پنج‌شنبه 8 آذر 1403

حدود 85درصد نسخ پزشکی در استان به صورت الکترونیکی ثبت می شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حدود 85درصد نسخ پزشکی در استان به صورت الکترونیکی ثبت می شود

صادقی گفت: در سطح استان حدود 85درصد نسخ از دو بیمه پایه تامین اجتماعی و بیمه سلامت (خدمات درمانی کارکنان دولت) در مراکز دانشگاهی و دولتی به صورت الکترونیکی ثبت می شوند و مابقی به دلایل مختلفی به صورت دستی به بیمار داده می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بهمن صادقی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتگوی اختصاصی با دیار آفتاب در خصوص چگونگی اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک در سطح استان، گفت: این طرح فقط برای دو بیمه پایه تامین اجتماعی و بیمه سلامت (خدمات درمانی کارکنان دولت) اجرا شده و سایر بیمه ها مانند نیروهای مسلح و بیمه های شخصی مانند بانک ها که کمتر از 10درصد افراد را شامل می شود، هنوز قابلیت الکترونیکی شدن را ندارند.

85درصد نسخ در مراکز دولتی و 60درصد در مراکز خصوصی الکترونیکی صادر می شوند

وی افزود: در سطح استان حدود 85درصد نسخ از این دو بیمه در مراکز دانشگاهی و دولتی به صورت الکترونیکی ثبت می شوند و مابقی به دلایل مختلفی به صورت دستی به بیمار داده می شود. این میزان در بخش های خصوصی اندکی کمتر و حدود 60درصد به صورت الکترونیکی است. لذا با توجه به اینکه گفته شده از ابتدای دی ماه تمامی نسخه ها باید به صورت الکترونیکی ثبت شوند، بنظر نمی رسد این مهم قابلیت اجرایی داشته باشد.

صادقی تصریح کرد: یکی از دلایل عدم امکان ثبت 100درصدی نسخ به صورت الکترونیکی، مشکلات زیرساختی است. قرار بود کمک هایی از طرف سازمان های بیمه گر به دانشگاه علوم پزشکی صورت بگیرد تا بتوان زیرساخت ها را تامین کرد. به عنوان مثال برای اجرای کامل این دستور العمل نیاز به بیش از 120 سیستم رایانه ای است در صورتی که تنها با استفاده از ظرفیت دانشگاه تامین حدود نیمی از آنها انجام شده است و مابقی آن جزو نواقص زیرساختی است.

مشکلات زیرساختی و زیربار نرفتن برخی پزشکان خصوصی دلیل عدم اجرای کامل طرح

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک یکی دیگر از نواقص طرح را قطع و وصل سامانه به دلیل قطعی اینترنت دانست و گفت: این قطعی باعث می شود تا در مرحله اول نتوان اعتبار سنجی تحت پوشش بیمه بودن بیمار را انجام داد. از طرفی برخی داروها در سامانه ها به سختی پیدا شده یا اصلا ثبت نشده اند که بتوان آن ها را پیدا کرد. همچنین وجود دو سامانه به صورت جداگانه برای هر بیمه و یکپارچه نبودن آنها از دیگر نواقصی است که باعث سختی و کندی کار می شود.

وی با بیان اینکه بحث امنیتی سیستم نسخه الکترونیکی از دیگر نکاتی است که برای آن فکری نشده است، گفت: این نقص باعث می شود تا در صورت هک شدن کل سیستم زیر سوال رود.

صادقی با اشاره به مشکل دیگری که در این طرح وجود دارد، گفت: برخی پزشکان متخصص هستند که مطب خصوصی داشته و در استان منحصر به فرد هستند یعنی بغیر از خودشان فرد دیگری آن تخصص را ندارد. این منحصر به فرد بودن بعضا باعث شده تا این دکتر با هیچ بیمه ای قرارداد نبندد و به بیمارانش نسخه های دستی بدهد. با توجه به اینکه هیچ الزام قانونی برای چنین افرادی جهت انعقاد قرارداد بیمه ای یا ثبت نسخ به صورت الکترونیکی وجود ندارد، لذا نسخه های آنان قابلیت الکترونیکی شدن نخواهد داشت.

بعید است از دی ماه بتوان 100درصد نسخ را الکترونیکی کرد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: با توجه به این مشکلات و نواقص بسیار بعید به نظر می رسد بتوان از ابتدای دی ماه 100درصد نسخ را به صورت الکترونیکی ثبت کرد. لذا اگر از اول دی ماه نسخه های غیر الکترونیکی پذیرش نشوند قطعا در بخش هایی خصوصا پزشکان خصوصی دچار مشکل خواهیم شد.

صادقی مزایای این طرح را در صورت اجرای کامل و بدون نقص آن بسیار زیاد دانست و تشریح کرد: از جمله این مزایا مدیریت نظام پرداختی پزشکان، مدیریت میزان، نوع و حجم داروی مصرفی در سطح خرد و کلان و مدیریت سایر آمارهای مربوطه است که این مهم کیفیت خدمات درمانی را بهبود می بخشد.

انتهای پیام /