خواندن دعایی که بسیاری از بزرگان دین بر آن تاکید داشته اند که برای حفظ سلامتی، هر صبح و شب 3 مرتبه بخوانید: اللهم صل علی محمد و آل محمد «اللهم اجعلنی فی درعک الحصین التی تجعل فیها من ترید. خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود که هر کس را بخواهی در آن قرار می‌دهی قرار بده»، این ذکر در کتاب بهجت‌الدعا صفحه 347 بیان شده است.

وی به سایر دعا‌ها پیرامون دوری از بلا و بیماری اشاره و بیان کرد: علاوه بر توجه به پروتکل‌های بهداشتی و نکات بیان شده در مورد رعایت اصول بهداشتی می‌توان به توسل «ائمه معصومین (ع)» نیز اشاره کرد خداوند متعال در آیه 35 سوره مائده بیان فرموده اند: «یا أیها الذین آمنوا اتقوا الله وابتغوا الیه الوسیله وجاهدوا فی سبیله لعلکم تفلحون، ای افراد با ایمان، تقوای الهی را پیشه کنید و برای رسیدن به او، وسیله‌ای فراهم آورید توسل جویید و در راهش جهاد کنید، باشد که رستگار شوید»؛ لذا توسل به «ائمه معصومین (ع)» نیز می‌تواند گره از مشکلات و بیماری‌های بگشاید.

این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: «اهل‌بیت (ع)» همانند معلمانی هستند که در هر لحظه مومنان خویش را تربیت می‌کنند و خداوند از طریق آن بزرگواران درس‌های خود را به بندگان خویش می‌رساند؛ از این رو خداوند به بهانه‌های مختلف بندگان خویش را از موهبت‌های عالم بهره‌مند می‌کند؛ این رویه را هم در دعای کمیل و هم در سایر ادعیه مثل صحیفه سجادیه بیان شده و به وضوح دیده می‌شود.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

بهتاش تاکید کرد: پروتکل‌های بهداشتی باید در کنار دعا اجرا شود و تنها تکیه بر دعا و یا تکیه بر رعایت بهداشت نمی‌تواند مشکلات را مرتفع کند، زیرا عالم قوانین خاص خود را دارد و همیشه معجزه رخ نمی‌دهد پس از افراط و تفریط باید دوری کرد خداوند یک بار به خنجر دستور دادند تا گلوی اسماعیل را نبرد، ولی در هر صورت خنجر وسیله‌ای خطرناک و برنده محسوب می‌شود و یا در مورد بیماری‌های ویروسی باید گفت، ویروسی که در بدن فردی برود بنا به طبیعت خود عمل می‌کند و زمینه بیماری افراد را فراهم می‌کند همانگونه که بسیاری از «ائمه معصومین (ع)» به واسطه زهر‌هایی که دشمنان به ایشان دادند به شهادت رسیدند پس دعا و دعوا هر دو در کنار هم باید اجرایی شود.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

سامرند معروفی: فیلم سینمایی را باید فقط در سالن تاریک سینما دید / جایگزینی برای پرده نقره‌ای وجود ندارد

بازیگر نقش رهی در سریال «در کنار پروانه‌ها» گفت: فیلم سینمایی را باید فقط در سالن تاریک سینما و مدیوم خاص آن به تماشا نشست، چون قطعا آن فیلم برای پرده سینما ساخته شده و اگر در تلویزیون دیده شود روح اثر آن طور که باید درک نمی‌شود.

سامرند معروفی در گفت‌وگو با میزان پیرامون رمز ماندگاری ک بازیگر گفت: ماندگاری یک بازیگر در تمرین و کسب تجربه و انتخاب‌هایی خلاصه می‌شود که در دوران فعالیتش در کارنامه کاری خود ثبت و ضبط می‌کند و همینطور ماندگاری یک نقش در درجه اول فیلمنامه است و سپس شخصیت پردازی‌های درستی که فیلمنامه نویس در راستای خلق قصه و فیلمنامه خود از آن‌ها بهره می‌برد همچنین تلاش و ممارستی که یک بازیگر برای درک شخصیت از فیلمنامه و نمایش آن به صورت بصری برای بیننده به کار می‌برد از دیگر مقوله‌هایی است که می‌توان از آن به عنوان اصولی از جنبه‌های موفقیت یک بازیگر در تولیدات نمایشی نام برد.

