یک‌شنبه 4 آذر 1403

جواد فروغی: علیرغم آمادگی کامل به محض ورود به لهستان استرس گرفتم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، جواد فروغی دارنده نخستین مدال طلای تیراندازی کشورمان اظهار داشت: اردوهای آماده‌سازی تیم ملی تپانچه به دلایل عدیده و به‌ویژه تعدد برگزاری مراسم تقدیر و تجلیل به مناسبت کسب نخستین مدال المپیک در رشته تیراندازی، با یک تاخیر تقریبا 2 ماهه آغاز شد اما این مساله مانع از آماده‌سازی کامل من برای حضور در مسابقات لهستان نشد. این تیرانداز 42 ساله دهلرانی ادامه...

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، جواد فروغی دارنده نخستین مدال طلای تیراندازی کشورمان اظهار داشت: اردوهای آماده‌سازی تیم ملی تپانچه به دلایل عدیده و به‌ویژه تعدد برگزاری مراسم تقدیر و تجلیل به مناسبت کسب نخستین مدال المپیک در رشته تیراندازی، با یک تاخیر تقریبا 2 ماهه آغاز شد اما این مساله مانع از آماده‌سازی کامل من برای حضور در مسابقات لهستان نشد.

این تیرانداز 42 ساله دهلرانی ادامه داد: با اینکه در شروع اردو به دلیل دور بودن از تمرینات کمی افت رکورد داشتم، اما توانستم پس از 2 هفته حضور در اردو به آمادگی 80 درصدی رسیده و پس از حدود یک ماه تمرین با آمادگی کامل راهی لهستان شوم.

وی افزود: خوشبختانه در برنامه تمرینی، کار با ماساژور و مسائل روانشناسی به خوبی دنبال می‌شد و علاوه بر آمادگی فنی، از نظر روانی نیز شرایط خوبی داشتم.

استرس به دلیل تغییر برنامه رقابت‌ها و قوانین مسابقات

فروغی اضافه کرد: متاسفانه به جای اینکه تغییرات در برنامه زمان‌بندی و قوانین یک ماه قبل به ورزشکاران کشورهای شرکت کننده اعلام شود، به محض ورود ما به ورشو (پایتخت لهستان) جلسه‌ای تشکیل و این تغییرات اعلام شد، که با این مساله در یک لحظه تمام آرامشم جایش را به استرس داد زیرا با این شرایط تمرین نکرده بودم.

وی ادامه داد: همیشه مسابقات در بخش انفرادی به این صورت بود که پس از مرحله مقدماتی، فینال با یک تا دو ساعت تاخیر برگزار می شد، اما در لهستان مرحله نیمه نهایی به این رقابت‌ها اضافه شد و این مساله موجب برهم خوردن شرایط ذهنی و حالت روانی بیشتر تیراندازان حاضر در تورنمنت شد، به‌طوری که حتی افرادی که موفق به کسب مدال شدند، به این تغییرات معترض بودند.

این تیرانداز افزود: در بخش میکس هم متاسفانه شرایط همین بود و من با وجود کسب مدال جزو کسانی هستم که نسبت به این تغییرات اعتراض داشتم و در صورت رای‌گیری به این موضوع رای منفی می‌دهم.

فروغی گفت: همچنین تعداد تیرهایی که باید هر تیرانداز می‌زد، کمتر شده بود و با توجه به استرسی که داشتیم کاهش تیرها شانس تیرانداز را برای استفاده از شرایط استقامتی و موفقیت از بین برد، این درحالی بود که شاید با تعداد همیشگی تیرها، احتمالا اسامی مدال‌آوران تغییر می‌کرد.

این دارنده مدال طلای المپیک در ادامه افزود: این رقابت‌ها به دلیل جشنواره بودن از سطح بالایی برخوردار نبود و یکی دیگر از دلایل پایین بودن سطح این رقابت‌ها تعداد کم کشورهای شرکت کننده و تیراندازان در این رقابت ها بود.

وی با اشاره به اینکه 12 تیرانداز دارای رنکینیگ نخست دنیا در لهستان حضور داشتند، گفت: از دلایل دیگر پایین بودن سطح رقابت‌ها این بود که نفر آخری که به فینال رقابت‌های انفرادی صعود کرد امتیاز 577 را بدست آورد که برای یک مسابقه در سطح جهانی پایین است. در این رقابت‌ها امتیاز من نسبت به امتیازم در المپیک که منجر به مدال طلا شد، سه یا چهار نمره ارتقا یافت اما بخاطر استرس زیاد و نگرانی نتوانستم در بخش انفرادی مدالی کسب کنم.

فروغی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی رسانه‌ها غیر کارشناسانه مدعی افت رکورد من در لهستان شده‌اند؛ باید بگویم خوب است با دقت رکوردها را بررسی کنند و ببینند آیا افت رکورد داشته‌ام یا خیر؟

وی ادامه داد: به نظر می رسد برخی به جای انتقاد درست و حمایت از ورزش، گاهی به دنبال تخریب تیم‌های اعزامی اعم از ورزشکار و کادر فنی هستند که این اصلا درست نیست و کاملا به ضرر ورزش کشور است.

دارنده مدال طلای میکس مسابقات ریاست فدراسیون جهانی در لهستان، گفت: از نظر من هیچ فرقی ندارد که چه کسی به عنوان کادر فنی به لهستان آمده است، زیرا همیشه نجفی به عنوان سرمربی و نصر به عنوان مربی در تمرینات تیراندازان را همراهی می کنند.

فروغی گفت: تیراندازی یک رشته روانی و ذهنی است و فضای مسابقات در هر مسابقه‌ای اعم از جهانی یا المپیک یا بازی‌های آسیایی با یکدیگر متفاوت است و این بر عملکرد ورزشکاران تاثیر دارد.

وی در ادامه گفت: من تا پیش از این مسابقه در لهستان، در چهار رقابت قهرمانی جهان و اروپا و بازی‌های المپیک شرکت کرده و چهار مدال برای کشورم کسب کرده‌ام و حتی در مسابقات قهرمانی اروپا 2 نمره بالاتر از برترین‌های اروپا ثبت کردم، اما متاسفانه برخی رسانه‌ها این شرایط را لحاظ نمی‌کنند و نه تنها مدعی افت رکورد من در مسابقات لهستان شده‌اند، بلکه برخی نوشته‌اند که من در تمرینات دچار افت رکورد شده‌ام که این مساله کاملا نادرست است.

به گفته فروغی، او در هفته آخر پیش از اعزام رکوردش را در تمرینات نیز یک نمره ارتقا داده و از 591 به 592 رسانده است.

مسابقات جام ریاست فدراسیون جهانی تیراندازی از 12 آبان ماه به میزبانی کشور لهستان در حال برگزاری است و اگرچه فروغی نتوانست مدالی در بخش انفرادی ماده 10 متر بادی کسب کند اما مدال میکس این ماده را با یک ورزشکار هندی بدست آورد.

براساس این گزارش در پایان این رقابت‌ها برترین ورزشکاران سال تیراندازی در هر رشته مشخص خواهند شد و جایزه هدف طلایی از سوی فدراسیون جهانی به آنان اهدا می‌گردد.

ایرنا