خانه دار شدن، آرزویی که هر روز قد میکشد / نهضت ملی مسکن جهشی برای خانه دار شدن اقشار کم درآمد
خرید خانه یکی از رویاهای دوردست بسیاری از خانوادههای ایرانی است آرزویی که با افزایش قیمت و تورم رفته رفته قد کشیده و دیوارش هر روز بلندتر میشود اما طرح حمایتی دولت سیزدهم طرحی در جهت بهره مندی اقشار مردم از طرح مسکن ملی است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، طرح حمایتی دولت در خصوص بهره مندی اقشار کم درآمد از مسکن با در نظر گرفتن تسهیلات ویژه بانکی و اقساط بلند مدت از سال 86 و تحت عنوان مسکن مهر در کشور کلید خورد که در همان ابتدا نیز این مساله با اقبال عمومی مواجه شد تا جایی که عملیات ساخت این واحدها در قزوین با حدود 54 هزار واحد شروع گردید.
افزایش روبه رشد جمعیت در کنار تمرکز بر شهرنشینی در سالهای اخیر مشکلات و چالشهایی را در بازار مسکن در کشور و به ویژه در کردستان به وجود آورده است. در اقتصاد کشور، بازار مسکن دارای جایگاه ویژه و نوسانات خاصی است و قیمت آن از عوامل بسیاری تأثیر پذیر است.
طرح مسکن ملی، طرحی که قرار است بخشی از مشکلات مسکن کشور را حل کند و 400 هزار نفر از مردم را خانه دار کند در بسیاری از استانها از جمله استان کردستان کلید خورده است.
مهشید رحیمی یکی از متقاضیان مسکن ملی در گفتوگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: از ابتدای این طرح مسوولین کشوری و استانی کل مبلغ آورده را برای متقاضیان حداکثر 150 میلیون اعلام کردند اما بعد از ثبت نام و گرفتن تعهد محضری برای پرداخت این مبلغ، اکنون زمزمههایی برای افزایش قیمت شنیده می شود افزایشی به مبلغ 300 میلیون تومان که این مبلغ چیزی فراتر از توان هر متقاضی است.
وی افزود: متاسفانه آنچه که در این بین بیشتر از هر چیزی متقاضی مسکن ملی را آذرده خاطر میکند عدم پاسخگویی مسوولین است پاسخ که این موضوع را روشن نماید که آیا این زمزمه ها درست است یا نه و همین امر باعث شده که بسیاری از متقاضیان بین دو راهی انصراف و یا ادامه شرکت در این طرح بمانند.
رضا فرجی یکی دیگر از متقاضیان این طرح است که گفت: روزهای اول ثبت نام بنده بارها به بنیاد مسکن مراجعه کرده و جویای میزان مبالغ آورده شدهام اما هر بار با پاسخ های متفاوتی روبه رو شده ام که آن مبلغ بیشتر از هرانچه است که روز اول ثبت نام برای متقاضیان عنوان شد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: دلیل شرکت هر متقاضی برای ثبت نام در مسکن ملی این بود که با مبلغی کمتر صاحب خانه شوند اما با بالا بردن مبالغ پرداختی دیگر رغبتی برا ادامه این راه برای متقاضیان باقی نخواهد ماند چرا که با پرداخت مبالغی مانند 500 میلیون در بیشتر مناطق استان میتوان صاحب یک واحد آپارتمان با امکانات کامل و با اقساط بسیار کمتر شد.
زمین مورد نیاز با پیش بینی 70 درصد ثبت نامیها تایید خواهد شد
در ادامه معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان در این باره اظهار داشت: در حال حاضر 151 هزار و 749 نفر از متقاضیان مسکن ملی در استان در سامانه ثبت نام کرده اند.
برنامه شهری ما در بحث مسکن ملی 65 هزار و 479 واحد است که با احتساب تفاهم نامهها 151 هزار و 749 نفر در سامانه ثبت نام کرده اند.
وی افزود: زمین مورد نیاز با پیش بینی اینکه 70 درصد ثبت نامیها تایید خواهد شد، 2هزار و 124 هکتار است که برنامه هزار و 688 هکتار بوده و به تناسب تعداد ثبت نامیها این میزان نیز افزایش پیدا کرده است.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان اضافه کرد: کل متقاضیان واریز وجه ما در استان هفت هزار و 500 واحد است که پنج هزار و 500 واحد تخصیص پروژه شده است.
تلاش برای برای تسریع اجرایی شدن طرح مسکن ملی در استان ضروری است
در ادامه اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان ضمن تاکید بر همکاری و هماهنگی برای پیشبرد اهداف طرح نهضت ملی مسکن، افزود: عبور از مقدمات و تلاش برای برای تسریع اجرایی شدن این طرح مهم در استان ضروری است.
وی اظهار کرد: مباحث جزئی و میان دستگاهی باید در جلسات کارشناسی حل و فصل و تصمیم گیری نهایی به شورای مسکن استان ارجاع داده شود.
زارعی کوشا یادآوری کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن باید تا پایان شهریورماه مسئله تامین زمین برای طرح نهضت ملی مسکن در سراسر کشور و استان حل شده باشد.
وی ادامه داد: مسکن و شهرسازی آنچه را برای تامین زمین اعم از الحاق، توافق و یا رفع مشکل در توان دارد به کار بگیرد تا تامین زمین در موعد مقرر و قانونی برای متقاضیان انجام شود.
استاندار کردستان همچنین از دستگاههای خدمات رسان خواست با بهرهگیری و استفاده از تجربیات مربوط به مسکن مهر از هم اکنون پیش بینی های لازم را مد نظر داشته باشند تا در ادامه با مشکل مواجه نشوند.
استاندار کردستان تعامل و همکاری بین دستگاهی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در راستای اجرای این طرح هم باید همکاری و تعامل بین ادارات و سازمان های مسئول به بهترین شکل ممکن دنبال و پیگیری شود.
انتهای پیام /