یک‌شنبه 4 آذر 1403

حمایت از مسکن زوج‌های جوان دانشجو با توسعه خوابگاه متاهلی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
حمایت از مسکن زوج‌های جوان دانشجو با توسعه خوابگاه متاهلی

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، حمایت از مسکن زوج‌های جوان با توسعه و تجهیز خوابگاه های متاهلی مناسب و فرهنگسازی لزوم حمایت از مادران دانشجو را از جمله سیاست‌های افزایش جمعیت برشمرد.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، حمایت از مسکن زوج‌های جوان با توسعه و تجهیز خوابگاه های متاهلی مناسب و فرهنگسازی لزوم حمایت از مادران دانشجو را از جمله سیاست‌های افزایش جمعیت برشمرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نخستین نشست کارگروه فرهنگی قرارگاه جمعیت وزارت بهداشت با موضوع «افزایش جمعیت» برگزار شد.

در این نشست دکتر مجید احمدی مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت گفت: موضوع جمعیت یکی از دغدغه‌های جدی کشور است که شاید در یک دهه گذشته مورد تاکید مسوولان و دولتمردان بوده و بدون شک موضوع افزایش جمعیت و رساندن کشور به یک وضعیت مطلوب جمعیتی، محصول یک کار مستمر فرهنگی و ایجاد یک نگرش جدید در سبک زندگی است و قطعا راه حل آن نیز از این رهگذر قابل حل خواهد بود.

وی افزود: به هرحال کارکردهای اقتصادی و مباحثی از این قبیل و مشوق‌هایی از جنس اقتصادی و مسائلی از این دست می‌تواند مقوم کار باشد اما راه حل اصلی به شمار نمی‌رود.

احمدی اظهار داشت: موضوع تشکیل قرارگاه جمعیت در وزارت بهداشت و لزوم نگرش فرهنگی به مقوله جمعیت یکی از برنامه‌های اصلی و مدون معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت است که در این مسیر با دعوت از کارشناسان مجرب و همچنین اعضای کارگروه، تلاش داریم موضوع جمعیت را بخصوص در جامعه بخصوص دانشگاه پیگیری کنیم.

وی گفت: خوشبختانه در ذیل فعالیت های قرارگاه جمعیت با مسوولیت وزیر بهداشت، کارگروهی فرهنگی تشکیل شد که معاونت فرهنگی و دانشجویی مسوولیت آن را برعهده دارد و مقرر شد براساس دستور وزیر بهداشت، دبیرخانه آن در اداره کل فرهنگی تشکیل شود.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت گفت: قطعا می‌توان با هم افزایی و بکارگیری ظرفیت های موجود و استفاده از دانش متخصصان و کارشناسان امر، ایده‌های مرتبط با موضوع افزایش جمعیت را در برنامه‌های کوتاه و بلندمدت عملیاتی کنیم.

وی گفت: موضوع ایجاد پویش‌ها در قالب‌های مختلف از جمله پویش کتابخوانی با موضوع افزایش جمعیت، برگزاری کارگاه‌های آموزشی پیش از ازدواج، ایجاد شبکه مدرسان و کمک به تهیه محتواهای آموزشی با رویکرد فرهنگی با موضوع افزایش جمعیت، ایجاد شبکه همسان یابی (رابطین ازدواج)، ایجاد شبکه کنشگران (رابط مشوقین ازدواج) به اصناف از جمله برنامه‌ها است.

احمدی اضافه کرد: فراخوان تهیه پوستر و شعار با موضوع افزایش جمعیت، اعطای نشان کرامت‌افزایی به مطب‌ها، پزشکان و مراکز درمانی و ایجاد کمیته جمعیت در دانشگاه‌ها در سطح معاونت فرهنگی و دانشجویی از جمله برنامه‌هایی است که می‌تواند بسترهای لازم را برای تحقق اهداف مورد نظر فراهم سازد.

