خبر ترسناکی درباره کرونای دلتا: حتی در فضای باز واگیردار است
ایسنا نوشت: یک پزشک بخش کرونا، با بیان اینکه قبلا در فضای آزاد احتمال ابتلا به ویروس کمتر بود، تصریح کرد: اکنون در فضای آزاد نیز امکان ابتلا وجود دارد، زیرا سرعت سرایت دلتا بسیار بالاست و لذا هر فردی که از خانه خارج میشود حتما باشد ماسک داشته باشد.
به گفته پزشکان، انتقال ویروس معمولی کرونا حین گفتوگوی دو نفر با هم بدون ماسک و در فضای باز اندک است، اما انتقال ویروس دلتا در این شرایط و بدون ماسک بسیار بیشتر است.
همچنین میزان اقامت بیماران کرونای دلتا نسبت به جهشهای قبلی این ویروس در مراکز درمانی 2.5 روز بیشتر و اقامت طولانیتری دارند.
دکتر جعفرینژاد، پزشک بخش کرونای بیمارستان رازی رشت، با اشاره به تفاوت سویه دلتا از نظر علائم با سویههای قبلی، اظهار کرد: مهمترین تفاوت سویه دلتا قدرت سرایتپذیری بسیار زیاد آن است.
وی با بیان اینکه قبلا در فضای آزاد احتمال ابتلا به ویروس کمتر بود، تصریح کرد: اکنون در فضای آزاد نیز امکان ابتلا وجود دارد، زیرا سرعت سرایت دلتا بسیار بالاست و لذا هر فردی که از خانه خارج میشود حتما باشد ماسک داشته باشد.
این فوق تخصص ریه اضافه کرد: یک فرد آلوده در جمع خانوادگی و گروهی و دورهمی تعداد کثیری از افراد را به راحتی آلوده میکند.
جعفرینژاد، با اشاره به میزان درگیری ریه در بهبودی افراد مبتلا، عنوان کرد: میزان درگیری ریه افراد مبتلا به کرونا وابسته به زیرفاکتورهاست و هرچقدر سن افراد بیشتر باشد با بیماریها زمینهای متعددی نیز مواجه هستند و لذا احتمال درگیری ریه بیشتر است؛ البته کرونا سایر اعضای بدن همچون پوست، کلیه، قلب، مغز و اعصاب را درگیر میکند، اما درگیری عضوی حساس مانند ریه خطرناکتر است، زیرا میتواند منجر به مرگ شود.
وی با بیان اینکه همه مبتلایان به کرونا با درگیری ریه مواجه نیستند، گفت: متاسفانه افزایش تعداد مبتلایان به کرونا موجب شده شاهد افزایش تعداد بیماران دارای درگیری ریه باشیم.
این پزشک بخش کرونا، ریه را متشکل از دو بافت یکسان دانست که در قفسه سینه قرار دارد و بیان کرد: برخی از بیماران با 10 درصد درگیری ریه خیالشان راحت میشود، اما چنین چیزی نیست، زیرا بسیاری از افراد بعد از ابتلا به کرونا تا دو هفته اول علائم بالینی همچون تب و لرز و گلودرد دارند و سی. تی اسکن انجام میدهند که درگیری را نشان نمیدهد.
وی از افراد خواست بدون دلیل سی. تی اسکن انجام ندهند و اضافه کرد: سی. تی ملاک تشخیص بیماری نیست، بلکه از سی. تی برای تقسیمبندی میزان درگیری ریه مبتلایان به کرونا به سه دسته غیر شدید، متوسط تا شدید و بحرانی و خیلی شدید کمک میگیریم.
جعفرینژاد، با بیان اینکه میزان درگیری بالای 50 درصد ریه همراه با علائم حیاتی و سنجش اکسیژن معنا پیدا میکند، متذکر شد: در فاز شدید بیماری اقدامات لازم و آزمایشات خاص و داروهای ویژه مورد استفاده قرار میگیرد و لذا پزشک صرفا براساس سی. تی امکان تشخیص ندارد.
این فوق تخصص ریه ادامه داد: در برخی از مواقع میزان درگیری پایین است، اما طی 24 ساعت بعد کل ریه درگیر میشود؛ از طرف دیگر برخی از افراد بعد از دو هفته اول ابتلا سی. تی انجام میدهند و درگیری بالایی دارند، اما روند رو به بهبودی را نشان میدهد.
وی روند ترمیم ریه بعد از ابتلا به کرونا را حداقل سه هفته و حداکثر شش هفته تا سه ماه دانست و اظهار کرد: مهمترین راه برای پیشگیری از کرونا واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی در قالب ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از تجمعات و دورهمیهاست.
جعفرینژاد، با بیان اینکه هیچ دارو، غذا و ویتامین خاصی برای پیشگیری از کرونا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: تغذیه مناسب بسیار مهم است و حتما باید رعایت شود، اما با تغذیه مناسب از ابتلا به کرونا مصون نیستیم؛ البته افراد دارای کمبود ویتامین حتما باید درمان شوند، زیرا ضعف بدن افراد را آسیبپذیرتر میکند.
وی ماسک را اولویت پروتکلهای بهداشتی دانست و یادآور شد: اگر ماسک به اندازه چند ثانیه در فضای آلوده برداشته شود، فرد حتما مبتلا میشود. البته انتقال ویروس از سطوح کمتر است، اما در فضاهای بسیار آلوده باید مراقب سطوح هم باشیم.
این پزشک بخش کرونا، با اشاره به میزان مصونیت واکسنهای موجود از 50 درصد تا 90 درصد، عنوان کرد: هر واکسنی که در دسترس دارید را تزریق کنید، زیرا همه ما واهمه داریم که افراد مبتلا به کرونا زنده میمانند یا میمیرند و لذا واکسن قدرت کشندگی کرونا را تقریبا صفر میکند.
جعفرینژاد، ایمنیزایی واکسن را دو هفته بعد از تزریق دوز دوم دانست و گفت: بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه ماسک حتی بعد از تزریق واکسن هم هر لحظه به کرونا مبتلا خواهیم شد، اما احتمال مرگ نداریم.
47231
کد خبر 1545249