سه‌شنبه 6 آذر 1403

جنب و جوش پرندگان و گلایه های فروشندگان!/ جای خالی پوشش بیمه در صنعت پرورش پرندگان زینتی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
جنب و جوش پرندگان و گلایه های فروشندگان!/ جای خالی پوشش بیمه در صنعت پرورش پرندگان زینتی

پرورش پرندگان زینتی گزینه ای مناسب در تحقق اهداف اشتغال زایی به شمار می رود از طرفی با توجه به افزایش قیمت طیور و بیماری‌های آن‌ها نیاز است نهادهای ذیربط طبق نظر کارشناسان برای بیمه این سرمایه های حساس چاره ای بیندیشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، با توجه به شرایط موجود در زمینه بیکاری و نبود شغل، ایجاد و راه اندازی و سرمایه گذاری روی کسب و کارهایی که نیاز به سرمایه کمتر و حاشیه سود بالاتر دارند، یکی از عامل های ایجاد فضای انگیزشی برای اشتغال زایی و رونق چرخه اقتصادی شده است. پرندگان زینتی به دلیل زیبایی آن ها و برخی ویژگی های منحصر بفرد آن ها مثل سخنگو بودن و باهوش بودن، اقبال عمومی را به همراه دارد که برای بسیاری جذاب بنظر می رسد. از این رو توجه به پرورش دادن این نوع پرندگان که محبوبیت خاصی در بازار دارند می تواند عامل مهمی در رونق کسب و کار و میزان سودآوری سرمایه گذاران باشد.

‌پرندگان سرمایه های حساسی هستند / ضرورت بیمه کردن پرندگان زینتی گران قیمت اکبر بهرامی در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: پرورش پرندگان زینتی یک شغل خانگی و درآمدزا محسوب می شود، هر چند در هر شغلی ضرر و زیان هم وجود دارد. عضو هیئت مدیره اتحادیه صنف مرغ و ماهی فروشان کرمانشاه افزود: برای پرورش پرندگان باید افراد از دانش اولیه راجع به این قضیه آگاهی داشته باشند و طبق برنامه غذایی و دارویی هر کدام از پرندگان، نسبت به تغذیه و نگهداری از آن‌ها اقدام شود. وی در ادامه به مشکلات بازار پرنده فروشان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: چندسال پیش شهرداری بالاجبار مغازه های پرنده فروشان را در سطح شهر تعطیل کرد و آنها را به محله خارج از شهر انتقال داد. بهرامی گفت: این بازارچه جدید که در محله دیزل آباد مستقر است، سالن غرفه ها امکانات گرمایشی سرمایشی ندارند، فاقد لوله کشی فاضلاب است. وی با اشاره به اینکه شهرداری هر ساله مبلغ عوارض را افزایش میدهد و همچنین از مشتریان ورودی خودرو دریافت می کند، گفت: بهتر است هر سه سال یکبار این تغییر هزینه صورت بگیرد و از طرفی بابت این هزینه امکانات خوبی در اختیار غرفه داران قرار دهد.

بهرامی در ادامه از عدم دسترسی مغازه داران و مشتریان به پل عابر پیاده اشاره کرد و گفت: متاسفانه چند روز اخیر دو نفر از غرفه داران بر اثر حادثه تصادف جان خود را از دست داده اند. تاکنون برای احداث پل عابر پیاده چندبار نامه برای شورای شهر نوشتیم اما هنوز نتیجه نگرفتیم. عضو هیئت مدیره صنف مرغ و ماهی فروشان کرمانشاه در بخش دیگری از صحبتهایش به بیمه پرندگان اشاره کرد و تصریح کرد: برای این قشر پرنده ها سرمایه مهم و حساسی به حساب می‌آید، از طرفی افزایش قیمت طیور و بیماری‌های آن‌ها باعث تشدید نگرانی مالکان آنها برای نگهداری این سرمایه شده است، لذا نیاز است نهادهای ذیربط طبق نظر کارشناسان برای بیمه چاره ای بیندیشند. اکبری بیان کرد: با توجه به استقبال افراد مختلف، این نیاز وجود دارد که صنف یا اتحادیه مستقلی به منظور حمایت، پیگیری مطالبات و رفع مشکلات فعالان این بخش تشکیل شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه بایستی شهرداری پرنده فروشان متفرقه از سطح شهر را جمع آوری کند، گفت: بعضی از پرنده فروشان از این بازارچه غرفه را اجاره داده اند، اما خودشان در سطح شهر مغازه دارند. بازار جدید پرنده فروشان از حداقل امکانات برخوردار است / آغاز عملیات حفاری فاضلاب در روزهای آتی امیر حیدریان در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: در راستای ارتقای سطح سلامت شهروندان، جلوگیری از مشکلات ترافیکی و سدمعبر در پارکینگ شهرداری شهرداری تصمیم گرفت که مغازه های پرنده فروشان را از خیابان حاج محمد تقی اصفهانی به کمربندی غربی شهر انتقال دهد. رئیس سازمان مشاغل شهری شهرداری کرمانشاه گفت: بازارچه ایی که در محله دیزل آباد برای پرنده فروشان در نظر گرفته شده حداقل امکانات سرمایشی، پارکینگ و سرویس بهداشتی را دارد. وی گفت: یکی از مشکلات بازارچه پرنده فروشان عدم لوله کشی فاضلاب است که در روزهای آتی عملیات حفاری آن آغاز خواهد شد. حیدریان در خصوص دریافت عوارض شهرداری از غرفه داران گفت: طبق قانون شهرداری بنا به خدماتی که ارائه میدهد مبلغ ناچیزی دریافت می شود.

