یک‌شنبه 4 آذر 1403

جنایت پهلوی با قانون کشف حجاب اجباری و غارت اموال کشور / فاجعه کشف حجاب و برهنگی به بیرجند هم رسیده بود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
جنایت پهلوی با قانون کشف حجاب اجباری و غارت اموال کشور / فاجعه کشف حجاب و برهنگی به بیرجند هم رسیده بود

در دوران پهلوی شرایط طوری حاکم شده بود که حفظ حجاب تازگی داشت و انگار افراد محجبه، غیرطبیعی بودند. در واقع یک نوع جنگ رخ داده بود و تضعیف بنیان خانواده، هرزگی، بی بندوباری، مشروب خوری و هرچیزی که باعث می شد مردم از دین و مسلمانی دور شوند، دنبال می شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، یکی از جنایت های پهلوی در حق اسلام و مسلمین، موضوع کشف حجاب اجباری برگرفته از فرهنگ غرب بود که خود این جنایت، جنایت دیگری در کشتار مسلمانان را رقم زد.

در واقع دوران پهلوی اول نخستین بزنگاه تاریخی ایران است که حکومت درباره نوع پوشش زنان اِعمال قدرت می‌کرد. مهم‌ترین ویژگی اِعمال قدرت در این دوره، استفاده از اجبار در حذف چادر و پوشش در مورد زنان بود که واکنش‌های مختلفی را در بین زنان برانگیخت.

در این خصوص قانون کشف حجاب در 17 دی 1314 توسط رضا شاه به تصویب رسید که به موجب آن، زنان و دختران ایرانی از استفاده از چادر، روبنده و روسری منع شدند. رضاشاه ترجیح می‌داد که مردم لباس متحدالشکل بپوشند، مردان کلاه پهلوی به سر بگذارند و زنان بدون چادر، روبنده و روسری باشند و این موضوع چهره‌ای مستبد از او به جای گذاشت و با انتقادات جدی توده‌های مردم روبه‌رو شد. در این خصوصعلمای شیعی و مردم تا حدودی در مقابل خواسته‌های رژیم پهلوی ایستادگی کردند، و به همین دلیل نتوانستند قضیه کشف حجاب را به صددرصد برسانند، اما متاسفانه تا حدود زیادی موفق بودند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم جریان غرب‌گرایی با شعار آزادی مذهب، آزادی عقیده، آزادی سیاسی و اینکه نباید به مردم تحمیل کرد و بگذاریم مردم خودشان تصمیم بگیرند، مساله حجاب را تبدیل به یک مساله سیاسی و جنایی کردند و اجازه ندادند که ابعاد فرهنگی و استعماری حجاب در جامعه ما شناخته شود.

اقدام پهلوی برای کشف حجاب و ترویج شراب خواری

فاطمه حجی پور مدیر مدرسه علمیه نرجس (س) بیرجند و کارشناس مسائل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: در دوران پهلوی رضاخان قلدری روی کار آمد که هیچ سواد، بینش و سابقه حکومت داری نداشت و همانطور که زمینه دلباختگی به کشورهای غربی در دوره قاجار وجود داشت، او هم همین مسیر را ادامه داد و سرسپرده و گوش به فرمان غرب بود.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با مداحان، اظهارکرد: اکنون جنگ؛ جنگ تبیین و خانه به خانه است و واقعا دشمن خانواده را هدف قرار داده است، البته از همان قدیم و از زمان قاجار هم به دلیل استحکام و مقاومت خانواده های ایرانی اسلامی، دشمن به دنبال این بوده که در کشورهای اسلامی زن و خانواده را به لجن بکشد تا بتواند بر این کشورها تسلط پیدا کند که یک نمونه آن کشور اندلس است.

او بیان کرد: در دوره پهلوی هم پیشنهاد شده بود که شراب را که در بین مسلمانان ممنوع است ترویج دهند و با حذف حجاب زن و برداشتن روسری و اجبار برای پوشیدن لباس ها و دامن های کوتاه، به مقابله با ارزش ها بپردازند.

رضاخان فاجعه مسجد گوهرشاد را رقم زد

این کارشناس مسائل اجتماعی گفت: متاسفانه در حالی که دشمن با زحمت هم نتوانست لباس و حجاب را حذف کند، رضاخان ابله و بی سواد با یک کار کاملا استعماری به کشف اجباری حجاب پرداخت. در این خصوص در ابتدا زنان مسئولان حکومتی مجبور به کشف حجاب در ملا عام شدند و بعدا هم به سراغ سایر اقشار مردم رفتند و این موضوع به سطح جامعه رسید.

