یک‌شنبه 6 آبان 1403

جشنواره‌های فجر؛ ستایش ستم‌ستیزانی که به سلاح هنر، صلاح سرزمین خویش را رقم زدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
جشنواره‌های فجر؛ ستایش ستم‌ستیزانی که به سلاح هنر، صلاح سرزمین خویش را رقم زدند

تهران - ایرنا - معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر نوشت: جشنواره های فجر، ستایش ستم‌ستیزانی است که به سلاح هنر، صلاح سرزمین خویش را رقم زدند، این روزها نیز که ناگریزان از خشم، به ورطه وطن میاندیشند، تن از هنر، رویینه باید کرد.

در پیام سید مجتبی حسینی به سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر چنین آمده است: ان لربکم فی أیام دهرکم نفحات، فتعرضوا له لعله أن یصیبکم نفح منها فلا تشقون بعدها أبدا... همانا از سوی پروردگار شما در طول عمرتان نسیم هایی می وزد، پس خود را در معرض آنها قرار دهید، باشد که نسیمی از آن نفحات به شما بوزد و زان پس هرگز به شقاوت نیفتید.

هنر، فضیلت انسان است که متولد می شود تا بار امانت را به درک و درد به جان بخرد و جویای گوهر گمشده باشد که آدمی اگر بخواهد سزاوار «فتبارک الله احسن الخالقین» باقی بماند، باید به تماشای خویش در آبگینه هنر، زلال تر شود. شادمانی اندوهناکی است این تولد که تلخ تلخ، جان هنرمند می خراشد تا جهان هنر، نوشین و نازنین باشد.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ در بخش دیگر پیام خود چنین نوشت: حماسه باشکوهی است "رنجی" که به "گنج" و "دردی" که به "درود" بینجامد. "جمال" و "جلال" آدمی است هنر و بی دریغ در خوش حالی و بد احوالی مردمان دیروز و امروز، شریک بوده است که از جان برخاسته و بر جانها نشسته است. شرح شریف هنر در شیدایی روزگار "انقلاب" شنیدنی است. به یاد آوریم زمزمه هایی که به لحن و لهجه هنر "فریاد" شد و دستانی که به آرمان هنر، "داستان".

جشنواره های فجر، ستایش ستمستیزانی است که به سلاح هنر، صلاح سرزمین خویش را رقم زدند. این روزها نیز که ناگریزان از خشم، به ورطه وطن میاندیشند، تن از هنر، رویینه باید کرد و به شوق صلح، به بردباری از هفت خوان بگذریم که جان هنرمندان به تمامی به وصل اندیشیده است و در دریای تلاطم ها و تشویش ها به لنگر صبر، ساحل سامان بوده اند. رواست که خاصه بدین روزگار، ستایشگر همت و هوشیاری هنرمندانی باشیم که به هنگام سوگ و در هوای سور، مردماندیشند.

حسینی در پایان پیام خود آورد: جشنواره موسیقی فجر، همسازی و هم آوازی هنرمندانی است که به رنج بسیار، ترجمه مردمان و تذکره روزگار خویش شده اند که زادگاه موسیقی، زندگی است و به هر تلخی و گوارایی، باید دیگران را به زیستن امیدوار دارد. چنان که به روایت تاریخ سیستان، چون سپاه قتیبه جمله آبادی ها را آوار کرد و جز آواز غم شنیده نمیشد، مرد چنگنوازی در کوی و برزن میچرخید و میخواند و میگفت که: «اباتیمار! اندکی شادی باید...»

مدح معرفت هنرمندان و شرح شفقت همکارانم در این روزگار از این قلم برنخواهدآمد و به ناگزیر، خداوندگار هنر را به سربلندی و رستگاری این مهربانان سوگند میدهم.

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر به ریاست محمد الهیاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیری شاهین فرهت از چهارشنبه 23 بهمن تا روز چهارشنبه 30 بهمن در تالار وحدت، تالار رودکی، بنیاد آفرینش‌های هنری هنری نیاوران، تالار سوره حوزه هنری، مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی و سالن میلاد نمایشگاه بین المللی میزبان مخاطبان خواهد بود و 82 گروه موسیقی در بخش‌های موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک، بین‌الملل، پاپ، ارکسترال، تلفیقی، بانوان، کودک و نوجوان با 90 اجرا در 80 نوبت به اجرای برنامه می‌پردازند.

جشنواره های استانی موسیقی فجر با حمایت ویژه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر و در راستای همراهی با مردم سیل زده از استان سیستان و بلوچستان آغاز می شود. گروه‌های بومی استان سیستان و بلوچستان در این دوره جشنواره از 20 تا 25 بهمن در شهرهای زاهدان، چابهار، نیک شهر و قصرقند اجرا می کنند. گروه‌های بومی و محلی و گروه‌هایی از چابهار روزهای 20، 22 و 23 بهمن در روستای نگور و عورکی و پارک نگور گروه ساحل دلنوازان 21 بهمن در روستای عورکی چابهار اجرا دارند. همچنین گروه گلداز 20 و 24 بهمن در قصرقند، گروه آئش 23 بهمن در قصرقند و گروه دونلی 21 بهمن در نیک شهر اجرا می‌کنند. سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در استان سیستان و بلوچستان از سوی ستاد جشنواره با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن موسیقی استان برگزار خواهد شد و اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در استان سیستان و بلوچستان 25 بهمن در فرهنگسرای زاهدان برگزار خواهد شد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*