«جایی برای فرشتهها نیست» در چرخه اکران آنلاین
با وجود بازگشایی سینماها و اکران موفق فیلم سینمایی «شنای پروانه» در چرخه اکران، همچنان برخی کارگردانان از اکران آنلاین فیلم خود استقبال میکنند، فیلم سینمایی «پسرکشی» نخستین فیلم در سینمای اکران آنلاین است که پس از بازگشایی سینماها راهی خانه مخاطبان می شود.
خبرگزاری میزان - سینمای کشور از اسفند ماه گذشته و با شیوع گسترده بیماری کرونا به تعطیلی کشیده شد، اتفاقی که هیچکس در ابتدا طولانی مدت بودن آن را پیش بینی نمیکرد، تعطیلات چهار ماهه سینماهای سراسر کشور فرصتی تازه برای فیلمسازان بوجود آورده بود، فرصتی که البته ضررهای مالی فراوانی را هم به همراه داشت.
شاید فرصت نامیدن تعطیلات چهار ماهه سینماها در ابتدا کمی خوشبینانه باشد اما این چهار ماه در کمترین حالت دو گونه متفاوت از اکران در سینمای ایران رقم زد، اکران آنلاین و اکران سینما ماشین پدیدههای نوظهور سینمای کشور در ایام قرنطینه خانگی بودند. پدیدههای که چالشهای فراوانی را پشت سر گذاشتند اما بدون شک تجربه ای گرانبها در تاریخ سینمای کشور محسوب میشوند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
اکران آنلاین از همان ابتدا مخالفان و موافقان زیادی داشت، اکران چند فیلم اول با موفقیتی نسبی روبرو شد اما از نقطه ای به بعد قاچاق گسترده فیلمهای چرخه اکران آنلاین باعث شد تا اکثر کارگردانان سینما همچون عباس امینی کارگردان فیلم کشتارگاه و همچنین عباس رافعی کارگردان فیلم سینمایی «بهت» از این اقدام خود پشیمان باشند.
سرانجام به تاریخ اول تیر ماه سال جاری دستور بازگشایی سینماها با رعایت پروتکلهای بهداشتی جهت مبارزه با بیماری کرونا صادر شد، این بازگشایی هم با حواشی فراوانی روبرو بود اما سرانجام تعداد مشخصی فیلم راهی چرخه اکران شدند، در این میان اما همچنان برخی از کارگردانان اکران آنلاین را راهی بهتر برای عرضه فیلم خود می دانستند.
فیلم مستند سینمایی «جایی برای فرشتهها نیست» به کارگردانی سام کلانتری با وجود تمام سختیهای موجود در چرخه اکران آنلاین قصد حضور در این مدیوم از اکران را گرفته است، البته طبیعتا با توجه به مضمون مستند و ورزشی گونه اثر احتمال موفقیت این مستند در اکران آنلاین طبیعتا بیشتر است.
کلانتری از جمله کارگردان جوان و مستقل سینمای کشور است که تاکنون جوایز بین المللی فراوانی را از آن خود کرده است، «تمنای مجهول»، در سال 1380، در اولین حضور بینالمللیاش توانست دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه داستانی را از دهمین جشنواره بینالمللی فیلم کودک اروگوئه نصیب خود کند.
پس از این فیلم، سام کلانتری با تأسیس «مؤسسه گسترش سینمای اندیشه» تمرکزش را روی ساخت و تولید آثار مستند گذاشت، از دستاوردهای مهم این مؤسسه میتوان به دو فیلم «جمعه روز بدی بود» (تولید مشترک با کشور فرانسه) و مستند بلند «از خانه شماره 37» اشاره کرد.
این فیلم درباره دختران تیم ملی «اسکیت هاکی» ایران و مشکلات پیچیده آنها در راه مسابقات آسیایی کره است. فدراسیون توانایی تامین هزینه دختران را ندارد و این اتفاق باعث شده است تا تیم در شرایط روحی بحرانی قرار بگیرد.
با اضافه شدن دکتری روانکاو که باور به متدی جدید در کار با دختران دارد تعدادی از آنها کمپینی جهت جمع آوری پول را راه اندازی میکنند. کمپین در نهایت با حمایت مردم موفق شده و دختران با این کمکها عازم مسابقات کره میشوند. مسابقاتی تازه آنها باید با غولهای قدرتمند آسیا مبارزه کنند.
مستند «جایی برای فرشته ها نیست» نخستین اثر غیر سینمایی است که در چرخه اکران آنلاین سینماها در کشور قرار گرفته است، این اثر مستند برگزیده جشنواره فیلم فجر 98 که آخرین ساخته سام کلانتری و به تهیه کنندگی مشترک محمد شکیبانیا و محسن شاه محمدمیراب است.