حمایت صد درصدی شواری عالی انقلاب فرهنگی از صنعت نوشتافزار
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از حمایت صد در صدی این شورا از صنعت نوشتافزار خبر داد و گفت:اگر حکمرانی صنعت نوشت افزاری از سیاستگذاری تا تنظیمگری و تصدیگری مدون شود و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسد، تکلیف دستگاهها مشخص میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، نهمین نمایشگاه «ایران نوشت» پیش از ظهر امروز با حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جمعی ازمدیران خلاق حوزه نوشتافزار به همراه خانواده شهید مصطفی صدرزاده در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افتتاح شد.
محمد یقینی دبیر نهمین نمایشگاه ایران نوشت در این مراسم با اشاره به حضور 200 مجموعه در این دوره نمایشگاه گفت: ما امسال با بیش از 200 مجموعه خلاق همکاری میکنیم و تلاشمان این است که جریان نوشت افزار، تبدیل به یک جریان قدرتمندی شود.
محمدرضا کریمی صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان دیگر سخنران این نشست بود که در سخنانی گفت: تلاش داریم برای سالهای بعد پیوست درست و قوی داشته باشیم و از قصهها در گرافیکمان استفاده کنیم. نمایشگاه ایران نوشت یک جشنواره صنعت و هنر است؛ چراکه اتفاق بزرگی در آن رخ داده است. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نزیک به 25 اثر را تولید کرده است که یکی از آنها انیمیشن «بچه زرنگ» است.
وی با بیان این مطلب که بیش از 20 هزار کاراکتر در این حوزه خلق شده که تنها 2 هزار کاراکتر در کانون پرورش فکری خلق شده است، گفت: ما این آمادگی را داریم تا با افتخار و به صورت رایگان و حق مؤلف این کاراکترها در اختیارتان قرار بگیرد و این پیوست ادامه داشته باشد تا بتوانید در تولیدات از آن استفاده کنید.
نوشتافزارهای پویانمایی سینمایی «بچه زرنگ» رونمایی شددر ادامه موسی فرزاننیا رئیس اتحادیه لوازم التحریر و نوشت افزار نیز گفت: در همه این سالها تلاش مان را کردیم تا صنعت نوشت افزار به رشد و شکوفایی دست یابد. معتقدیم علاوه بر وزارتخانهها و اتحادیهها باید همه دستگاهها کنار هم قرار بگیرند تا در صنعت نوشت افزار تحول آفرینی کنند. صنعت نوشت افزار بیشتر نیازمند حمایتهای دولتی است. از صداوسیما هم انتظار میرود تا در این عرصه کمکهای لازم را داشته باشدچرا که در برابر تهاجمات فرهنگی باید هزینه کنیم. در این عرصه باید کار و تلاش شود تا بتوانیم محصولی برای ارائه داشته باشیم و از ورود کاراکترهای غربی که در راستای تهاجمات فرهنگی است، جلوگیری کنیم.
فرزاننیا با اشاره به تولید انیمیشن دارا و سارا 10 سال پیش گفت: برخلاف سال نخست که شرایط مهیا بود، در سالهای بعد شاهد افت بازار دارا و سارا شدیم چرا که نتوانستیم تبلیغات خوبی برای این کار داشته باشیم و بازار را از دست دادیم. حتی نتوانستیم جایگزین خوبی برای این کاراکتر پیدا کنیم. اجرای ضعیف ضربهای زد که هنوز نتوانستهایم به جبران ضرر بپردازیم. کارهای فرهنگی باید پیوسته باشند؛ چراکه در کوتاه مدت این شیوه جواب نمیدهد. ما در این سالهای اخیر بسیار عقب ماندهایم و برای رفع آن باید تلاش مضاعف داشته باشیم.
سیداحمد عبودتیان دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت نیز دیگر سخنران این نشست بود که در سخنانی گفت: شاید این پرسش پیش بیاید که چرا در حوزه نوشتافزار این چنین ذوق داریم و جریان سازی میکنیم. در پاسخ باید گفت که امروز در کشاکش زورآزمایی سیاستمداران دنیا تحت تأثیر رسانه ها و سرمایه داری، جوانان و نوجوانان مان زیر دست و پا له میشوند و خانوادهها نگران آموزههای رسمی و غیررسمی فرزندانشان از طریق این صنایع هستند؛ شخصیتهایی که بدون اجازه روی شخصیترین وسایل فرزندان قرار میگیرند و آنها را تا مسیری میبرند که خواسته خانواده نیست. این نگرانی در میان همه والدین با هر سلیقه و طیف و نگاهی وجود دارد.
وی ادامه داد: هر خانوادهای خط قرمزی دارد و دارای محدودهای مشخص است و دوست ندارد تا فرزندش به سبکی که رسانههای غرب میخواهند، تربیت شوند. در همین راستا عدهای جوانان قریب به یک دهه میشود که روی این نگرانی اهتمام و سرمایهگذاری کردهاند و به طراحی و تولید پرداختهاند. امروز شاهد حضور به موقع صاحبان تجربه در حوزه نوشت افزار هستیم؛ آنهایی که کنار جوانان ایستادند تا این صنعت به تحول برسد.
