خانواده هایی که در رمضان شاد می شوند
ساوه - ایرنا - برگزاری جشن های گلریزان و کمک نیکوکاران سنت بسیار پسندیده و نیکویی است که سالها در کشورمان و در ایام ماه مبارک رمضان انجام می شود، در این بین ستاد دیه هم نقشی بسیار مهم دارد تا زمینه بازگشت افرادی که به دلیل ارتکاب جرائم غیرعمد و مالی را از چهاردیواری زندان به کانون گرم خانواده فراهم شود.
در استان مرکزی که به داشتن خیران ثابت و مهربانی مردمانش شهره است، هر ساله در ماه رمضان آیین های گلریزان برگزار می شود اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا مجالی برای برگزاری فیزیکی این مراسم فراهم نشد ولی فضای مجازی نشان داد که چه کارکردهای بالا و قابل قبول و مثبتی دارد که می تواند سبب خیر و رهایی انسان هایی از بند دیوارهای زندان شود.
از آغاز ماه مبارک رمضان جشن های گلریزان با مدیریت ستاد دیه استان مرکزی و همراهی اهالی رسانه و فعالان فضای مجازی در سطح استان مرکزی آغاز شد و حاصل آن هم تاکنون جمع آوری کمک های قابل توجه و آزادی شماری از زندانیان به خصوص در سطح شهرستان ساوه بوده است و در چشم انداز امسال رهایی 155 زندانی در استان دیده شده است معادل همان تعداد که پارسال به دامان خانواده بازگشتند.
رئیس ستاد دیه استان مرکزی به ایرنا، گفت: معمولا در سالهای گذشته جشن های گلریزان در اراک و سایر شهرستان بصورت جمعی و با دعوت از خیرین و مسئولان برگزار و مبالغ جمع آوری شده در راستای آزادی زندانیان جرائم غیر عمد در طول سال می شد. «محمدحسن بیگی» اظهار داشت: رویه ما این است که در ماه مبارک رمضان فقط محکومین مالی را مدنظر قرار ندهیم بلکه تلاش می کنیم با تامین منابع و ایجاد پشتوانه در طول سال به سایر زندانیان واجد شرایط هم سرکشی و رسیدگی کنیم تا بعد از سیر مراحل قانونی زمینه آزادی آنها را نیز فراهم کنیم. وی گفت: امسال به دلیل شیوع کرونا جشن های گلریزان را با استفاده از ظرفیت های فضای مجازی انجام دادیم که در این بین خیرین ثابت که هر سال کمک می کنند با کمک رسانه ها و فعالان فضای مجازی انجام دادیم و همچنان این رویه ادامه دارد و تا پایان ماه مبارک به جمع بندی نهایی خواهیم رسید تا شرایط آزادی زندانیان را فراهم نماییم. رئیس ستاد دیه استان مرکزی با تمجید از مشارکت خیران و فعالان فضای مجازی اهل شهرستان ساوه در گلریزان مجازی امسال، اظهار داشت: نسبت به پارسال شرایط نسبتا مشابهی داریم و رقمی که پیش بینی جمع آوری آن را داشتیم معادل کمک های پارسال در این شهرستان و حدود 2 میلیارد و 400 میلیون ریال است و شاید هم بیشتر شود. وی ادامه داد: در استان مرکزی تاکنون 10 نفر از جمله هفت زندانی جرائم غیر عمد در ساوه به اهتمام خیرین و فعالان رسانه ای و مجازی آزاد شده اند و تلاش می شود با افزایش کمک ها شمار بیشتری نیز به دامان خانواده شان بازگردند.
