حماسه حسینی، حماسه ای خانوادگی است
امامجمعه موقت تهران گفت: یکی از مهمترین پیامها بر اساس ارزشهای الهی، حرکت شایسته، حرکت جهادی و قیام خانوادگی است. بانوان نشانه حضور خانواده هستندو وقتی بانوان باشند بچهها نیز حضور دارند.
امامجمعه موقت تهران گفت: یکی از مهمترین پیامها بر اساس ارزشهای الهی، حرکت شایسته، حرکت جهادی و قیام خانوادگی است. بانوان نشانه حضور خانواده هستندو وقتی بانوان باشند بچهها نیز حضور دارند.
به گزارش خبرنگار مهر؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان صبح امروز در یادواره شهدای لشکر فرشتگان خطاب به دانشآموزان انجمن اسلامی مناطق مختلف گفت: مسئله اصلی این است که خداوند اراده کرده که در جاودانهترین تاریخ، بانوان دارای سهمی اساسی، جدی و در بطن حادثه باشند. ما حساستر و جدی تر و شگفت انگیز تر از حماسه حسینی نمیشناسیم. در این حماسه بزرگ که نقطه عطفی در تاریخ بشریت و اسلام است ما مواجه هستیم با یک مکتب الهام بخش که خدای تبارک و تعالی اراده و نقش آفرینی حضرت اباعبدالله الحسین و همه ارزشهای مکتب را در آن تبیین کرد. در این مکتب وقتی نام استاد شهدا یعنی اباعبدالله الحسین را می بریم وزیر و دستیار ارزنده او یعنی حضرت زینب (س) را نیز باید نام ببریم.
وی افزود: حماسه عاشورا دو جلد دارد. یکی به نام سیدالشهدا (ع) و دیگری به نام زینب کبری (س) و این معنایش حضور تاریخساز بانوی مؤمن و مجاهد است؛ که حضور دارد، نقش دارد؛ آن هم نه یک حضور حاشیهای بلکه حضور در متن حادثه و نه یک حضور منفعل بلکه حضور مؤثر و فعال و نه یک حضور نیم بند بلکه حضور تمام و کامل. این جمله که کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود به این معناست که اگر نامی از عاشورا هست بواسطه زینب (س) است و زینب (س) نام همه بانوان مجاهدی است که در این حماسه حضور داشتند و بعد از او نیز نام و راه آنها را ادامه دهند که البته زیر پرچم برافراشته بانوی هستی حضرت زهرا (س) است که درس فداکاری، فتوت، شجاعت، درس عشق و درس ولایت به ساحت قدس و ربوبی را او برافراشته کرد. فرماندهی کل قوای لشکر فرشتگان عالم به نقل از مقام معظم رهبری حضرت زهرا (س) است و در این مکتب زینب (س) تربیت شده است.
نماینده مقام معظم رهبری گفت: در این مکتب بانوان گرامی که در این بین حضور داشتند؛ چه دختران امیرالمومنین چه بانوانی که نقش همسری و دختری امام را داشتند و چه بانوانی که به عنوان یار امام حضور داشتند. این جمع به ظاهر کوچک ولی در واقع بزرگ در این حماسه حسینی نقش آفرینی کردند.
حرکت شایسته، حرکت جهادی و قیام خانوادگی
وی ادامه داد: پرده نشینی بانوان سهم آنان را در اخلاص و صفایی که دارند افزوده اما نقش آنها آنچه که باید و شاید دیده نشده و حق آنها ادا نشده است. یکی از مهمترین پیامها بر اساس ارزشهای الهی، حرکت شایسته، حرکت جهادی و قیام خانوادگی است. بانوان نشانه حضور خانواده هستند و وقتی بانوان باشند بچهها نیز حضور دارند. معارف الهی، اسلامی، جهادی به نام و یاد حضرت رقیه تبیین شده است و روح ایشان حاضر و پیش برنده است که البته این حضور تجلی یک حضور خانوادگی است.
