حفظ؛ موضوعی زمینهای برای رواج "حفظ تخصصی قرآن" در کشور است
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به حفظ موضوعی قرآن در طرح زندگی با آیهها گفت: حفظ موضوعی، زمینه را برای افزایش حفظ تخصصی قرآن در کشور فراهم خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم با موضوع تشریح برنامههای حفظ تخصصی، عمومی و موضوعی، به همراه رونمایی از پوستر حفظ عمومی با حضور حجتالاسلام والمسلمین تقیزاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم؛ میکائیل باقری، مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و محمد مهدی بحرالعلوم، مسئول دبیرخانه ملی حفظ و برخی مدیران قرآنی امروز یکشنبه نهم اردیبهشت در محل سازمان دارالقرآن برگزار شد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در این نشست طی سخنانی بر اهمیت موضوع حفظ قرآنی تأکید کرد و گفت: جایگاه و اهمیت حفظ آیات قرآن کریم برای همه مشخص است و مقام معظم رهبری در این باره تأکیدها و فرمایشات مشخصی دارند و مسیر و شأن فعالیتهای قرآنی را تبیین کردهاند.
تقی زاده تصریح کرد: حفظ قرآن فعالیتی است که میتواند جامعه را به انس با قرآن سوق دهد از این باب حفظ یک فعالیت راهبردی در خصوص گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه است.
حفظ موضوعی زمینهای برای ترویج حفظ تخصصی قرآن است
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به نظرسنجی مهمی در رابطه با انس با قرآن کریم، اظهار داشت: بر اساس این نظرسنجی مشخص شد حدود 75 درصد از افراد جامعه به دلیل عدم حفظ قرآن، حسرت میخورند و میتوان گفت این مقدار تعداد قابل توجهی هستند. این امر سرمایه ویژهای میشود که دغدغهمندان و سرمایهگذاران این ظرفیت را جدی بگیرند.
او با اشاره به برنامه "زندگی با آیهها" خاطرنشان کرد: این جریان در زمینه حفظ موضوعی قرآن، از طریق همافزایی دستگاههای فرهنگی مختلف به خصوص وزارت آموزش و پرورش اجرا شد.
تقی زاده از حضور 11 میلیون نفر در طرح زندگی با آیهها خبر داد و گفت: از این میان، حدود یک میلیون نفر در امتحان نهایی شرکت کردند و 800 هزار نفر گواهی حفظ و فهم آیهها را دریافت کردهاند.
قرائت قرآن و حمایت از فلسطین در برنامه تلویزیونی تونس + فیلمرئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه جریان حفظ موضوعی قرآن را دروازه ورود جامعه به حفظ تخصصی و ارتباط گرفتن با قرآن میدانیم، خاطرنشان کرد: سازمان دارالقرآن الکریم دغدغه حفظ موضوعی دارد و این جریان در قالب طرح زندگی با آیهها همچنان ادامه خواهد داشت.
او همچنین بر استفاده از ظرفیت سازمان دارالقرآن الکریم برای ترویج حفظ قرآن تأکید کرد و گفت: موضوع حفظ قرآن باید به صورت جدی پیگیری شود و از ظرفیتهای متنوع در کشور در راستا بهره ببریم.
تقی زاده از حضور 57 میلیون نفر در حفظ عمومی قرآن خبر داد و تصریح کرد: در صورتی که جریان حفظ موضوعی موفق باشد، باید افراد را به سمت جریان حفظ تخصصی سوق دهد. برای ترویج این روند نیاز به کار در بستر صدا و سیما و آموزش و پرورش داریم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم از برگزاری نوزدهمین دوره اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن یاد کرد و اظهار داشت: رکورد شرکت در این آزمون شکسته شد و این رویداد ویژه فرصت فوقالعاده و کاری زیرساختی محسوب میشود.
او همچنین از حضور اتباع در این دوره از سال گذشته خبر داد و گفت: در روند حفظ قرآن، باید توجه داشت که برنامه محفل نیز شوق و رغبت برای فعالیتهای قرآنی را به وجود آورده این در حالی است که افراد از ظرفیتهای به وجود آمده در فضای جامعه بیاطلاع هستند.
تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآنترویج حفظ تخصصی و حفظ ترتیبی در مدارس کشور
سخنران دیگر این نشست میکائیل باقری، مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، بود که طی سخنانی اظهار داشت: موضوع حفظ از فعالیتهای محوری اداره کل قرآن و عترت و نماز است و در همین راستا فعالیتهای تبلیغی و ترویجی خاصی برگزار میشود.
باقری با اشاره به اینکه 300 دانشآموز دبستانی در سطوح گوناگون مسابقات قرآن و عترت حضور فعال دارند، گفت: ما آموزش را در سه سطح و سه عنوان برگزار میکنیم. حفظ تخصصی در دارالقرآنهای آموزش و پرورش انجام میشود و حفظ موضوعی با اجرای طرح زندگی با آیهها تلفیق شده است.
او همچنین تصریح کرد: از سال آینده حفظ موضوعی منطبق با طرح زندگی با آیهها خواهد بود. در عین حال دانشگاه فرهنگیان آموزگاران خود را برای ورود به مدارس به نحوی انتخاب میکند که سواد قرآنی اولیه برخوردار باشند.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش از حفظ ترتیبی قرآن در مدارس یاد کرد و گفت: این نوع حفظ قرآن در حال حاضر در حدود یکصد مدرسه شبانهروزی اجرا میشود.
رونمایی از پوستر حفظ موضوعی قرآن ویژهبرنامهای بود که در انتهای این نشست برگزار شد.