شنبه 3 آذر 1403

حمایت قالیباف از اصلاح‌طلبی

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع

با بالا گرفتن اعتراضات در کشور، این روزها صحبت‌هایی در مورد لزوم تغییر در روش‌ها و شیوه‌های گذشته بیشتر از قبل شنیده می‌شود. در کنار این نظرات حتی بسیاری از چهره‌های سیاسی بر وجود مراکزی برای ابراز نظر موافق و مخالف و فراهم شدن بستری برای اعتراض در کشور تاکید می‌کنند. دراین میان شاید مهم‌ترین نظر مربوط به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس باشد که روز گذشته در نطق پیش از دستور خود درجلسه علنی...

قالیباف به معترضین چه گفت؟

کشور از روز 25شهریورماه که مهسا امینی دختر 22ساله اهل سقز در بیمارستان کسری تهران درگذشت، ملتهب است. دختری که روز 22شهریورماه درپی بازداشت ازسوی گشت ارشاد به دلیل آنچه بدحجابی او توصیف شد، بازداشت شد و در پلیس امنیت اخلاقی خیابان وزرای تهران به کما رفت و سه روز بعد درگذشت. به دنبال این حادثه بود که موجی از اعتراض شهرهای مختلف کشور را فرا گرفت. در این میان بسیاری از فعالان و چهره‌های سیاسی کشور در گفت‌وگوهای مختلف بر لزوم تغییر در شیوه‌های گشت ارشاد تاکید کرده‌اند. از جمله روز گذشته رئیس مجلس با تاکید بر لزوم اصلاح ساختار‌ها و شیوه‌های اجرای گشت امنیت اخلاقی تاکید کرد که باید ساختار را به گونه‌ای اصلاح کنیم تا این قبیل اتفاقات دوباره تکرار نشود. به گزارش خبرگزاری صدا‌و‌سیما رئیس مجلس تاکید کرد: اینجانب در حدود اختیارات، این مساله را پیگیری خواهم کرد و امیدوارم با هماهنگی دیگر مسوولان مربوطه بتوان در وقت مناسب، تصمیمات مدبرانه و موثری برای اصلاح روند موجود گرفت. قالیباف در ادامه سخنانش گفت: اینجا من از همه کسانی که اعتراض دارند درخواست می‌کنم که اجازه ندهند اعتراض‌شان به جای اصلاح‌خواهی، رنگ و بوی ضد امنیتی و براندازی پیدا کند تا پیگیری اصلاح مورد مطالبه آنها به حاشیه نرود. قالیباف همچنین گفت: برخورد مقتدرانه با کسانی که امنیت مردم را به خطر می‌اندازند به این معنی نیست که اشکالات موجود را برطرف نکنیم. در کنار قالیباف روز گذشته سید نظام موسوی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس در حاشیه جلسه علنی مجلس گفت که مجلس شورای اسلامی بنا دارد فضای بیان اعتراضات را قانون‌مند، روشن‌تر و صریح‌تر کند تا مرز اعتراض و اغتشاشات روشن شود. به گفته موسوی، قرار است گزارشی درباره فوت مرحوم مهسا تا آخر هفته آماده شده و به اطلاع مردم برسد. درهمین حال آیت‌الله مقتدایی، عضو مجلس خبرگان رهبری درگفت‌وگو با جماران، با بیان اینکه به نظر می‌آید عملکرد گشت ارشاد خیلی موفق نبوده است، گفت: باید به خود این گروه تذکراتی داده شود که رفتارشان با مردم خشن و تند نباشد و بلکه با رعایت برادری، خواهری و مادری برخورد خوب داشته باشند؛ که وقتی با طرف صحبت می‌کنند در قلب او تاثیر بگذارد و فکر کند یک دوست، پدر یا برادر دارد با او حرف می‌زند.

مجلس چه برنامه‌ای برای اصلاحات دارد؟

در کنار تاکید‌ها برای اصلاح در نحوه فعالیت گشت ارشاد، این روزها لزوم فراهم شدن بستر اعتراضات و وجود مراکزی برای ابراز نظر موافق و مخالف در کشور نیز از سوی نمایندگان مجلس طرح شده است. درهمین راستا سیدکریم حسینی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس که در گفت‌وگو با «ایسنا» با تاکید بر اینکه ما باید جاهایی را برای ابراز نظر موافق یا مخالف و به صورت عادلانه داشته باشیم، گفت: این یک ضرورت برای کشور است که این مراکز باید وجود داشته باشد، در کشوری که آزادی در آن نهادینه شده اگر صحبت مخالفی شنیده شود و اگر اعتراضی در چارچوب قانون وجود داشته باشد نه تنها آسیبی به آن نمی‌رساند، بلکه فضای تعاملی و همدلی بیشتری را ایجاد می‌کند. مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس نیز در گفت‌وگو با «ایسنا»، تصریح کرد: ما معتقد هستیم که باید در کشور بستر اعتراض فراهم شود و مردم در چارچوب قانون بتوانند نظرات موافق و مخالف خود را در خصوص روش‌های اجرایی و مسائل مطرح کنند. همچنین روز گذشته جهانبخش محبی‌نیا، نماینده سابق مجلس در گفت‌وگو با «ایسنا» گفت: رئیس‌جمهوری باید سریعا به نهادهای فرهنگی ماموریت دهند که اولا گشت ارشاد را از این حالت سنتی درآورند تا ضمن حفظ حرمت مساله پوشش و مشخص‌کردن محدوده آن، نسبت به تبدیل‌شدن مساله پوشش به امر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی امتناع کنند. هرچند جبهه پایداری در کنار این نظر خواستار برخورد قانونی با سلبریتی‌هایی که به گفته‌اش حامی آشوب هستند شده است. محمد‌حسن آصفری، نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس نیز در گفت‌وگو با «ایسنا» گفت: طرحی در کمیسیون در حال بررسی است که بستر مناسبی را برای شنیده شدن اعتراضات و نظرات مردم در خصوص موضوعات مختلف فراهم کرده و زمینه پاسخگو بودن مسوولان را نیز فراهم می‌کند. پیش از این هم محمدتقی نقدعلی، دبیر کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که مجلس آماده همکاری با دولت برای ایجاد بستر اعتراضات قانونی است. جبهه پایداری انقلاب اسلامی نیز روز گذشته با انتشار بیانیه‌ای به حوادث اخیر کشور واکنش نشان داد و نوشت: نظام اعتراض مردم را نه تنها یک قانون، بلکه حق آنها می‌داند.

--> اخبار مرتبط