جلسه مشترک فراکسیون توسعه و روابط کشورهای اکو با مراکز فناوری و دانشبنیان برگزار شد
به گزارش خبرنگار حوزه پارلمان خبرگزاری فارس، جلسه مشترک فراکسیون توسعه و روابط کشورهای عضو اکو با مراکز فناوری و دانشبنیان در دانشگاه علم وصنعت ایران برگزار شد.
در این جلسه فدا حسین مالکی، محمود عباسزاده مشکینی و عباس گلرو بهعنوان اعضای هیات رئیسه فراکسیون اکو، تعداد دیگری از نمایندگان و سید هادی سیادتی مدیرکل حوزه ریاست و مشاور صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و حضور شتابدهندههای دانشبنیان حضور داشتند.
فداحسین مالکی رئیس فراکسیون اکو، در این جلسه با اشاره به اهمیت معاهدههای منطقهای به خصوص در زمان تحریم، گفت: فرهنگ مشترک زمینهای تاریخی جهت حضور فناورانه و تولید و طبع آن توسعه اقتصاد بدون دقت خواهد شد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری نسبت به توجه به دیپلماسی اقتصادی و توسعه روابط همسایگان بسیار توجه دارند، گفت: مجلس شورای اسلامی به خصوص کمیسیونهای تخصصی آن باید برنامه منظم در همین راستا داشته باشد.
مالکی افزود: امیدوار هستم در چهار سال آینده فراکسیون اکو و کمیسیونهای تخصصی مجلس گام موثری در این راستا داشته باشند.
در ادامه، محمد محمودی نماینده و سخنگوی موسسه فرهنگی اکو از فراکسیون اکو بابت همکاری دوره قبل و ایجاد محور جدیدی در توسعه روابط با کشورهای همسایه با محوریت مجلس تقدیر کرد.
محمودی با تبریک به نمایندگان مجلس، رویه مجلس یازدهم را در توسعه روابط با کشورها مهم و ارزشمند دانست و گفت: آنچه مشخص است این است که آقای مالکی با توجه به تخصص و تجربه گرانقدرشان در حوزههای دیپلماسی و اجرایی میتوانند هم حوزه فرهنگی و هم عرصه تجاری و سیاسی را بالا ببرند.
وی ادامه داد: یقینا معاهدههای منطقهای مثل معاهده اکو با ده عضو آن بازار بسیار بزرگی برای رسیدن به منویات مقام معظم رهبری در جهش تولید میتواند باشد.
محمودی با بیان اینکه جمعیت اعضای معاهده اکو حدود 500 میلیون نفر جمعیت است، گفت: تامین نیازهای این 500 میلیون چند برابر درآمد نفتی کشور است. البته این نیازها معطوف به کالاهای تجاری نیست. جذب دانشجو، ایجاد بازارهای هنری و تامین فناوری از جمله راهکارهای سریع در توسعه روابط با کشورهای عضو اکو میباشد.
در ادامه سید هادی سیادتی نماینده صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با تأکید بر اهمیت صادر کردن فناوری و همکاری شرکتهای دانشبنیان و مراکز فناوری با کشورهای همسایه گفت: امکان توسعه روابط فناورانه با جذب 5 تا 10 میلیون دلار برای کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: به مجلس و آقای مالکی پیشنهاد میکنیم که پیگیر ایجاد نهاد همکاری بینالمللی و نهاد توسعه فناوری باشند که طبعا نیاز به حمایت فراکسیون و کمیسیونهای مجلس دارد.
محمود عباسزاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت و سخنگوی فراکسیون اکو، مؤلفه های گوناگون معاهده اکو را مورد اشاره قرار داد و گفت: روابط با کشورهای همسایه میتوانند فصل جدیدی در ژئوپولیتیک منطقهای داشته باشد.
وی ضمن اشاره به تهاجم فرهنگی و تحریم اقتصادی توسط دشمنان، توجه فراکسیون اکو و کمیسیون امنیت ملی را متوجه تحول و بازنگری به روابط با کشورهای همسایه کرد.
عباس زاده مشکینی ادامه داد: اگر این بازنگری انجام شود نه فقط موضوعات فرهنگی، اقتصادی، تجاری و سیاسی توسعه پیدا خواهد کرد بلکه میتوانیم همینه امپریالیسم جهانی را در هم بشکنیم.
وی افزود: باید فکر کنیم چرا نتوانستهایم از پتانسیل معاهدههای منطقهای از جمله اکو استفاده کنیم.
در این جلسه حجت الاسلام عبدی مقدم نماینده نهاد رهبری در دانشگاه، گفت: باید به جوانان اعتماد داشت و اگر کار را به همین جوانان متخصص بدهیم و همینطور مجلس و دولت هم حمایت کنند و عرصههای جدید و فضاهای بینالمللی را باز کنند، منجر به جذب نخبگان و جلوگیری از فرار نخبگان خواهد شد.
انتهای پیام /
فناوری توسعه دانش مجلس شورای اسلامی اکو فناوری مجلس شورای اسلامی توسعه فراکسیون اکو مجلس یازدهم محمد محمودی عباس زاده مشکینی دانش