خانه سینما
خانه سینما
من نیز تا زمانی که به خانه سینما رفتم و عضو هیئت مدیره شدم، وقتی انبوهی از مراجعهکنندگان را دیدم که درگیر 300 400 هزار تومان هستند به عمق این فاجعه پی بردم و الان خیلی دقیق می دانم چه خبر است... من زمانی دستیار کارگردان بودم و حقوقم 80هزار تومان بود و بازیگر نقش اول آن فیلم "امین تارخ" 100هزار تومان دستمزد گرفت. من معتقدم که حقوق بازیگر باید از عوامل بیشتر باشد اما به مرور تناسب بین...
سازمان سینمایی در اقدامی قابل توجه و بیسابقه، لیست 61 فیلم سال 1397 را به همراه اسامی سرمایه گذاران و درصد سهم هر یک از آنها از فیلم اعلام کرد که حاوی نکات جالبی است و واکنش برخی سینماگران در قبال برخی آثار و همچنین نحوه اکران برخی از آثار توسط برخی پخش کنندگان و سینماداران و نادیده گرفتن برخی فیلمهای دیگر را معنادار میسازد.
مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره سینماحقیقت در تالار اندیشه حوزه هنری با حضور مهدی کرباسیان رییس سابق ایمیدرو، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی، سیدمحمد مهدی طباطبایی نژاد دبیر جشنواره و جمعی از اهالی سینما و مهمانا خارجی برگزار شد تا با رونمایی از برندگان جوایز این رویداد، جشنواره به پایان برسد.
بیگمان برای آنکه بتوان این قانون را به خوبی اجرا کرد، باید دستگاهها نظارتی نیز فعالتر نقش آفرینی کنند؛ اما آیا گزارشی از برخورد دستگاههای نظارتی با متخلفین از این قانون منتشر شده و آیا اساسا برخوردی صورت پذیرفته است؟! این پرسشها به واسطه ابهاماتی است که در خصوص کیفیت اجرای تکالیف دستگاهها از نیمه آذر به این سو، مطرح است و پاسخی برای آنها وجود ندارد.
باید در نظر داشت با توجه به زمان سپری شده و همچنین مشغله شاهسواری که کلکسیونی از مسئولیتها را برعهده دارد، انتخاب یک دبیر که فرصت رسیدگی به امور تهیه کنندگان را داشته باشد، امری ضروری است. شاید عدم وحدت تهیه کنندگان بیارتباط به انتخاب دبیری نباشد که فرصتی برای صرف کردن در راستای ایجاد وحدت میان گروههای متفرق تهیه کنندگان سینما ندارد.
این تهیهکننده سینمای مستند بیان کرد: یکی از اتفاقاتی که باید برای تعیین کف و سقف دستمزدها رخ دهد استانداردسازی سینما است. اگر سینما به یک استانداردسازی مناسب برسد و افراد کاملا حرفهای به خصوص در حوزه تهیهکنندگی فعال باشند، این مشکلات کمتر رخ میدهد. در قرارداد تیپ این مساله پیشبینی شده است که کسانی که میخواهند در سینما فعالیت کنند، دارای شماره نظام سینمایی باشند تا به این شکل از...
چندی پیش حیدریان، از تودیع در جمع خبرنگاران گفته بود: «در وزارت ارشاد خواهم ماند و در کنار سینما هم هستم، دیگر برای جدا شدن من از سینما دیر شده است.» و ظاهرا این مسأله که به نظر یک شوخی میآید، جدیتر از آن چیزی است که تصور میشد. آیا منطقی است که رئیس جمهور وزرای پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی را مکررا به نشستهای هیأت دولت دعوت کند و آنها در مراسم رسمی فرهنگی در کنار وزیر فعلی بنشینند؟!
جشنواره ملی فیلم فجر، نقطهای است که میتواند باعث شود حسین انتظامی به جمع بندی برسد که در سینما تداوم حضور نداشته باشد و حاشیههای آن را رها کند و برود؛ اتفاقی که مطلوب گروهی است و قطعا تلاش خود را برای تحقق آن در این رویداد خواهند داشت.
نکته قابل تأمل اینکه انتظامی در این جلسه به تنهایی حضور یافته و حلقه ثابت گرداگرد برخی مدیران پیشین سینمای ایران را با خود به جلسه نیاورده بود... مجموعه سینما، یکی از ملتهب ترین حوزههای اجرایی است که رؤسای آن به استثنای یک شخص، نتوانستند از این موقعیت جذاب به عنوان سکوی پرش استفاده کنند و به نوعی بالاترین سمتشان در دوران کاری، معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
سرلشکر جعفری گفت: در دفاع مقدس برخی تردید داشتند که بیایند یا نه، بسیاری از آنها بعد از جنگ بهشدت پشیمان شدند که چرا نتوانستند در این دوران 8ساله برای انقلاب نقش مؤثری را ایفا کنند، امروز هم همین است. اکنون در جبهه مقاومت شاهد رقم خوردن اتفاقات بسیار بزرگی هستیم.
در دوره گذشته دو مجمع عمومی در این باره گذاشته شد که به حدنصاب نرسیدند ولی از نظر شورای مرکزی کانون کارگردانان شرکت نکردن در مجمع عمومی در مورد وزارت کار، به منزله رای منفی یا مثبت نیست.
در مقطعی از بررسی عملکردها، مشخص میشد که یک تیم سه نفره شکل گرفته که یک ضلع آن ساکت نگه داشتن صنوف، ضلع دیگر کنترل فضای سیاسی و حواشی پیرامون مدیریت سینما و ضلع سوم مدیریت امور روزمره سینما را بر عهده داشت. پرسش اساسی این است که آیا انتظامی حاضر است قیمومیت حلقه سه نفره کنترل کننده سینما را بپذیرد یا از مدیریت محفلی سینما پرهیز میکند؟
مراسم تشییع پیکر حسن جوهرچی با حضور فرزندان آن مرحوم، آوا و علی امروز در خانه سینما برگزار شد.