حجی پور ادامه داد: در این شرایط استبدادی، زنانی بودند که حتی چندین سال هم از خانه خارج نشدند و بعدا هم که هزاران نفر در اعتراض به این قانون، در مسجد گوهرشاد تحصن و اعتصاب کرده بودند، رضاخان در یک مکان مقدس و در کنار مضجع شریف امام رضا (ع)، با کشتار گسترده مردم، فاجعه ای را رقم زد.

وی افزود: هدف از اجرای طرح کشف حجاب اجباری هم تضعیف بنیان خانواده و فروپاشی مملکت از درون بود که باز هم دست استعمار پیر در پشت پرده این ماجرا بود.

اگر انقلاب نمی شد چیزی از اسلام باقی نمی ماند

این کارشناس مسائل اجتماعی تاکید کرد: در این شرایط اگر زحمات بی دریغ امام خمینی (ره) نبود، قطعا اکنون چیزی از اسلام باقی نمانده بود. چرا که در آن شرایط اگر کسی قصد تحصیل یا کارکردن داشت، باید حجابش را حذف می کرد.

برای کشف حجاب کتک می خوردیم

حجی پور ادامه داد: اوضاع آنقدر وخیم بود که حتی در بیرجند هم که یک شهر کوچک مذهبی و دور از مرکز بود هم برای حذف حجاب اعمال فشار و زور می شد.

وی گفت: یادم می آید که وقتی که کلاس اول راهنمایی بودم، معلم ها بدون روسری و با دامن کوتاه و پاهای برهنه در کلاس درس حاضر می شدند و فاجعه ای رقم خورده بود.

او با بیان اینکه این معلم ها هر کدام الگویی برای دانش آموزان خود بودند، افزود: در این شرایط بسیاری از خانواده های متعهد با تحصیل فرزندانشان مخالفت می کردند و پدر مرحومم هم می گفت دیگر اجازه نمی دهم به مدرسه بروی.

حجی پور اظهارکرد: من با چادر به مدرسه می رفتم، اما مربیان مدرسه تاکید می کردند که باید بدون چادر به مدرسه بیایم و در مدرسه هم باید روسری از سرم بردارم، در برخی مواقع هم به هین دلیل مورد آزار قرار گرفته و کتک می خوردیم.

وی اظهارکرد: در یک زمانی قرار بود که شاه ملعون به بیرجند بیاید، به همین دلیل هم مدرسه دانش آموزان را مجبور به پوشیدن شلوار جورابی با لباس و دامن کوتاه کرده بود، در حالی که این موضوع برای دانش آموزان و خانواده های مذهبی بسیار سخت و یک نوع تابوشکنی بود. یادم می آید که من و دانش آموزان دیگری که برای پوشیدن این لباس ها زیربار نرفته بودیم، ما را به رژه نبرده بودند.

محجبه ها غیرطبیعی به نظر می رسیدند

مدیر مدرسه علمیه نرجس (س) بیرجند گفت: شرایط طوری حاکم شده بود که حفظ حجاب تازگی داشت و انگار افراد محجبه، غیرطبیعی بودند. در واقع یک نوع جنگ رخ داده بود و تضعیف بنیان خانواده، هرزگی، بی بندوباری، مشروب خوری و هرچیزی که باعث می شد مردم از دین و مسلمانی دور شوند، دنبال می شد.

حجی پور با تاکید بر اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی، بدون اغراق یک معجزه رخ داد، افزود: خدا را بر این نعمت شاکریم که این نعمت به ما برگشت تا با افتخار و آزادانه بتوانیم لباس و چادر بپوشیم و محفوظ بمانیم.

وی ادامه داد: شاید جوانان امروزی قدر این نعمت را ندانند، اما ما که آن دوران را تجربه کردیم، قدر آن را می دانیم. چون تجربه کردیم که بزور می خواستند روسری را از سرمان برداشته و ما را در معرض دید نامحرم قرار دهند، رفتار آنها با ما مثل عروسک خیمه شب بازی بود، چرا که از انسانیت بویی نبرده بودند و فقط بعد حیوانی و هرزگی را می دیدند.

او با اشاره به اینکه حجاب یکی از مظاهر اسلام است، گفت: اگر قرار بود آن دوران و کشف حجاب اجباری ادامه پیدا کند، قطعا چیزی از اسلام باقی نمی ماند.

انتهای پیام /