سه‌شنبه 6 آذر 1403

حال ناخوش مازندران برای میزبانی از مسافران

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حال ناخوش مازندران برای میزبانی از مسافران

ساری - ایرنا - در حالی مازندران هفتمین ماه همه‌گیری ویروس کرونا و دومین ماه موج دوم این ویروس را سپری می‌کند که همچنان به دلیل آمار بالای بیماران درگیر با کووید - 19 در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، با وجود کاهشی شدن سرعت انتقال ویروس کرونا در موج دوم همه گیری آن در استان مازندران از حدود 2 هفته پیش تاکنون، همچنان حدود یکهزار بیمار مبتلا به کووید -19 در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بستری هستند. همچنین حدود 20 درصد از این بیماران با علائم حاد تنفسی و در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند که حدود 10 درصد از مجموع بیماران با این وضعیت حاد کشور را تشکیل می دهند. با وجود بالا بودن آمار بیماران کرونایی در این خطه شمال کشور و قرارگیری در وضعیت قرمز از حدود یک پیش تاکنون، اکنون در آستانه تعطیلات اواخر دهه اول محرم این نگرانی در مردم و مسئولان ایجاد شده است که ممکن است سفر غیربومیان به استان طی روزهای تعطیل پیش رو وضعیت کاهشی را یک بار دیگر تحت تاثیر قرار داده و افزایشی کند.

تجربه تعطیلات گذشته نشان می دهد که سفر غیربومیان در افزایشی شدن آمار بیماران کرونایی در استان بی تاثیر نیست. نگرانی عمده این است که در تعطیلات پیش رو با توجه به این که سال تحصیلی جدید هم از 15 شهریور ماه جاری آغاز می شود، مسافران بیشتری نسبت به دفعات قبل به استان سفر کنند.

بالا رفتن تب احتمال افزایش سفر به استان مازندران با وجود قرار داشتن در وضعیت قرمز کرونایی، هشدارهای مکرر را نه تنها از سوی مسئولان و کادر درمانی از جمله دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل، بلکه از سوی وزارت بهداشت هم در پی داشته است.

هموطنان به مازندران سفر نکنند

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تجربه نشان می دهد که امکان تمام و کمال رعایت پروتکل های بهداشتی در مسافرت ها به خصوص در وضعیت کرونایی دشوار است و بی توجهی و حتی بی مهری نسبت به رعایت این پروتکل ها می تواند سرعت انتقال را افزایش دهد. دکتر سید عباس موسوی افزود: با این رویکرد درخواست ما از تمام مردم اقصی نقاط ایران که کم و بیش با ویروس کرونا درگیری دارند، عدم سفر به استان مازندران به دلیل قرارگیری در وضعیت قرمز و بالا بودن آمار بیماران مبتلا به کووید -19 است.

وی گفت: افزایش سفر به استان مازندران آن هم در شرایطی که در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و نیمی از تخت های بیمارستانی را برای بستری این بیماران اختصاص می دهد در کنار افزایش سوانح رانندگی ناشی از رشد بالای تردد ها، درمانگران ما را در دو جبهه درمانی کرونا و سوانح گرفتار می کند و به نوعی این کادر نیز در معرض خطر بیشتری قرار می گیرند و توان خود را از دست خواهند داد. موسوی افزود: ما در شرایطی نیستیم که بتوانیم از مسافران در استان با وضعیت قرمز کرونایی پذیرایی کنیم، ضمن این که هشدار در باره خطرات سفر به مازندران در سطوح ملی و استانی بارها مطرح شده است. انتظار ما توجه تمامی هموطنان به این هشدارها برای حفظ سلامتی خودشان در درجه اول و حفظ سلامتی میزبانانشان در مازندران بویژه کادر درمانی خسته استان است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به آمار بیماران کرونایی استان اشاره کرد و گفت: در 24 ساعت گذشته 106 بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری و در همین همین مدت 146 ترخیص شدند ولی با این وصف هنوز 715 نفر در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران به خاطر ابتلا به بیماری کووید -19 بستری هستند که از این تعداد 195 نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز گفت که در حال حاضر 231 بیمار مبتلا به کووید -19 در بیمارستان‌های زیر پوشش این دانشگاه بستری هستند که از این تعداد 45 نفر تنها طی 24 ساعت گذشته بستری شدند و در مقابل تنها 33 نفر ترخیص شدند.

