شنبه 21 تیر 1404

جهش در پایداری برق و پاسخگویی به رشد صنعتی با تکمیل پست 400 کیلوولتی استان البرز

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
جهش در پایداری برق و پاسخگویی به رشد صنعتی با تکمیل پست 400 کیلوولتی استان البرز

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران گفت: با توسعه و ارتقاء پست انتقال کمال‌آباد، حلقه 400 کیلوولت استان البرز که پیش از این فاقد رینگ داخلی بود، به‌طور کامل تکمیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - فرهاد شبیهی مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: پست انتقال کمال‌آباد، به‌عنوان نقطه اتصال سه سطح ولتاژی 63، 230 و 400 کیلوولت، نقشی راهبردی در پایداری برق استان البرز و شبکه سراسری کشور دارد. این پست که در محور جنوبی حلقه برق استان واقع شده، با بهره‌برداری از تجهیزات نوین و ترانس‌های با ظرفیت بالا، ضمن تکمیل رینگ 400 کیلوولت داخلی، بستر تبادل بار میان استان‌های مجاور و مناطق صنعتی استان را فراهم کرده است.

او افزود: تا پیش از این، برق استان البرز از طریق خطوط شعاعی از نیروگاه‌های شهید رجایی و منظرقائم تأمین می‌شد. اما با راه‌اندازی پست 400 کیلوولت باغستان در شمال و ارتقاء پست کمال‌آباد در جنوب، ساختار شعاعی به رینگ حلقوی تبدیل شد و پایداری تبادل توان به‌طور چشمگیری ارتقا یافت. اکنون ولتاژ در مناطق صنعتی و شهری در بازه استاندارد تثبیت شده و افت ولتاژ‌های بحرانی، که پیش‌تر تا 200 کیلوولت نیز گزارش شده بود، رفع شده است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران اظهار کرد: در قالب توسعه پست کمال‌آباد، ترانسفورماتور‌های 300 مگاولت‌آمپر ساخت داخل با طراحی خاص به‌کار گرفته شده‌اند. همچنین با انتقال تدریجی خطوط 230 کیلوولت به سطح 400 کیلوولت، تلفات شبکه کاهش یافته و کیفیت توان به‌صورت محسوسی بهبود یافته است. ظرفیت نهایی این پست اکنون به 600 مگاولت‌آمپر رسیده و امکان پاسخگویی به تقاضای صنایع بزرگ نظیر اشتهارد، نظرآباد و سیمین‌دشت را فراهم کرده است.

او گفت: از سوی دیگر، توسعه پست کمال‌آباد با هدف آمادگی برای پیک تابستان 1404 صورت گرفته و با ایجاد ظرفیت ذخیره 200 مگاولت‌آمپر، بستر اتصال بار‌های جدید صنعتی و پروژه‌های بزرگ انرژی مانند نیروگاه خورشیدی اشتهارد را فراهم کرده است. زیرساخت‌های انتقال این نیروگاه نیز پیشاپیش آماده شده تا در زمان بهره‌برداری، شبکه با چالشی مواجه نشود این پست اکنون به یک هاب انتقالی تبدیل شده که با شرکت‌های برق منطقه‌ای باختر، زنجان و رودشور در تبادل بار قرار دارد. افزون بر آن، توسعه‌های هم‌زمان در پست‌های فوق‌توزیع کوثر، مهرشهر و خوشنام نیز به ایجاد توازن بین سطوح مختلف شبکه کمک کرده است.

او میگوید: در کنار توسعه فیزیکی، اقدامات نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه نیز در دستور کار قرار گرفته تا شبکه برای دوره‌های بحرانی، به‌ویژه در تابستان، آماده باشد. تجربه موفق توسعه پیش‌نگرانه پست کمال‌آباد نشان می‌دهد که ایجاد ظرفیت قبل از بروز نیاز واقعی، عاملی کلیدی در جلوگیری از خاموشی‌ها و افزایش بهره‌وری شبکه است.