وی بر لزوم حمایت از مسکن زوج‌های جوان با توسعه و تجهیز خوابگاه های متاهلی مناسب تاکید کرد و گفت: فرهنگسازی لزوم حمایت از مادران دانشجو با تخصیص مرخصی زایمان، پاس شیردهی در میان اساتید و مدیران مراکز آموزشی و درمانی، بهره گیری از اداره مشاوره برای ترویج ازدواج صحیح و زودهنگام و ترویج فرزندآوری از سیاست‌های این موضوع است.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت اظهار داشت: ترویج و حمایت برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی با موضوع ازدواج، فرزندآوری، جمعیت، حمایت و ترویج برنامه‌های دانشگاهی با موضوع معضلات اجتماعی مرتبط با جمعیت، ازدواج، فرزندآوری و نیز تولید محتوا و برگزاری کارگاه‌های مجازی برای والدین دانشجویان درخصوص ازدواج از دیگر برنامه و سیاست‌ها در راستای سیاست‌های افزایش جمعیت است.

وی به برخی پیشنهادهای اجرایی مرتبط با سیاستهای افزایش جمعیت و تغییر نظامات ارزشیابی اشاره کرد و گفت: توجه به تاهل، فرزندآوری و افزایش سهم و رتبه در قیاس با سایر مولفه‌ها در ارزیابی دانشجوی نمونه، سنجش دانشگاهها در ارزیابی و پایش دانشگاهها در معاونت فرهنگی ودانشجویی به موضوع جمعیت، توجه به سنجه‌های تاهل و فرزندآوری در چک لیست های نظارتی مثل اعطای امتیاز ویژه در نصب مدیران و یا وجود مهدهای کودک در سازمان و ادارات و... باید مد نظر قرار گیرد.

احمدی با اشاره به اینکه در حوزه فضاهای تبلیغی، فراخوان تهیه پوستر و شعارهای مختلف با موضوع افزایش جمعیت و فرزندآوری را آغاز کرده‌ایم، اظهار داشت: تهیه پوسترهای تبلیغاتی با این موضوع و نصب در محیط‌های بهداشتی و درمانی از جمله در مطب‌های پزشکان، شبکه‌های بهداشت و درمان، خوابگاه‌های دانشجویی متناسب با ذائقه مخاطبان، از جمله اقداماتی است که می‌توان در این مسیر انجام داد.

وی گفت: موضوع حمایت از مسکن زوج‌های جوان دانشجو در مجموعه اداره کل دانشجویی به عنوان یکی از رویکردهای اصلی درحال پیگیری است. همچنین مقوله فرهنگ سازی و لزوم حمایت از مادران دانشجو در قالب قوانین شفاف که در چند ماه اخیر در دولت جدید، مورد تاکید قرار گرفته نیز از دیگر ظرفیت‌های موضوع مرتبط با سیاستهای افزایش جمعیت است.

احمدی بر لزوم فعالیت ادارات مشاوره در زمینه فرزندآوری و لزوم ازدواج آسان و ترغیب دانشجویان به تشکیل خانواده تاکید کرد و گفت: ظرفیت‌های زیادی نیز در حوزه تشکلها و نشریات دانشجویی برای ترویج و حمایت از قانون جمعیت جوان و موضوع افزایش جمعیت وجود دارد که باید در این زمینه جلسات مستمری با مسوولان تشکل‌ها و نهادهای دانشجویی برگزار شود.

در نخستین نشست کارگروه فرهنگی قرارگاه جمعیت وزارت بهداشت با موضوع «افزایش جمعیت» دکتر عباس شیراوژن معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر مجید احمدی مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، دکتر محمدحسین نیکنام مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت، فاطمه محمدبیگی نماینده مجلس و نایب رئیس کمیسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده حضور داشتند.

همچنین دکتر علی اکبر محمدی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، دکتر شهلا خسروی مشاور وزیر بهداشت در امور زنان، حجت الاسلام علی اصغر رکوفیان استاد حوزه و دانشگاه، دکتر حمید رضا اشراقی مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت، نسرین صالحی کارشناس ارشد سازمان تبلیغات اسلامی از دیگر حاضران در این جلسه بودند.

مونا زینالو مشاور وزیر در امور زنان، سوده مصباح مسوول مشاوره هم نفس کوکب حضرت علی اصغر (ع) و زهرا رحمانی زاده زاده مشاور دکتر محمد بیگی در کمیسیون بهداشت و نیز دکتر عاطفه سمایی فعال حوزه جمعیت در خصوص مسائل مرتبط با سیاست‌های افزایش جمعیت و برنامه ها و راهبردهای مرتبط با قانوت جوانی جمعیت سخنانی ارائه کردند.