اولویت با آزادی زندانیانی است که امکان بازگشت دوباره ندارند
به گفته او از آغاز ماه مبارک رمضان تاکنون میزان کمکهای جمع آوری شده از جشن های گلریزان ویژه آزادی زندانیان جرائم غیرعمد در استان مرکزی از مرز 6 میلیارد ریال گذشته و انتظار است که تا پایان این ماه میزان کمک ها به مراتب بیشتر شود. بیگی تاکید کرد: هدف ما این است که از محل جمع آوری کمک های مردمی و خیرین، زندانیانی آزاد شوند که دوباره امکان بازگشت به این مکان را نداشته باشند و اگر قرار باشد زندانی آزاد شده بعد از مدتی به دلایلی باز هم سر از حبس درآورد، نشان می دهد که خیلی اثر مثبتی نداشته است. بیگی تاکید کرد: در ستاد دیه بر اساس شرایط و فیلترهایی، زندانیان واجد شرایط آزادی را بررسی و شناسایی می کنیم تا مسجل شود فرد دارای شرایط لازم است البته مواردی از زندانیان هم هستند که مردم روی آنها نظر مساعد دارند و برای آزادی شان تلاش می کنند. وی گفت: با توجه به اینکه شما زیادی از زندانیان جرائم غیرعمد از جمله محکومین مالی به دلیل شیوع کرونا در مرخصی هستند، پس از پایان جشن های گاریزان مجازی، جمع بندی مبالغ گردآوری شده و شناسایی واجدین شرایط برای آزادی آنها اقدام خواهیم کرد. به گفته این مسئول در سال گذشته از سوی ستاد دیه 2 میلیارد و 720 میلیون ریال برای آزادی زندانیان جرائم غیر عمد در ساوه اختصاص یافت که با احتساب کمک های مردمی و خیرین (2 میلیارد و 400 میلیون ریال) در مجموع پنج و 200 میلیارد ریال تامین شد و امسال نیز به هر میزان که در این شهرستان کمک جمع آوری شود، معادل آن هم از سوی ستاد دیه تامین و صرف آزادی افراد دربند واحد شرایط می شود. رئیس ستاد دیه استان مرکزی گفت: پارسال از محل کمک های حاصل از برگزاری جشن های گلریزان در ماه مبارک رمضان 155 محکوم مالی، حوادث کارگاهی، سوانح رانندگی و زندانی جرائم غیرعمد در استان آزاد شدند. وی تاکید کرد: در مجموع برای آزادی این 155 نفر رقمی افزون بر 230 میلیارد ریال صرف شد که 110 میلیارد ریال هم با تلاش مددکاران از شاکیان رضایت اخذ شد و افزون بر 50 میلیارد ریال هم در قالب وام (26 میلیارد ریال) و کمک های بلاعوض (27 میلیارد ریال) برای این منظور پرداخت شد. به گفته رئیس ستاد دیه استان مرکزی به طور متوسط پارسال برای آزادی هر یک از زندانیان جرائم غیرعمد و مالی در سطح استان مرکزی بیش از 300 میلیون ریال هزینه شد که نشان می دهد تلاش های ستاد دیه معطوف به محکومین با جرایم مالی سنگین متمرکز شده است زیرا اکنون به ندرت زندانی محکوم زیر 100 میلیون ریال در استان وجود دارد. وی گفت: پیش بینی می کنیم امسال هم بتوانیم معادل افراد زندانی آزاد شده در سال گذشته را از بند نجات دهیم اما مشکلی که اکنون وجود دارد این است که رقم بدهی های زندانیان در سالجاری مقداری نسبت به پارسال سنگین تر است. وی افزود: در همین راستا رایزنی ها برای جلب رضایت شاکیان توسط مددکاران و ستاد دیه در جریان است و علاوه بر این مراجع قضایی هم در زمینه اظهارها با نظر مساعد اقدام می کنند تا از بار بدهی زندانیان بکاهیم و شرایط آزادی آنان را مهیا کنیم.
به هر حال آنچه مسلم است کم نیستند چشمان نگران و خانواده هایی که به انتظار آمدن پدر هستند و اکنون در این ماه مبارک نگاهشان به دستان خیر و پرمهر همنوعان و چارچوب درب منزل دوخته شده تا دوباره گرمای وجود پدر و همسر را حس کنند.
*س_برچسبها_س*