***نوع نگاه و عملکرد کارگردان در یک اثر

وی در همین راستا بیان کرد: در کنار تمام این موارد از آنجا که تولیدات سینمایی موضوعی هستند که تعامل و همکاری همه جانبه می‌طلبند بنابراین نوع نگاه و عملکرد کارگردان و دیگر عوامل یک گروه سازنده که زنجیروار در کنار هم مسیر ساخت یک اثر را طی می‌کنند نقش سازنده و موثر در ماندگاری آثار و به تبع آن موفقیت یک بازیگر دارند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین خبرها از معاونت سیما اینجا کلیک کنید

بازیگر نقش رهی در سریال تلویزیونی «درکنار پروانه‌ها» پیرامون جذابیت ساخت آثار خارج از فضای شهری به ویژه تهران بیان کرد: ساخت آثار تلویزیونی در خارج از تهران به دلیل جادبه‌های بصری گردشگری و بکری که کشور به لحاظ اقوام، گویش ها، فرهنگ‌ها و حتی پوشش‌ها دارد جذابیت‌های خاصی خواهد داشت که قابل مقایسه با آثار آپارتمانی نیست و این تنوع تاثیر خوبی بر تولید اثر و همچنین جذب مخاطب دارد و اینکه وقتی کاری در یک شهرستان ساخته می‌شود این امکان و بستر به وجود می آید تا در کنار بازیگران اصلی بتوانیم از تجربیات نقش آفرینان بومی نیز بهره ببریم، بنابراین زندگی و جامعه و داستان‌ها فقط به تهران و محوطه آپارتمان‌ها ختم و محدود نمی‌شود و سازندگان آثار نباید برای تولیدات نمایشی و روایت‌ها خود را محدود به یک جا و مکان کنند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

پورسید: نمایش «فیل سواری با مهندس» شبیه به هیچ نمایش دیگری نیست

کارگردان نمایش «فیل سواری با مهندس» گفت: این نمایش می‌تواند یک نمایش خیلی جدیدی باشد در واقع هیچ چیز این نمایش چه به لحاظ سبک بازی چه به لحاظ کارگردانی و چه به لحاظ نوشتاری و داستان شبیه هیچ نمایش دیگری که تا به حال من دیدم نیست.

سیما پورسید در گفت‌وگو با میزان پیرامون نمایش جدید خود گفت: من در نمایش «فیل سواری با مهندس» هم بازی کرده‌ام و هم کارگردانی‌اش را بر عهده داشتم و شکل گیری این نمایش و انتخاب این نمایشنامه به گونه‌ای بود که نویسنده این نمایش محمد صاحبی را سالها می‌شناسم و می‌دانم که نویسنده خیلی خوبی است سبک نوشته هایش را دوست دارم چراکه طنزپرداز و داستان نویس بسیار خوبی است وی داستان‌های کوتاه جدی خیلی خوب و تاثیرگذاری را در کارنامه کاری خود دارد اما من بخش طنازی‌های متن‌هایش را همیشه بیشتر دوست داشته‌ام.

وی در همین راستا بیان کرد: در کنار شناختی که از نمایشنامه نویس نمایش «فیل سواری با مهندس» شبی که یک داشتم در یکی از روزهای تئاتری گروهی دور هم جمع بودیم و با هم به ایده پردازی می‌پرداختیم که در این ایده پردازی‌ها اتفاقات خیلی جالبی افتاد و باعث شد که من مشتاق شوم برای کاری که مدت‌ها برایش به دنبال نویسنده بودم کمی مطمئن‌تر شوم و کاری که می‌خواهم انجام دهم در این گروه می‌تواند تبدیل به یک مونولوگ شود بنابراین شالوده صحبت‌های آن روز ما شد نمایشنامه «فیل سواری با مهندس» تا بتوانم در روزهای سخت کرونایی برای خودم و مخاطبان مفید باشم.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر اینجا کلیک کنید

این کارگردان تئاتر درباره مضمون نمایش «فیل سواری با مهندس» اظهار داشت: نمایش «فیل سواری با مهندس» در مورد دختری 30 ساله که مجری تلویزیون است نوشته شده که طی یک اتفاق خیلی ساده و غیرقابل باور این دختر به کما می‌رود و یک سری اتفاق‌ها در قالب فانتزی در پس کما برایش می‌افتد که چالش‌های زندگی واقعی اش است، ولی در قالب آن انسانی که می‌تواند در کما باشد و اتفاق‌ها را یک جور دیگری تصور کند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

جایگزینی برای پرده نقره‌ای وجود ندارد / لزوم برنامه‌ریزی‌های دقیق عرصه ادبیات برای توسعه نشر در پساکرونا 2
جایگزینی برای پرده نقره‌ای وجود ندارد / لزوم برنامه‌ریزی‌های دقیق عرصه ادبیات برای توسعه نشر در پساکرونا 3
جایگزینی برای پرده نقره‌ای وجود ندارد / لزوم برنامه‌ریزی‌های دقیق عرصه ادبیات برای توسعه نشر در پساکرونا 4
جایگزینی برای پرده نقره‌ای وجود ندارد / لزوم برنامه‌ریزی‌های دقیق عرصه ادبیات برای توسعه نشر در پساکرونا 5
جایگزینی برای پرده نقره‌ای وجود ندارد / لزوم برنامه‌ریزی‌های دقیق عرصه ادبیات برای توسعه نشر در پساکرونا 6