نماینده مقام معظم رهبری تصریح کرد: نقش بانوان در اصل حرکت و در انتخابهای همسرانشان در بطن حادثه دیده میشود. از جمله نقش همسر حبیب بن مظاهر و زهیر که توانستند با روح بلند و همت بزرگ در روبرو شدن با همسرشان با گفتن یک جمله، آنها را از تردید نجات دهند. همان یک جمله که همسرشان را از تردید خارج و متصل به حرکت حسینی کرد نشان دهنده روح بزرگ آنان است. شاید نام اینان تا به الان برده نشده باشد ولی نیمه پنهانی که آنان هستند به سرعت غلبه دارد و از این جهت از نیمه آشکار و حضور همسرانشان نقش مهمتری را ایفا میکنند.
بانوان عاشورایی
وی افزود: در کوفه اگر یک نفر را داشته باشیم که توانسته حرکت مسلم را پشتیبانی کند بانوی گرامی طوعه است که باید وی را جزو بانوان عاشورایی برای غربت و نمایندگی امام حساب کنیم. کسی مانند ام وهب که هم همسر و هم مادر شهید و هم تنها بانوی شهید کربلا است؛ نمونه حضور خانوادگی آنان در این حماسه حسینی است. او وقتی همسرش به میدان رفت و به شهادت رسید عمود خیمه را برداشت و به سمت دشمن حمله کرد که آنجا اباعبدالله الحسین او را برگرداند و یا در روایت معروفی که سر پسر تازه دامادش را به سوی او پرتاب کردند جمله تاریخی «ما چیزی که در راه خدا دادیم پس نمی گیریم» را گفت. او در آخر کنار همسرش به شهادت رسید و تنها بانوی شهید صحرای کربلا است.
حاج علی اکبری خاطر نشان کرد: زینب کبری به عنوان نماینده حماسه کربلا و سپهسالار حرم حساب میشود که غیر از او تک تک بانوان در این عرصه دارای حماسه هستند. امام حسین (ع) و اهل بیت و اصحاب او در این رویارویی اساسی تاریخ که مجموع آنان به 120 نفر هم نمی رسیده در مقابل لشکر دشمن که بر اساس حداقلها 30 هزار نفر روایت شده ایستادگی کردند. نکته قابل توجه این است که بانوان مکرم در این حماسه هرگز نقطه ضعف امام حسین (ع) نبودند و نه تنها بازدارنده نبودند که پیش برنده نیز بودند. آنان نه تنها روحیه نمیگرفتند که روحیه نیز میدادند.
جهاد تبیین حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع)
نماینده مقام معظم رهبری گفت: بانوان در عین داشتن فضای احساساتی به حماسه حسینی رونق دادند و این نقطه مرکزی عنوان لشکر فرشتگان است. معنی حماسه حسینی و بانوان در صحنه و حتی آنها که حاضر نشدند در این مراسم همسران و فرزندانشان را فرستادند مثل ام البنین که چهار پسر خود و در صدر فرزندانش حضرت ابوالفضل (ع) حضور داشت. بعد از حماسه کار بزرگ این هیئت به ظاهر کوچک کار آزادسازی. بشریت را نجام دادند و این جمع آزادی آفرین بودند. غیر از حضور امام سجاد که البته نگهداری حفظ جان او که حفظ جان امام بود بر عهده بانوان بود که از پس آن برآمدند.
وی افزود: آن جهاد تببینی که حضرت زینب و امام سجاد روایت و تببین کردند در مجالس سنگین کوفه و شام در مکانهایی که سر شهیدان و سر اباعبدالله برافراشته شده بود؛ ایشان به طرز خدایی و هنرمندانه جریان طاغوت را به چالش کشیدند و زیر سوال بردند و هیچ جایی از تاریخ، طاغوت به این اندازه تحقیر نشده بود که توسط حضرت زینب (س) انجام گرفت. این منبع الهام برای نهضتهای بشری در عالم بشریت میشود و از فراسوی جاهلیت مدرن از نیم رخ بانوی مجاهد مؤمن یعنی حضرت زینب (س) رونمایی میشود. حماسه حسینی چیزی است که از فراسوی جاهلیت اولیه صورت گرفت، در حماسه حسینی تکمیل و در انقلاب اسلامی که امتداد آن جاهلیت است از نیم رخ بانوی مجاهد رونمایی و تبیین شد.
وی در آخر افزود: دشمن امروزه خیال خام میکند میتواند چادر از سر بانوان ما با فریب بر دارد و در برابر این حمله و حرکت بزرگ بایستد.