جنگ سرد
جنگ سرد
محمدرضا پهلوی به سبک و شیوه پدرش رضا شاه با کودتا علیه اسلام و قرآن پایههای حکومتش را سست کرد. رضا شاه در سفر به ترکیهِ آتاتورک کشف حجاب و عشرتکدهها و کابارهها را به ایران تحمیل کرد و محمدرضا شاه با حذف اسلام و قرآن از شرایط نمایندگی مجلس خشم و انزجار جامعه مذهبی و متدین ایران را به چالش کشید. او با الگوبرداری از سبک زندگی غربی بسترساز حضور زنان و دختران عصر پهلوی در مجلس، سربازخانهها،...
همکاری نظامی روسیه و ایران به دلیل انزوای بین المللی روسیه و نیاز آن به تجهیزات نظامی پس از تهاجم به اوکراین تسریع شده است. دولت بایدن روابط نزدیکتر این دو بازیگر را «مضر» می داند.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت درباره سفر رئیسی به چین نوشت: این سفر کاملاً از موضع اقتدار و استحکام و در شرایطی که پروژه آشوب سازماندهیشده در کشور شکست مفتضحانه خورد، صورت گرفت و خط پایانی شد بر توهم توان اختلال در مسیر و اراده پولادین انقلاب اسلامی.
وزیر خارجه آمریکا در دیدار با مدیر کمیسیون مرکزی امور خارجی چین درباره عواقب هرگونه حمایت چین از روسیه در جنگ اوکراین و کمک پکن به مسکو برای دور زدن تحریمها، به وانگ هشدار داد.
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا بامداد یکشنبه با «وانگ یی» مدیر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب کمونیست چین در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ دیدار و گفتگو کرد.
محمود سریعالقلم / استاد دانشگاه شهید بهشتی این متن تلاش میکند در یک چارچوب آکادمیک، ذهن و عمل تصمیمسازان اروپا و آمریکا نسبت به ایران را واکاوی کرده و نقشه شناختی آنها را حتی المقدور ترسیم کند.
این متن تلاش میکند در یک چارچوب آکادمیک، ذهن و عمل تصمیمسازان اروپا و آمریکا نسبت به ایران را واکاوی کرده و نقشه شناختی آنها را حتی المقدور ترسیم کند.
کنفرانس امنیتی مونیخ از روز جمعه 28بهمن ماه (برابر با 17 فوریه) شروع به کار کرد. این اجلاس به مدت سه روز ادامه دارد. حدود 40 رئیس دولت و همچنین سیاستمداران و کارشناسان امنیتی از تقریبا 90کشور جهان در کنفرانس سهروزه امنیتی مونیخ در آلمان شرکت دارند.
یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: چین به دنبال یک رویکرد تقابلی با آمریکا برای محافظت از ایران یا هر کار دیگر نیست. باید درک کرد که اولویت چین برای خودش مشخص است و به هیچ عنوان حاضر به پشتیبانی از کشور دیگری با اختلال در منافع خود نیست.
تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: هنوز بهترین گزینه برای ایران همان برجام است و به همین علت برجام تاکنون زنده مانده است. مساله تعیین کننده در این میانه نشست شورای حکام آژانس است که باید منتظر نتیج آن باشیم و با تلاشهای پیش از آن هرگونه تبعات احتمالی منفی آن علیه کشورمان را به حداقل برسانیم.
کربی درباره سفرآنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به پکن که در پی سرنگونی بالون چینی، لغو شد، گفت که اکنون "زمان مناسبی" برای سفر بلینکن به چین نیست.
ولودیمیر زلنسکی با اشاره به استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی مدعی شد: «در حالی که ما در حال مذاکره برای جتهای جنگنده هستیم، کرملین ایران را متقاعد کرده است که پهپادهای مرگبار به روسیه بفرستد. کرملین آماده است بهای آن را بپردازد، نه فقط با پول؛ بلکه با اورانیوم 92 درصد غنیشده. من مطمئن هستم که هیچکسی در اینجا حاضر نیست این ریسک را بپذیرد.»
اقتصادنیوز: مقامات آمریکایی دو هفته پس از سرنگونی بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی ایالات متحده آمریکا اعلام کردند که قطعات بالون ساقط شده را با موفقیت جمع آوری کرده اند.
یک سناتور آمریکایی اقدام دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا در هدف قرار دادن بالنی که احتمال میرود متعلق به یک باشگاه تفریحی بوده باشد را دستمایه تمسخر و شوخی قرار داد.
یکی از کارشناسان مطرح سیاسی درمورد سیاست خارجی دولت بایدن علیه ایران و شباهت آن به سیاستهای دولت آمریکا در دوران جنگ سرد و نفوذ کمونیست صحبت میکند.