خاطرات خواندنی بلدچی 16 ساله جنگ
کتاب "وقتی مهتاب گم شد" تنها خاطرات علی خوشلفظ نیست، روایتی است از فضای یک شهر در روزهای پرهیاهوی انقلاب و ایام دفاع مقدس.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چهل و دومین چاپ از کتاب "وقتی مهتاب گم شد" به قلم حمید حسام منتشر و در دسترس علاقهمندان به ادبیات دفاع مقدس قرار گرفت. کتاب حاضر دربردارنده خاطرات یکی از رزمندگان جنگ تحمیلی است که انقلاب و پس از آن، هشت سال دفاع مقدس مسیر زندگیاش را تغییر داد.
علی خوشلفظ در "وقتی مهتاب گم شد" از دوران کودکیاش در کوچه پس کوچههای محله شترگلوی همدان میگوید و پس از آن، به روزهای منتهی به پیروزی انقلاب میرسد. همزمانی تولد خوشلفظ با تولد ولیعهد پهلوی، سبب میشود نامش را "جمشید" انتخاب کنند. با پیروزی انقلاب و تأثیرپذیری شخصیت اصلی کتاب از فضای دینی و معارف اسلامی، نامش را به "علی" تغییر میدهد.
دردهای علی خوشلفظ تمام شد، مسئولان آسوده بخوابند + فیلم و عکس"وقتی مهتاب گم شد" خاطرات یک نفر نیست، خاطرات یک شهر و در برههای یک لشکر از نگاه و زاویه دید خوشلفظ است. این اثر همانند بسیاری دیگر از خاطرات دفاع مقدس، به خوبی چرایی همراهی مردم ایران با انقلاب و امام (ره) را به تصویر میکشد و آینهای است از وقایع اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایران در دهههای 50 و 60.
از سوی دیگر، روایتهای خوشلفظ چه در این کتاب و چه پس از آن در گفتوکو با رسانههای مختلف، بخشهایی از زندگی جاری جانبازان با همه مشکلات و پستی و بلندیها را روایت میکند؛ زندگی که حضور همسران فداکاری چون خانم ژاله ایماتی، آن را پایدار نگاه داشته است.
علی خوشلفظ که بعد از ایام جبهه و جنگ به علی خوشرفیق معروف شد، پس از رفاقت 26 ساله با تیر کالیبر تانک، در 29 آذر 96 به جمع یاران شهیدش پیوست. رهبر معظم انقلاب در تقریظی بر این کتاب فرمودهاند:
"راوی، خود یک شهید زنده است. تنِ بشدت آزرده او نتوانسته از سرزندگی و بیداری دل او بکاهد، و الحمدلله رب العالمین.
نویسنده نیز خود از خیل همین دلدادگان و تجربهدیدگان است. بر او و بر همهی آنان گوارا باد فیض رضای الهی؛ انشاءالله.95/10/18
درباره نگارش این کتاب، آنچه نوشتم کم است؛ لطف این نگارش بیش از اینها است. مقدمه کتاب یک غزل به تمام معنی است. "