جلوگیری از خروج 2200 میلیارد ریال ارز با اقدامات سازمان بازرسی کل کشور
نامه هشداری و بههنگام سازمان بازرسی کل کشور به گمرک جمهوری اسلامی ایران درباره انعقاد قرارداد با یک شرکت چینی از تضییع 2 هزار و 200 هزار میلیارد ریال ارز جلوگیری کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پیرو اخبار واصله به سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر انعقاد قراردادی بین گمرک جمهوری اسلامی ایران و یک شرکت چینی، موضوع طی حکم بازرسی فوقالعاده در دستور کار این سازمان قرار گرفت.
بازرسان این سازمان با رصد و بررسی این قرارداد نسبت به احصای مشکلات مربوط اعم از عدم رعایت مقررات قانون برگزاری مناقصات، درج خرید برخی اقلام کالاهایی که در فهرست کالاهای ممنوعیت خرید خارجی بوده، عدم رعایت قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی در قرارداد و اختلاف قیمت حدوداً بیش از یک میلیون یورویی با مشابه داخلی اقدام کردند.
بازگشت 19000 میلیارد تومان به بیتالمال با ورود سازمان بازرسی کل کشوربا احصای مشکلات، سازمان بازرسی کل کشور طی نامه هشداری مسائل را به رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران منعکس و بر لزوم پیگیری آن تأکید کرد.
با این اقدام سازمان بازرسی کل کشور، گمرک جمهوری اسلامی ایران در نامهای اعلام کرد که اجرای قرارداد مورد نظر، در این مرحله و با توجه به تذکرات فعلاً متوقف شده و وفق مقررات و از منابع داخلی در دست تهیه است.
در نهایت با توقف اجرای قرارداد نه تنها از خروج ارز به مبلغ (4 میلیون و 137 هزار و 691.18 یورو معادل 31 میلیون 550 هزار و 239.76یوان و تقریباً برابر با حدود بیش 2 هزار و 200 میلیارد ریال) از کشور جلوگیری شد و از تضییع اموال دولتی به ارزش بیش از یک میلیون یورو نیز ممانعت به عمل آمد.
بنابراین گزارش، معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور نیز چندی پیش از هشدار به وزارت صنعت، معدن و تجارت پیرامون واردات کالاهای دارای مشابه داخل خبر داده بود.
وی ضمن اشاره به شعار سال "مهار تورم و رشد تولید" و منویات معظمله در ارتباط با حمایت از تولید داخل و ممنوعیت واردات کالاهای دارای مشابه داخلی و همچنین به منظور صیانت از حقوق تولیدکنندگان داخلی، خروج ارز و واردات کالاهایی که تولید داخلی دارند، از آن وزارتخانه خواست تدابیری اتخاذ کنند تا کالاهایی که دارای تولید مشابه داخل به اندازه نیاز کشور دارند را ثبت سفارش نکند.
همچنین در این نامه به قانون "حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور" و قانون "حمایت از کالای ایرانی" مصوب سال 1398 مجلس شورای اسلامی اشاره شده است.