عبودتیان تصریح کرد: هنوز به صورت تمام قد بخشهای دولتی پای کار نیامدند و این نگرانی و دغدغه را داریم. البته وجود شخصیتهایی چون حجت الاسلام خسروپناه در شورای عالی انقلاب فرهنگی میتواند قوت کار باشد. اخیراً در عراق منزل یک دوست عراقی بودم. او در خصوص سریالهای تاریخی که ایران میسازد گفت پس از پخش سریال مختار در عراق با وجود آنکه مختار اسم عربی است اما اسم کیان یکی از پرتکرارترین اسامی شد، البته سریالهای ترکی نیز نفوذ زیادی کردهاند و اسامی ترکی نیز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت افزود: فعالیت در حوزه نوشت افزار یک قدم کوچک است که از تولید محصول تا خلق شخصیت را شامل میشود. امیدواریم این حرکت مستمر باشد و تا سال آینده این صنعت وسعت بیشتری یابد و شاهد رشد و پیشرفتهای بسیاری باشیم. همچنین همزمان با این نمایشگاه در استانها نمایشگاه نوشت افزار برگزار میشود.
در ادامه مراسم پیام رهبر معظم انقلاب در سال 1400 به نمایشگاه نوشت افزار پخش شد.
محتوای 40 درصد نوشتافزارهای موجود در بازار ناسالم است / مسیر سنگلاخ دسترسی به کاراکترهای صدا و سیماتسهیلگری وزرات صمت از صنعت نوشتافزار تبدیل به قانون شود
حجت الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در سخنانی گفت: در صنعت نوشتافزار در گذشته دانش لازم وجود نداشت، عقبه این صنعت دانش، معرفت، حکمت و فلسفه است، امروز این دغدغه تبدیل به یک ثمره عظیم شده که بیش از 5 هزار مدل محصول، 610 میلیون محصول تولیدی و 100 نشان تولیدکننده و 80 درصد رضایتمندی مصرف کننده و مخاطب را توانسته به دست بیاورد. این حرکت مردمی با این جهش از زیر صفر شروع شد و به این ظرفیت گسترده رسید.
وی ادامه داد: این یکی از دستاوردهای کار جهادی مردمی است. معمولاً دولتمردان چندان مردم را باور ندارند درحالی که مردم همیشه مسئولیت اجرایی به دست میگیرند. معمولاً دولتمردان با رأی مردم مسئولیت میگیرند و در قوای مختلف و مجلس مشغول میشوند این اراده مردم است اما همین قوای حاکمیتی کشور وقتی بر سر کار میآیند، میبینیم حمایت از بخشهای مردمی ندارند و بیشتر دوست دارند کارها را وزارتخانهها انجام دهند باید قدری همچون مقام معظم رهبری و حضرت امام خمینی (ره) اعتماد به مردم داشته باشیم تا مشکلات تهاجم فرهنگی را رفع شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: 3 صنعت مهم مورد اعتنا داریم که یکی صنعت نوشت افزار و صنایع فرهنگی و دیگری صنعت پویانمایی است که خیلی سادهانگارانه به آن نگاه شده است. خیلی از نمادها و نشانههایی که در نوشتافزار میبیینم، حامل فرهنگ است. اگر جریانهای مردمی ارزشی اخلاق مدار این امور را به دست بگیرند، فرهنگ ارزشی و اخلاقی و انسانی منتشر میشود.
وی افزود: نمادها و نشانههایی که از کشورهای مختلف وارد میشود، منفی و غیراخلاقی و حتی حامل فرهنگ ضد خانواده و ضد والدین و ضد ارزشها و اخلاقیات است. این درحالی است که اگر صنعت پویانمایی را به همین جوانان مردمی بدهیم و از آنها حمایت کنیم، یعنی در مسیرشان تسهیلگری کردهایم. حمایت همان تسهیلگری است.
دبیر شورای انقلاب فرهنگی با ابراز وعده حمایت از صنایع خودجوش مردمی گفت: اگر حکمرانی صنعت نوشت افزاری از سیاستگذاری تا تنظیمگری و تصدیگری مدون شود و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسد تا تکلیف دستگاهها مشخص شود، بسیاری از انتقادات و نقزدنها رفع میشود و در فرآیندی مناسب قرار میگیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تسهیلگری وزارت صمت و حمایت وزارت آموزش و پرورش از این صنعت باید تبدیل به قانون شود، سندی اجرایی که عملیاتی، قابل نظارت، پیگیری و اجرا باشد. ما هنوز در صنعت نوشت افزار چنین قانونی نداریم و نگاه حکمرانی در آن وجود ندارد. همه چیز یک حرکت خودجوش مردمی دلسوز است. اگر قرار است دور هم فقط انتقاد کنیم یا منبر برویم و تشکر کنیم شاید خوب باشد، اما جواب نمیدهد. ما باید بر صنعت نوشت افزار نگاه حکمرانی داشته باشیم و هنوز این نگاه فراگیر نیست.
وی گفت: ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی این آمادگی را داریم تا از این صنعت نوشت افزار پشتیبانی کنیم و امیدوارم سال بعد سند سیاستگذاری، تنظیمگری، تسهیلگری و تصدیگری صنعت نوشت افزار را به تصویب و اجرا برسانیم.