«حکایت دریا»، اثری که باید روی پرده بزرگ دیده میشد
فیلمی با ساختاری درست است که بهتر بود روی پرده بزرگ تماشایش کرد، چرا که هم در قاب بندیها و هم در نورپردازی و صداسازی برای این درام، نگاه جدی به نمایش روی پرده بزرگ وجود داشته و برخی جزئیات در مانیتورها به اندازه توجه کارگردان، مشهود نیست.
فیلم سینمایی «حکایت دریا» تازهترین ساخته بهمن فرمان آرا اثری سرد همچون اغلب سایر این فیلمساز است که شاید مقبول گروهی از تماشاگران نباشد اما در عین حال فیلمی با ساختاری درست است که بهتر بود روی پرده بزرگ تماشایش کرد، چرا که هم در قاب بندیها و هم در نورپردازی و صداسازی برای این درام، نگاه جدی به نمایش روی پرده بزرگ وجود داشته و برخی جزئیات در مانیتورها به اندازه توجه کارگردان، مشهود نیست.
«تابناک»، مهدی خرم دل؛ فیلم سینمایی «حکایت دریا» به کارگردانی و نویسندگی بهمن فرمانآرا، نهمین اثر این فیلمساز گزیدهکار سینمای ایران است. روایت شخصی بهمن فرمان آرا همچون برخی روایتهای پیشین شاید برای گروهی از تماشاگران جذاب نباشد اما فرم رواییاش کمتر نمادگرایانه و مبتنی بر سادگی است که کشش روایی بیشتری را با خود برای گروه بزرگتری از تماشاگران به همراه میآورد اما این بار با چه داستانی مواجه هستیم؟ یک حدیث نفس یا یک روایت از تجربیات فیلمساز نسبت به اطرافیانش.
طاهر محبی یک نویسنده ناخوش احوال سه سال در یک موسسه رواندرمانی بستری و در آستانه ابتلا به شیزوفرنی است و حالا پزشک معالجش قصد ترخیصش را دارد تا همسرش ژاله از او در خانه پرستاری کند. ژاله اما دادخواست طلاق داده و این تردیدها را برای ترخیص طاهر را فزونی میبخشد. ژاله افسرده توان ادامه دادن با طاهر را ندارد اما به درخواست پزشک معالج طاهر، از تصمیمش صرف نظر میکند و به همراه طاهر در خانه ساحلی سکنی میگزینند؛ سکونتی که همراه با صمیمیتی نیست و یک همزیستی متفاوت پس از 35 سال صبورانه است.
ژاله برای نخستین بار به طاهر که پس از چند سال با او همنشین میشود، میگوید که تصادف کرده و قلب یک شخص دیگر را در بدنش قرار دادهاند تا زنده بماند. طاهر در ساحل و جنگل حین قدم زدن با اشخاص متعددی مواجه میشود که روزگاری با آنها مراوداتی داشته و این ارتباطات ظاهرا بخشی از فرآیند اسکیزوفرنی است. او از ژاله میخواهد او را به بیمارستان بازگرداند و ژاله تهدید میکند اگر او را بازگرداند، دیگر در پیاش نخواهد آمد. طاهر حالا باید با همه رویاها و کابوس در کنار دریا روبرو شود.
بهمن فرمانآرا، علی نصیریان، فاطمه معتمدآریا، لیلا حاتمی، علی مصفا، رؤیا نونهالی، صابر ابر، مریم بوبانی، پانتهآ پناهیها و داریوش اسدزاده در این فیلم مقابل دوربین فرشاد محمدی بازی کردند. پیمان یزدانیان موسیقی متن این فیلم را ساخت و سینا گنجوی این اثر را تدوین کرد.