چهارشنبه 7 آذر 1403

جزئیاتی از آخرین وضعیت فیبر نوری در کشور

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
جزئیاتی از آخرین وضعیت فیبر نوری در کشور

اقتصادنیوز: یکی از مهم ترین اهداف دولت سیزدهم و وزارت ارتباطات پروژه فیبرنوری است که در تازه‌ترین جلساتی که با حضور وزیر ارتباطات انجام می شود، گزارشی از آخرین وضعیت این پروژه ارائه شده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، درحال حاضر فیبرنوری بخش مهمی از تجهیزات ارتباطی زیرساختی در جهان را تشکیل داده است، پروژه‌ای که تحقق آن با آغاز به کار دولت سیزدهم درصدر برنامه های وزارت ارتباطات قرار گرفت. شبکه زیرساخت کشور با سرمایه‌گذاری دولت، بیش از 70 هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان‌های مسکونی و تجاری کشور با تجهیزات قدیمی هم وجود دارد که به شبکه مسی مشهور است؛ این شبکه به‌رغم گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با فناوری‌های جدید و استفاده از خدمات پهن باند دارد.

این در حالی است که بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال 1404 باید 80 درصد خانوارها و 100 درصد کسب‌وکارها با متوسط سرعت 25 مگابیت برثانیه به پهن‌باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی 20 میلیون خانوار و پنج میلیون کسب‌وکار تا سال 1404 به اینترنت پهن‌باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل گیرد.

سال 1401 اقدامات بسیاری توسط وزارت ارتباطات جهت پیشرفت این پروژه انجام شد؛ به گونه ای که برخی استان ها مانند قم تحت پوشش کامل این فناوری قرار گرفتند. به دلیل اهمیت این پروژه و تأکید مسئولان بر آن آیین‌نامه بند «س» تبصره 7 قانون بودجه تصویب شد که با این مصوبه حساب توسعه شبکه فیبرنوری با سرمای اولیه هزار میلیارد تومان ایجاد می شود که با اجرای این پروژه مسیر ایجاد 10 میلیون پوشش تا آخر سال هموار خواهد شد.

در همین رابطه به تازگی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه دیدارهای مستمر با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با نماینده نماینده نطنز دیدار کرد و اعلام کرد: 40 روستای بالای 20 خانوار این منطقه نیز به اینترنت پرسرعت متصل شده اند و با توسعه شبکه فیبرنوری، کیفیت ارتباطات در این مناطق نیز بهبود پیدا می کند.

وزیر ارتباطات در این دیدارها به توسعه فیبرنوری از طریق مخابرات و اپراتور دیگری در شهرهای حوزه انتخابیه نمایندگان حاضر برای توسعه فیبرنوری منازل و کسب و کارها تاکید کرد. از سوی دیگر وی اخیرا در دیدار با استاندار سیستان و بلوچستان تأکید کرد که این وزارتخانه در موضوع توسعه ارتباطات و برقراری دسترسی ارتباطی نگاه ویژه‌ای به استان‌های کمتر برخوردار به‌ویژه استان سیستان و بلوچستان دارد.

در این جلسه اعلام شد که برای بهبود کیفیت و پایداری شبکه ارتباطی بیش از 2000 کیلومتر فیبرنوری در سه فاز در دستور کار قرار گرفته است که فازهای اول و دوم آن پیشرفت قابل توجه داشته اند.

طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهم‌ترین برنامه آنها برای افزایش سرعت اینترنت پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها است که در گام نخست این پروژه، سه میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته‌اند و در چندین شهر، سرویس‌دهی اپراتورهای مختلف فیبر نوری که هشت اپراتور هستند، به‌طور مستقل یا در کنار شرکت مخابرات در سراسر کشور آغاز شده است و طبق برنامه تا پایان سال هشت تا 10 میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری قرار می‌گیرند و تا پایان دولت 20 میلیون خانوار را تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

علاوه بر موارد ذکر شده قرار است با معرفی اپراتور توسعه‌دهنده پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها در استان، تلاش می‌شود تا پایان سال دستکم شهر زاهدان تحت پوشش کامل قرار گیرد و در ادامه و ظرف دو سال آینده، سایر شهرهای استان نیز تحت پوشش فیبر نوری قرار خواهند گرفت.

همچنین کلیدی ترین پروژه وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم اجرای فیبر نوری منازل و کسب و کارها به منظور ایجاد دسترسی 80 درصد خانوارها به پهن باند ثابت در شهرهای استان هرمزگان آغاز شده و هم اکنون در بندر چارک با اجرای بیش از 15 کیلومتر فیبر نوری به طور کامل تحت پوشش قرار گرفته و تفاهم نامه اجرای فیبر نوری منازل و کسب و کارها بین شرکت پیشگامان به عنوان مجری و شهرداری های میناب، بندرلنگه و بندر کنگ به امضاء رسیده و امسال عملیات اجرایی آنها آغاز می شود و آنگونه که احد قویدل فرد، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان هرمزگان می گوید جلسات هماهنگی به منظور امضاء توافقنامه بین مجری پروژه و شهرداری بندرعباس در حال انجام است.

همچنین بخوانید