دکتر فرزاد جلالی افزود: هم اکنون 54 بیماران مبتلا به کووید -19 به دلیل شرایط حاد تنفسی در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل تحت درمان قرار دارند.

پیشنهاد ممنوعیت سفر به ستاد ملی  استاندار مازندران به عنوان رییس ستاد مقابله با کرونای استان هم گفت: با وجود همگانی شدن رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک در استان که به بیش از 80 درصد رسید و کاهشی شدن آمار ابتلا به کووید -19، مازندران همچنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و آمار بیماران بستری روزانه بالاست. احمد حسین زادگان افزود: با این شرایط قرمز کرونایی، ما از مدت ها قبل اعلام کردیم که آمادگی برای پذیرش مسافران با وجود لغو محدودیت های سفر در کشور را نداریم و درخواست ما از مسافران نیز عدم سفر غیر ضروری به این استان است. وی ادامه داد: میزان آلودگی به ویروس کرونا در این استان بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بالا است و ورود مسافران می تواند این روند را تشدید کند و سرعت انتقال را افزایش دهد.

نماینده عالی دولت در مازندران گفت: ما با بررسی تمامی جوانب کرونایی حاکم بر استان به مسافران اعلام می کنیم که نمی توانیم پذیرایی خوبی از آنها در صورت سفر داشته باشیم و بهتر است که از سفر غیر ضروری به استان خودداری کنند. استاندار مازندران اظهار داشت: ما با پیش بینی احتمال افزایش سفر به استان در تعطیلات آخر هفته جاری که با ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در نخستین روزهای هفته آینده همزمان می شود، درخواست تصویب ممنوعیت سفر به استان را به ستاد ملی کرونا ارائه کردیم. حسین زادگان اضافه کرد: درخواست استان مازندران برای تصویب ممنوعیت سفر در کمیته ذیل ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی خواهد شد و در صورتی که در این کارگروه این درخواست به تصویب برسد، پیشنهاد به ستاد ملی برده خواهد شد و تصمیم نهایی در مورد این پیشنهاد نیز با ستاد ملی مقابله است. وی گفت: هر تصمیمی که ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ کند، ما در داخل استان مازندران نیز آن را اجرا خواهیم کرد، ولی حتی در صورت عدم تصویب این پیشنهاد در ستاد ملی نیز ما آمادگی برای پذیرایی از مسافران را همانند گذشته یعنی قبل از شیوع ویروس کرونا نخواهیم داشت. نماینده عالی دولت در استان مازندران افزود: البته در تمامی کشورها محدودیت های وضع شده پس از پشت سر گذاشتن اپیدمی اولیه ویروس کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و فاصله گذاری فیزیکی برداشته شده است ولی نوسان شدید آمار ابتلا به کووید -19 در مازندران طی ماه های گذشته نشان می دهد که متاسفانه پروتکل های بهداشتی بدرستی رعایت نمی شود و سفرهای پیش رو می تواند وضعیت را تشدید کند.

حسین زادگان اظهارداشت: امروز آنچه بیش از ادامه محدودیت ها باید از سوی مردم مورد توجه قرار گیرد، رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی با استفاده از ماسک و شستن دست هاست و اگر این مسایل رعایت شود تا حد زیادی می تواند از انتقال ویروس کرونا جلوگیری کند. ویروس کرونا سی ام بهمن ماه سال گذشته با شناسایی 2 بیمار در بابل در استان مازندران شیوع یافت و پس از حدود 2 ماه روند صعودی به دلیل اعمال برخی محدودیت ها از جمله ممنوعیت سفر و تعطیلی واحدهای کسب و کار و بازار از اردیبهشت ماه امسال وارد کانال کاهشی شد.

با این و صف عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و تداوم سفر به مازندران طی اردیبهشت و خرداد و برگزاری مراسم جشن و عزا توسط بومیان، آمار ابتلا به کووید -19 در استان از هفته دوم تیر ماه افزایشی و استان رسما وارد موج دوم شیوع کرونا شد که همچنان ادامه دارد.

اگر چه طی 2 هفته گذشته یک بار دیگر آمار بیماران کرونایی در مازندران کاهشی شد، ولی همچنان طبق گزارش دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل، به طور میانگین روزانه بیش از 150 بیمار جدید در بیمارستان ها بستری می شوند.

*س_برچسب‌ها_س*