حافظه ضعیف عضو شورای شهر تهران در مورد ضرب و شتم دستفروشان
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر در حالی با اطمینان از سیلی نخوردن حتی یکی از شهروندان از ماموران شهرداری سخن گفت که کمتر از یک ماه پیش چند مامور سد معبر دستفروشی را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر در حالی با اطمینان از سیلی نخوردن حتی یکی از شهروندان از ماموران شهرداری سخن گفت که کمتر از یک ماه پیش چند مامور سد معبر دستفروشی را مورد ضرب و شتم قراردادند.
به گزارش خبرنگار مهر، الهام فخاری در نطق پیش از دستور خود در دویست و شصت و یکمین جلسه شورای شهر تهران یکی از دستاوردهای شورای پنجم شهر تهران را سیلی نخوردن حتی یکی از شهروندان از مأموران شهرداری عنوان کرد و گفت: ما در این دوره تلاش کردهایم که آرامش روان را به شهروندان تهرانی بازگردانیم.
وی با اطمینان اعلام کرد: طی 4 سال گذشته نه تنها ضرب و شتم دستفروشان در تهران رخ نداده، بلکه فعالیت دستفروشان به عنوان افراد دارای حقوق شهروندی به رسمیت شناخته شده و بسیاری از معضلات نیز مورد پذیرش قرار گرفته و به جای انکار راهکارهایی منطقی برای مواجهه با آن اتخاذ شد.
این سخنان در حالی از سوی رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران بیان شده است که کمتر از یک ماه پیش (24 اردیبهشت) فیلم کتک خوردن یکی از دستفروشان در شهر ری به دست مأموران شهرداری منتشر شد، متخلفان از سوی دادستانی دستگیر شدند و این اقدام اعضای شورای شهر را هم به واکنش واداشت.
ماجرای ضرب و شتم این دستفروش از سوی مأموران شهرداری تهران در روز عید فطر این طور گزارش شده که مأموران شهرداری، دسته جمعی بر سر یک مرد دستفروش که برای تأمین معاش خود در گوشهای بساط پهن کرده ریختهاند، و او را به قصد کشت کتک زدند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ری بعد از انتشار این خبر از بازداشت این سه مأمور سد معبر شهرداری خبر داده اعلام کرد: شاکی چند سال به صورت سیار در مقابل مغازهای عینک فروشی میکرده است، و متهمان به صورت هفتگی از این فرد مبلغی پول دریافت میکردند تا اجازه دهند که دست فروش کند. اما وقتی دست فروش حق حساب خود را نمیدهد او را مورد ضرب و شتم قرار میدهند.
مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران در واکنش به انتشار فیلم ضرب و شتم این دست فروش توسط مأموران شهرداری تهران ابراز داشت: برخورد خشونتآمیز با دست فروشان قانونی و انسانی نیست، آنهم در شرایط سخت اقتصادی ناشی از کرونا و تحریمها.
پیش از این هم محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، گفته بود: تعداد اتفاقهایی این چنینی بیش از آن چیزی است که در رسانهها منتشر میشود.
جالبتر آنکه در آذرماه 96 که ماههای ابتدایی شروع فعالیت الهام فخاری در شورای شهر بود در واکنش به ضرب و شتم یک دست فروش و تأیید تخلف صورت گرفته انتشار تصاویر ضرب و شتم دستفروشان توسط شهروندان را به عنوان یک ابزار نظارتی قوی برشمرده بود.
طی 3 سال گذشته بارها اخبار مربوط به ضرب و شتم دست فروشان در سطح شهر تهران منتشر شد. و بهمن ماه سال 97 شورای اسلامی شهر تهران تصمیم گرفت برای سامان دادن به این مساله مصوبهای داشته باشد، اما اعضا باز هم بر سر موضوع دست فروشان اختلاف نظر داشتند و برخی معتقد بودند که دست فروشی یکی از مصادیق سد معبر است و با توجه به ماده 55 قانون شهرداریها، وظیفه شهرداری مقابله با پدیده با آن به عنوان سد معبر است.
ساماندهی دست فروشان در سه موضوع شناسنامه دار کردن دست فروشان، ساماندهی محل فعالیت دست فروشان و زمان و ساعات فعالیت از موضوعاتمورد پیگیری شورای شهر پنجم بود که طی این مدت در هیچکدام از این سه موضوع به موفقیتی دست نیافت.
حال سوال اینجاست رئیس کمیته اجتماعی شورای پنجم شهر تهران چطور سعی کرده است با سرپوش گذاشتن بر عدم موفقیت شورای شهر و تخلفات جاری حوزه شهری در دوره مسئولیت خود سعی در اقناع و شاید فریب شنوندگان نطق خود در موفقیت دوره مسئولیتش داشته باشد و باز از آنها بخواهد که با ارائه آمارهای غیر واقعی خود را گزینه مناسبی برای تصدی مسئولیت برای دوره بعد شورای شهر معرفی کند.