وی در خصوص احداث پل عابر پیاده گفت: حدود هزار متر پایینتر از ورودی بازارچه پل احداث شده که بایستی با پیگیری و تایید شورای شهر جابجا شود.

گفتنی است بازار پرنده فروشان کرمانشاه سال 93-92 در زمینی به مساحت 10 هزار متر مربع و با زیربنای هزار و 700 متر مربع در خیابان 100 دیزل آباد افتتاح شد. همچنین در بازار جدید پرنده فروشان کرمانشاه حدود 46 غرفه از جمله مغازه، دامپزشکی، غرفه های خدماتی و... در نظر گرفته شده است.

بیشتر درآمد تولیدکنندگان پرندگان زینتی از صادرات است / صدور مجوز در این بخش فقط برای طرح‌های صنعتی و بزرگ صادر می‌شود

نادر پرور در گفتگو با مرصادنیوز، اظهار داشت: استان کرمانشاه با توجه به موقعیت جغرافیایی و مرز مشترک با عراق با فراهم نمودن امکان صادرات می تواند زمینه پرورش پرندگان زینتی را فراهم کند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه با توجه به صحبت های تولید کنندگان پرورش پرندگان زینتی بخصوص در زمینه پرورش پرنده قناری توجیه اقتصادی دارد، افزود: پرندگان زینتی در استان بازار فروش خوبی دارد ولی بیشتر درآمد تولیدکنندگان این بخش از صادرات پرندگان زینتی می باشد.

وی در مورد پرورش پرندگان زینتی و ماکیان مورد حمایت سازمان جهادکشاورزی گفت: طبق دستورالعمل ابلاغی از دفتر طیور وزارت جهادکشاورزی تمام پرندگان زینتی کوچک جثه، متوسط جثه و بزرگ چثه مورد حمایت سازمان قرار دارند.

پرور گفت: پرندگان کوچک جثه شامل؛ قناری، مرغ عشق، فنچ، سهره، بلبل، چکاوک و سار، متوسط جثه شامل انواع طوطی، کاسکو، انواع کبوتر، انواع مرغ مینا و بزرگ جثه شامل انواع قو، قرقاول زینتی، انواع طاووس، فلامینگو، لک لک هستند.

وی افزود: پرنده گل به سر (نام محلی بربره) یکی از پرندگان زینتی است که به صورت فصلی به استان کرمانشاه کوچ می کند و از پرندگان بومی استان به شمار می رود.

 پرنده گل به سر 

پرور در خصوص حمایت سازمان جهادکشاورزی با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی از تولیدکنندگان، اظهار داشت: پروانه بهره برداری و متعاقبا"پرداخت تسهیلات و زمینه سایر حمایت ها را فراهم می نماییم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در خصوص برگزاری کلاسهای آموزشی، گفت: با توجه به درخواست های متقاضیان با همکاری اداره ترویج جهادکشاورزی کلاس های آموزشی لازم برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این سازمان تمام تلاش خود را در برطرف کردن مشکلات این بخش خواهد نمود، گفت: یکی از مشکلات این بخش که سازمان جهادکشاورزی نیز پیگیر آن است، این است که متأسفانه صدور مجوز برای این بخش فقط در قالب طرح های صنعتی و بزرگ صادر می شود و اگر در قالب مشاغل خانگی صادر شود قطعا"باعث گسترش این بخش می شود.

به گزارش مرصاد، نگهداری از حیوانات خانگی مدتهاست که در بین جوامع انسانی جاری بوده در این میان نگهداری پرندگان زینتی به دلیل دردسرهای کمتر نگهداری همچنین فراهم نمودن موجبات تفریح سرگرمی خانواده ها از جایگاه ویژه ایی برخوردار است. از آنجایی که خیلی از این پرندگان ارزش ریالی بالایی دارند برخی نیز ممکن است تا 100 سال عمر کنند، بنابراین هزینه های نگهداری درمانی خاص خود را دارند. این پرندگان نسبت به خیلی بیماریها آسیب ها حساس می باشند. در چند ده ه اخیر افزایش هزینه های خدماتی رشد چشمگیری داشته در این میان خدمات دامپزشکی نیز مستثنی نمی باشند. بیمه پرندگان زینتی این امکان را ایجاد می کند که با پوشش هزینه های درمانی نگهداری، گام موثری در جهت کاهش هزینه ها برداشته اطمینان خاطری برای صاحب حیوان فراهم آورد. گفتنی است صنعت بیمه مانند هر صنعت دیگری برای بقا و توسعه به طراحی محصولات جدید نیاز دارد و با توجه به رشد روز افزون فرهنگ تولید و نگهداری از پرندگان زینتی، بازار مناسبی برای فعالیت شرکت های بیمه در این زمینه به وجود خواهد آمد.

جنب و جوش پرندگان و گلایه های فروشندگان!/ جای خالی پوشش بیمه در صنعت پرورش پرندگان زینتی 2
جنب و جوش پرندگان و گلایه های فروشندگان!/ جای خالی پوشش بیمه در صنعت پرورش پرندگان زینتی 3
جنب و جوش پرندگان و گلایه های فروشندگان!/ جای خالی پوشش بیمه در صنعت پرورش پرندگان زینتی 4
جنب و جوش پرندگان و گلایه های فروشندگان!/ جای خالی پوشش بیمه در صنعت پرورش پرندگان زینتی 5
جنب و جوش پرندگان و گلایه های فروشندگان!/ جای خالی پوشش بیمه در صنعت پرورش پرندگان زینتی 6
جنب و جوش پرندگان و گلایه های فروشندگان!/ جای خالی پوشش بیمه در صنعت پرورش پرندگان زینتی 7